• Strona Główna
  • Wyszkukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Skróty
Mazurski OTS Facebook
Discord Mazurski

Forum Mazurski OTS

Zaloguj się Utworz konto
Login at Forum Mazurski OTS

Forum Mazurski OTS › Główne Forum › Newsy
« Wstecz 1 ... 6 7 8 9 10 ... 33 Dalej »

Ostatnie zmiany...

Thread tools
Ostatnie zmiany...
Offline Vinox
na co patrzysz?
3 815 Liczba postów:

07-02-2020, 9:17:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-02-2020, 9:48:15 przez Vinox.)
Witamy ponownie,

chciałbym poinformować o ostatnich zmianach na serwerze bo działo się dużo Smile

W ostatnim czasie pracowaliśmy dużo nad silnikiem, a konkretnie nad optymalizacją. Były takie momenty że, a to nie działał fast attack, ringi, ulepszanie broni czy też best hits a nawet czasem dmg spadło o połowę.
Wszystko to miało na uwadze szukanie błędów w silniku i właśnie wczoraj tak się stało, że wczoraj w godzinach porannych(tj 06.02.2020) znalazłem jeden kod który niestety nam 'psuł troszkę grę' po wyłączeniu tego kodu postać szybciej biega - mniej scina, no jednym słowem jest dużo lepiej.

Funkcja w/w została dodana pewnie kiedy grało 10-25 osób(kilka miesięcy temu a nawet lat) i  wtedy to nie przeszkadzało, a jak zalogowało się 60 graczy to już tak. Dodatkowo wczoraj pojawił się problem z SL Eventem jak każdy zauważył potwór miał b.duzo hp. Jego hp nie zostało zmienione, żeby Wam utrudnić gre, tylko jak wyłączyłem w\w funkcję(sprawdzanie) to postać na evencie biła w potwory x3 mniej i stąd ten problem. Reasumując silnik działa już poprawie wszystkie funkcje ponownie wróciły do gry zbędna funkcja usunięta - można spokojne grać.

Teraz możemy przejść do aktualizacji napiszę tutaj co zmieniliśmy i co zostanie dodane:

- PvP Deathmatch zmieniono - gildia nie wygrywa tylko 1 osoba (random bag, +dmg),
- Wprowadzono prace nad nowymi Arenkami Sav, w weekend wejdzie nowy poziom +700k,
- Zmniejszono trochę fast-atack było to konieczne do optymalizacji silnika.
- poprawiono kilka błędów na mapie m.in wchodzenie do pz z Skullem w city.
- została kupiona reklama z środków zebranych z PACC, Vip itp. Aktualnie na miesiąc.
- wprowadzenie jednego głównego teleportu do Temple który prowadzi na eventy po wejściu w Tp będzie informacja ile minut do kolejnego eventu.
- Naprawienie eventu Stone Event,
- Dodanie auto startu eventu Stone o godzinie 15:00.

edit
- Zmiana punktów duszy(soul) do czaru utani soul oraz max.

Jak o czymś zapomniałem to dopiszę to w wolnej chwili.

Ekipa Mazurskiego!
Zapraszamy do gry!

Cennik dobudówki domków
Konto VIP na forum
Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Mateuszsen
Banned
342 Liczba postów:

07-02-2020, 16:08:48
Warto było wspomnieć o tym, że exp ring wymieniony za tokena jest teraz na 30min, a nie na 60. Smile

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Nestor1
Banned
127 Liczba postów:

07-02-2020, 16:17:59
Znowu bierzesz udział w konkursie jak szybko zbić liczbę online? Co to za akcja z zmianą czasu exp ringa z godziny na pół?;p

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Papa SM
Banned
144 Liczba postów:

07-02-2020, 18:28:05
Już powoli ludzie przestaja grać Vinox przez twoje genialne pomysły.

