Forum Mazurski OTS
kolejna godzina kolejne propo - Zmiana działania DW i poróżnienie profesji - Wersja do druku

+- Forum Mazurski OTS (https://mazurski.xaa.pl)
+-- Dział: Działy ogolne (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=95)
+--- Dział: Propozycje (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: kolejna godzina kolejne propo - Zmiana działania DW i poróżnienie profesji (/showthread.php?tid=18794)

Strony: 1 2

kolejna godzina kolejne propo - Zmiana działania DW i poróżnienie profesji - Фрешоль - 13-04-2016

Różnica profesji

Chyba nie tylko ja mam wrażenie, że jedyne co różni profesje to nazwa i proporcje hitów do hp. Z tego powodu piszę tę propozycję, która ma na celu urozmaicenie rozgrywki i wyboru klasy.

MS

- Zasięg DW 5sqm.
- DW nie uderza 3x3sqm a normalnie w jeden cel.
- DW zadaje 10% obrażeń więcej.
- Z każdym uderzeniem spowalnia cel o 8% aktualnego speeda. (1 trafienie = 8%, 2 trafienie = 16%, 3 trafienie = 24% itd.)

ED

- Zasięg DW 5sqm.
- Dodać druidowi możliwość używania paralyze rune.
- Co czwarte uderzenie narzuca na przeciwnika klątwę, przez co oponent nie może leczyć się przez 1 sekundę (towarzyszy temu oczywiście jakiś efekt specjalny, np. czerwona wersja exury (zapomniałem fachowej nazwy)).

RP

- Zasięg DW 7sqm (cały ekran).
- DW uderza 3x3sqm.
- Bazowy fast attack 150%*
- Kradzież życia X% (czyli bijemy np. 1kk z DW, leczymy się za X% z tego co uderzyliśmy).

EK

- Zasięg DW 2sqm.
- Bazowy fast attack 80%*
- Szansa na trafienie krytyczne 25% (trafienie krytyczne zadaje 200% zwykłych obrażeń).
- Kradzież życia X% (czyli bijemy np. 1kk z DW, leczymy się za X% z tego co uderzyliśmy).

*100% = obecna sytuacja.

Do tego proponuję dodać NPC Kowal, który w zamian za ng ulepszyłby broń RP/EK. Za odpowiednią zapłatą RP otrzymałby stałe 200% fast attack, a EK stałe 33% do trafienia krytycznego. Propozycja dotyczy zarówno profesji przed, jak i po rebornie. Propozycja dotyczy pvp jak i pvm.

Czas dodać koloru do pvp, bo do dziś było to robione tylko pod %ataku/defa. Profesje powinny wyglądać tak, jak były zaprojektowane przez twórców gry. Tutaj jedyną różnicą jest nazwa i proporcja hitów do hp, już nawet broń dla każdej profy jest taka sama. Dlatego wyszedłem z inicjatywą i przedstawiłem wam mój pomysł na dodanie bonusów dla profesji, bonusów takich, które im odpowiadają. MS ma mieć dmg, ED jakieś efekty osłabiające przeciwnika, RP zasięg, a EK ma być bardziej zależny od broni niż od ue (oczywiście nie proponuję zwiększać/zmniejszać hitów ue żadnej z profesji). Ten ostatni i tak jest słaby w porównaniu do reszty i myślę, że powinien dostać buffa. Co do procentów można polemizować i najwyżej edytować po testach/wprowadzeniu.

RE: kolejna godzina kolejne propo - Zmiana działania DW i poróżnienie profesji - Ulthar - 13-04-2016

Podoba mi sie, jestem na tak Smile

RE: kolejna godzina kolejne propo - Zmiana działania DW i poróżnienie profesji - DarkKnight - 13-04-2016

W sumie dobra propozycja.
Jestem jak najbardziej na Tak.

RE: kolejna godzina kolejne propo - Zmiana działania DW i poróżnienie profesji - Adiik - 13-04-2016

Tez jestem na tak bardzo fajny pomysl Tongue Tylko pytanie w ktorym roku bedzie dodany Big Grin ??

RE: kolejna godzina kolejne propo - Zmiana działania DW i poróżnienie profesji - Vinox - 13-04-2016

up, w tym roku jeśli głosów bedzie 50% na "tak*

*- minimum 20 osób które tu grają na serwerze.

RE: kolejna godzina kolejne propo - Zmiana działania DW i poróżnienie profesji - Papa SM - 13-04-2016

Dobry pomysł , masz poparcie 3 razy tak . ;]

RE: kolejna godzina kolejne propo - Zmiana działania DW i poróżnienie profesji - Suprajs - 14-04-2016

Bardzo fajna propozycja, na tak oczywiście  Angel

RE: kolejna godzina kolejne propo - Zmiana działania DW i poróżnienie profesji - Krejzi8 - 14-04-2016

Jestem jak najbardziej na tak Big Grin

RE: kolejna godzina kolejne propo - Zmiana działania DW i poróżnienie profesji - Adervo - 14-04-2016

No myślę, że można by było wprowadzić to na serwer i by był jakiś balans Smile

RE: kolejna godzina kolejne propo - Zmiana działania DW i poróżnienie profesji - BossmanXD - 14-04-2016

Jestem na tak ale już widzę jak to wodzu wprowadza haha xd

RE: kolejna godzina kolejne propo - Zmiana działania DW i poróżnienie profesji - Smerfik - 14-04-2016

Jak najbardziej na tak Big Grin

------------

RE: kolejna godzina kolejne propo - Zmiana działania DW i poróżnienie profesji - Palleq - 14-04-2016

kolejna propozycja która robi z ms badziewie? dobre :v

RE: kolejna godzina kolejne propo - Zmiana działania DW i poróżnienie profesji - deduwa - 15-04-2016

(13-04-2016, 22:04:51)Vinox napisał(a): up, w tym roku jeśli głosów bedzie 50% na "tak*

*- minimum 20 osób które tu grają na serwerze.

22 do 1 obecnie więc można się brać za pisanie skryptu.

Tylko zamiast w "tym roku" proponuję "na dniach" wprowadzić update.

RE: kolejna godzina kolejne propo - Zmiana działania DW i poróżnienie profesji - Dzefrej - 15-04-2016

Cytat:ED

- Zasięg DW 5sqm.
- Co czwarte uderzenie narzuca na przeciwnika klątwę, przez co oponent nie może leczyć się przez 1 sekundę (towarzyszy temu oczywiście jakiś efekt specjalny, np. czerwona wersja exury (zapomniałem fachowej nazwy)).

Ja rozumiem, że to jest narazie tylko propozycja, ale
Paralyze runka + co 4 hit brak leczenia na 1 sek oponenta + do tego ew. krzaki  zrobia z druida maszyne nie do zajechania np. ( ED vs MS)

Druga sytuacja

EK wpada 200% krytyk + 2x e max  i ED/MS spi

Jestem na TAK bo w sumie wszystko jest lepsze od tego "czegos" co jest teraz, mozna isc w tą strone,  sugerować sie Twoja propozycja, ale  trzeba  sie do tego przyłożyć i zrobić to z głową.

Trzeba popracować nad %, ale pomysł mi się podoba.
Moge być jednym z testerów.

RE: kolejna godzina kolejne propo - Zmiana działania DW i poróżnienie profesji - deduwa - 15-04-2016

(15-04-2016, 13:50:18)Dzefrej napisał(a):
Cytat:ED

- Zasięg DW 5sqm.

Ja rozumiem, że to jest narazie tylko propozycja, ale
Paralyze runka + co 4 hit brak leczenia na 1 sek oponenta + do tego ew. krzaki  zrobia z druida maszyne nie do zajechania np. ( ED vs MS)

Druga sytuacja

EK wpada 200% krytyk + 2x e max  i ED/MS spi

Jestem na TAK bo w sumie wszystko jest lepsze od tego "czegos" co jest teraz, mozna isc w tą strone,  sugerować sie Twoja propozycja, ale  trzeba  sie do tego przyłożyć i zrobić to z głową.

Trzeba popracować nad %, ale pomysł mi się podoba.
Moge być jednym z testerów.

>Paralyze runka + co 4 hit brak leczenia na 1 sek oponenta + do tego ew. krzaki  zrobia z druida maszyne nie do zajechania np. ( ED vs MS)

I tak jest soul, z którego każdy spada na hita/combo, więc w sumie bez różnicy.
Oczywiście trzeba pomyśleć nad %, ja te tutaj podawałem tak na oko, co dobrym wyznacznikiem nie jest.
Wszystko wyjdzie w fazie testów.

RE: kolejna godzina kolejne propo - Zmiana działania DW i poróżnienie profesji - Vinox - 15-04-2016

deduwa dziś będzie to wprowadzone, nie całe ale na pewno jakiś %. tej propozycji. Jakieś błędy zgłaszać tu.

(15-04-2016, 20:00:14)Vinox napisał(a): deduwa dziś będzie to wprowadzone, nie całe ale na pewno jakiś %. tej propozycji. Jakieś błędy zgłaszać tu.

MS/ED Oboje zadają slow, to miał mieć MS, a ED miał mieć blokadę leczenia przeciwnika na 1 sekundę. Zasięg jest OK.

RP mówili, że szybciej biją. Zasięg też w porządku.

EK zasięg jest OK, tylko ten efekt:
[Obrazek: 9a6e76dab6.png]
Zmienić, by bił w 1 cel jak MS/ED Do tego nie ma jeszcze krytów.

Jak już dodasz wszystko to ogarnij jakiś test grupowy, bo ciężko ludzi ściągnąć a za adminem pójdą.

RE: kolejna godzina kolejne propo - Zmiana działania DW i poróżnienie profesji - Vinox - 15-04-2016

za chwile resik i zobaczymy.

RE: kolejna godzina kolejne propo - Zmiana działania DW i poróżnienie profesji - deduwa - 17-04-2016

@Vinox

Zrób ten skrypt do końca, bo nie wszystko działa.

RE: kolejna godzina kolejne propo - Zmiana działania DW i poróżnienie profesji - Ulthar - 17-04-2016

@up to moze napisz, co nie dziala, zeby wiedzial co dopisac? -.-