#nadniachbedziesiedzialo

Pozdrawiam Smerf

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Adervo
Nabijacz postów
304 Liczba postów:

07-02-2020, 18:36:19
Z tego co tu widzę i czytam na grupie FB to Vinox robisz każde zmiany na minus. Dobrze, że zrezygnowałem z grania na tej edycji bo jakbym widział zmiany typu : expić na hasted runach , exp ring po 30 min i parę jeszcze zmian w czasie trwania edycji to bym zrobił to co Krejzi. Pamiętaj, że serwer tworzą gracze i jak masz coś zmieniać to ankietę rób na forum a nie coś wprowadzisz / coś zmienisz i chcesz, żeby grało po 60 osób . Odejdą Ci ludzie z tego otsa na stałe jak tak będziesz robił ( w naszej gulid jest 18 osób z tego ponad połowa siedzi na 2 postaciach, i większość z tych osób ładuje pieniążki w vipka czy paca )

[Obrazek: 7HRCoaU.gif]
Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Vinox
na co patrzysz?
3 815 Liczba postów:

07-02-2020, 19:10:43
Nestor, Smerf ups zapomniałem Smile

Adervo jeśli chodzi o o te zmiany i chodzi Ci o Exp ring to jest ta sama zasada co w news (coś testowałem i musiałem zapomnieć) - gapa ;P

Oczywiście exp ring jest był i będzie na godzinkę. Pozdrawiam Smile

Cennik dobudówki domków
Konto VIP na forum
Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Atnoks
Średnio Zaawansowany
37 Liczba postów:

08-02-2020, 8:23:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-02-2020, 8:26:24 przez Atnoks.)
Gratuluję! Cóż za pięknie napisany news, szkoda tylko że większość z tych rzeczy to nie prawda i to jawne mydlenie oczu ludziom.
Przez lata na serwerze był utani max soul i grało po 50+ i nic się nie działo. Teraz nagle się zaczęło dziać - czemu?
Bo wsadziłes łapy i zepsułes.
Tylko idiota Ci uwierzy w bajkę z ostatnim sl event gdzie gracze bili 3x mniej bo coś nie grało w silniku. 
Skarżysz się niejednokrotnie, że ludzie się za szybko wyexpili to na własną rękę kombinujesz z expem w trakcie edycji, zmniejszasz exp ring a gdy gracze Ci dadzą zjebe to się obrażasz jak panienka. 
Ludzie się za szybko wyexpili dlatego, że się mało z pluszakiem nie zesraliscie z tymi najazdami gdzie w jeden wbiłem 100k. Początek edycji 3 najazdy w weekend, Admin po 3 drinkach co drugi dzień maratony x15 i masz efektWink
Zawsze jak edycja się rozkręci i ludzie wracają i jest ich dużo i zapowiada się obiecująco to jak zwykle koncertowo to spierdolisz swoimi tępymi pomysłami.
Jest już w sumie za późno, ale może w końcu to do Ciebie dotrze - INNOWACJE NA SERWER WPROWADZA SIĘ PO KONSULTACJI Z GRACZAMI. 
Zapomniałem dodać, że wielkość Twojego ego wychodzi poza skalę i pamiętaj! Nigdy nie porównuj się do mortissa bo nie masz do niego podjazdu, i nie pisz że masz lepszy ots od vestii bo tak nigdy nie było nie jest i nie będzie.
Pozdrawiam czekam na Warna/bana jak zwykle za mówienie prawdy.
Zapomniałem dodać, że masz dużo wspólnego z Midasem. On czego nie dotknął zamieniał w złoto, ale Ty czego się nie dotknales zamieniałes na tym serwerze w gówno.

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Matiego23
Średnio Zaawansowany
26 Liczba postów:

08-02-2020, 8:43:25
Popieram to w 100 ^^ gość powiedział prawdę. atnoks mistrz

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Vinox
na co patrzysz?
3 815 Liczba postów:

08-02-2020, 9:45:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-02-2020, 9:47:10 przez Vinox.)
Powiem Panu tak, jeśli chodzi o najazdy nazwę to tak - trzeba było jakoś rozkręcić edycję i nie tylko ja z Pluszakiem chciałem takie najazdy a 99% serwera, a jakby było tego mało to jeszcze pod koniec było (podkręć to....) no chyba ze Pana nigdy na tym nie było...

Zmiana punktów duszy (soul) była konieczna do optymalizacji silnika - nie można było zrobić tak że: expimy na arenie i soul nigdy się nie wyłącza. A jeśli nie pasuje Panu to ze w 'środku' edycji to zmienimy to już nic nie poradzę. Dla Nas jest to wyższa konieczność. Niektóre zmiany są nieuniknione.

Ps, dopisuje w news zmiana soul bo na śmierć zapomniałem Smile
Pozdrawiam.

Cennik dobudówki domków
Konto VIP na forum
Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend