• Strona Główna
  • Wyszkukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Skróty
Mazurski OTS Facebook
Discord Mazurski

Forum Mazurski OTS

Zaloguj się Utworz konto
Login at Forum Mazurski OTS

Forum Mazurski OTS › Działy ogolne › Propozycje
1 2 3 4 5 ... 26 Dalej »

Dużo nowych propozycji. Koniecznie zajrzyj!

Thread tools
Dużo nowych propozycji. Koniecznie zajrzyj!
Offline Deus Est
Młodszy Nowicjusz
4 Liczba postów:

22-01-2023, 10:53:49
Cześć, ziomy. Zachęcam wszystkich do komentowania, wyrażania swoich opinii zarówno tych złych jak i dobrych. Wszelkie sugestie, krytyka i szczerość są mile widziane. Zachęcam również Vinox do pozostawienia komentarza i wyrażenia opinii.

Oto moje propozycje:

- premium exp roomy - nowe expy dostępne tylko dla graczy posiadających specjalny item ze sklepu serwera.

- możliwość kupna SL event - pracuję w wymiarze 24 godzin, przez co mam utrudnioną możliwość wykonania SL eventu. Ogromna prośba do Vinox, proszę o rozważenie tej propozycji.

- stawianie na rozwój item shopu, rozwój serwera wiąże się z utrzymaniem go. Dodanie do item shopu możliwość kupna przedmiotów w ilośći x5 i x10 znacznie przyśpieszy kupowanie. Osobiście mnie męczy wylogowywanie się dwudziesty raz z rzędu i wpisywanie dwudziesty raz kod BLIK. Także ogromna prośba do Vinox o rozważenie tej propozycji.

- ogólne stawianie na zyski które może przynieść rozwój item shopu, wyjście na przeciw graczom którzy chcą inwestować w swoje konto a przy tym wspierać serwer. Mam na myśli nowe itemy w sklepie. Jakie? To trzeba przemyśleć.

- outfity - outfity by były kupowane jak do tej pory, u NPC na północ od depot. Z tym że, byłyby na czas a cena za ich kupno rosłaby
wraz z poziomem gracza. Dodatkowo outfity dodawałyby bonusy, było by kilka opcji do wyboru, np. +3 fist fighting, +3 shielding itp.

- zmniejszenie zdobywania skilli o 50% (fist fighting, shielding, sword, magic, itp.) gdy stamina spadnie poniżej 8 godzin, itd.

- nie wiem czy już jest taka możliwość, ale zaryzykuję. Kupno pustych domów komendą np. "!buyhouse" lub "/buyhouse" I możliwość
utracenia ich już po 2 tygodniach braku aktywności.

- usuwanie co jakiś czas nieaktywnych jak i aktywnych gildii których celem było bezsensowne stworzenie ich. Jak np. gildie "suruwka" i "exori max". Usuwanie następowałoby również w przypadku naruszenia granicy dobrego smaku.

- zwiększenie szybkości zdobywania fist fighting i shielding, obecnie jest to bardzo zaniżone. Przez co nie opłaca się to.

- cykliczne exp maratony, odbywające się w piątek, sobotę i niedzielę (wtedy większość graczy ma wolne od pracy)
w godzinach między 18:00-20:00 i trwające 20 minut.

- aktywny shared (party) bez obowiązku pozostawania w party (automatyczny exp dla członków gildii). Niektóre nowe gildie nie mają skryptu, to by ułatwiło im rekrutowanie nowych członków gildii.  Nie wiem czy jest taka możliwość. Proszę Vinox, oświeć mnie.

- możliwość dodania komentarza dla postaci na stronie serwera.

- możliwość dodania avatar dla gildii.

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Niedostępny Dzefrej69
Młodszy Nowicjusz
7 Liczba postów:

22-01-2023, 13:55:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-01-2023, 15:31:24 przez Dzefrej69.)
Widze, że kolega jest bardzo nastawiony na kupowanie wszystkich udogodnień za złotóweczki.
Rozumiem koszty utrzymania serwera, reklama itd. - natomiast ja mam trochę inne spojrzenie na tą kwestie.

Odnosząc się do Twoich propozycji....

Premium Exp Room ( czyli po prostu wstęp na  dodatkowe respy po wykupieniu dostepu w sklepie)
Do tej propozycji jestem w stanie się przychylić, bo na wielu serwerach ona funkcjonuje, natomiast respy takowe nie powinny niczym się różnić od normalnych respów dostępnych z poziomu gry tj. exp taki sam, ilosc potworów podobna, wielkość respa również - jedynym udogodnieniem powinna być mniejsza ilość graczy biegających na respie)

Możliwość kupna SL event w sklepie powiem tak, bo nie chce mi sie rozwodzić na ten temat, tak jak napisałem na górze, rozumiem koszta związane z utrzymaniem serwera itd. dlatego mógłbym być na tak, ale pod warunkiem, ze cena wynosiłaby np. 24 zł za 24 godzinna ochrone i to na 1 wybrany char (nie na całe konto) jak ktos nie ma co robić z pieniędzmi to niech sobie kupuje.

Dodanie do sklepu możliwości kupna staminy i exp ringów x5,x10 -> jeśli ktoś kupuje hurtowo to powinna być możliwość kupna wiekszej ilości, spoko.

Co do itemów, które można kupić w sklepie to nie do końca wiem o jakich itemach pisałeś -> te które są dostępne uważam za wystarczające. Jeśli chodziło Ci o najlepsze itemy na serwerze, Falcon set, rose shield, clover ring itd. to wychodze z załóżenia, że takie itemy nie powinny być nigdy dostepne do kupienia w sklepie za złotówki, a dostępne tylko po wykonaniu questów jako nagroda za poświęcony czas (nie pieniądze!)

Outfity dodające punkty umiejetności - w tej formie o której napisałeś to mi to nie pasuje, natomiast pojawił mi się pewien pomysł odnośnie tej propozycji i jak będę miał więcej czasu to ja opiszę później.

Zmniejszenie zdobywania umiejętności w train roomie po 8h -> jestem na nie, takich rzeczy nie zmienia się w trakcie trwania edycji, tylko przed startem bo było by to nie uczciwe. Tak zostało to ustawione przed startem więc niech tak zostanie.

Możliwość kupna domków komenda --> na nie, jestem zdania, że powinno się to odbywać w takiej formie (licytacji) jak dotychczas.

Usuwanie nieaktywnych gildi -> osobiście nie przeszkadza mi to w niczym, dla mnie zbędne.

Zwiększenie szybkości wbijania FIST i SHIELDING -> jestem na nie, tak jak napisałem wyżej takich rzeczy nie zmienia się w trakcie trwania edycji, tak zostało to ustawione i niech tak zostanie. Ewentualne zmiany teraz byłyby nie w porządku wobec graczy, którzy wbijali "po staremu". Poza tym z tego co się orientuje, max. poziom jaki można wbić tych skilli to 30 i koniec.

Cykliczne exp maratony -> równiez na nie... jest możliwość bicia bossa w piątki i niedziele, za które dostaje się poziom, to jeśli chodzi o cykliczność. 
Exp maraton powinien być wyjątkiem, wprowadzonym kilka razy w roku przy szczególnej okazji.

Exp Shared bez bycia w party -> też na nie... dołączenie do party jest warunkiem otrzymywania dodatkowego doświadczenia. 
I tak jest to duże ułatwienie we wbijaniu poziomów ze strony Vinoxa ( na wyzszych poziomach więcej lvli wpada z party niż z samodzielnego expienia)
Dlatego wydaje mi się, że dołączenie do party i jest niską cena w stosunku do otrzymywanych korzyści.

Możliwość dodania komentarza na stronie dla swojej postaci -> obojętne mi to tak jak i możliwośc dodania avatara do gildi 
Z nudów w wolnej chwili, można by to było wprowadzić natomiast napewno nie jest to nic pilnego.

Pozdro

#EDIT
Cytat:Dzisiaj gry tak funkcjonują że trzeba wydawać kasę, czasami grubą kasę.

Na szczęście nie wszystkie...

Cytat:W większości jesteś na "nie" ale nie dziwi mnie to, tak to już jest jak się gra tylko na bocie

Część propozycji zaakceptowałem - napisałem o tym gdybyś przeczytał ze zrozumieniem nie pisałbyś takich głupot

Cytat:ten etap w grach już dawno stał się niemodny

Modny czy niemodny - gram tu od dawna i co nie co wiem, a Tobie kolego radze zamiast pisać propozycje i kupować wszystko za złotóweczki - po prostu troche pograć... masz ziomuś troche darmowego pacca, vipa pofolguj sobie troche.

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Deus Est
Młodszy Nowicjusz
4 Liczba postów:

22-01-2023, 14:37:10
Dzisiaj gry tak funkcjonują że trzeba wydawać kasę, czasami grubą kasę. A to że jest to OTS, nie oznacza że wszystko muszę kupować za kasę zarobioną w grze na bocie. W większości jesteś na "nie" ale nie dziwi mnie to, tak to już jest jak się gra tylko na bocie, który wszystko robi za Ciebie. Zatrzymałeś się na etapie "gram za kasę w grze i jestem pazerny", ten etap w grach już dawno stał się niemodny. I jestem pewien, że inni gracze podzielają Twoje zdanie.

SERWER STWORZONY DLA BOTÓW. Trzeba uciekać na real Tibie, tam botów na szczęście nie ma.

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Niedostępny Klina1989
Nowicjusz
21 Liczba postów:

22-01-2023, 14:46:26
Popieram wypowiedz Dzefreja.
A co do możliwości kupowania SL Eventu to najgorszy pomysł jaki może być !
Jak został by wprowadzony z automatu OFF jestem.
Pozdrawiam wszystkich No Name i The End Is Near Wink

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Niedostępny Klina1989
Nowicjusz
21 Liczba postów:

22-01-2023, 14:51:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-01-2023, 14:53:23 przez Klina1989.)
(22-01-2023, 14:37:10)Deus Est napisał(a): Dzisiaj gry tak funkcjonują że trzeba wydawać kasę, czasami grubą kasę. A to że jest to OTS, nie oznacza że wszystko muszę kupować za kasę zarobioną w grze na bocie. W większości jesteś na "nie" ale nie dziwi mnie to, tak to już jest jak się gra tylko na bocie, który wszystko robi za Ciebie. Zatrzymałeś się na etapie "gram za kasę w grze i jestem pazerny", ten etap w grach już dawno stał się niemodny. I jestem pewien, że inni gracze podzielają Twoje zdanie.

SERWER STWORZONY DLA BOTÓW. Trzeba uciekać na real Tibie, tam botów na szczęście nie ma.

Na RL 80% to boty! A jak grasz na RL to czas masz a na SL Event już nie!? Sam sobie strzelasz GOLE do własnej bramki

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Showtus
Średnio Zaawansowany
31 Liczba postów:

22-01-2023, 16:46:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-01-2023, 16:48:04 przez Showtus.)
Przeczytałem to wszystko… Po pierwsze grasz na serverze pvp nie chcesz tracić lvli robisz sl event server ma służyć graniu a nie tylko do puszczenia bota 24/7… Kupowanie èq w SMS shopie ? Co za bezsens nie róbmy z servera totalnego orshabala.. Maratony co tydzień na weekend przecież to bez sens… w jednym punkcie piszesz o zmniejszeniu wbijania skilli o 50% gdy stamina Ci się skończy a w ostatnim punkcie piszesz o zwiększeniu wbijaniu skilli ? Co za bez sens. Administracja servera zezwoliła na bocenie to już jest za dużo a jeszcze mamy wam ułatwiać expienie w party? No weź nie przesadzaj aż tak ciężko ogarnąć auto party ? Jak się nie miało auto party z bota to wracał lider pt z respa żeby dodać kolegę z gildii…
Jedyne co to można by zmienić w SMS shopie to ze jak chcesz kupić 10 stamine rune to żeby nie trzeba było kupować pojedynczo i to tyle co można by wprowadzić z tej propozycji. NA NIE!!!!

A tak na koniec tutaj nie masz czasu wejście na sl event a na Real tibii miałbyś czas grać ??? Tym samym pokazałeś tylko ze chcesz puszczać sobie bota 24/7 bez żadnej twojej ingerencji w grę..

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline wisnia742
Nabijacz postów
368 Liczba postów:

23-01-2023, 10:33:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-01-2023, 10:34:53 przez wisnia742.)
Cześć,

Po pierwsze czerwony kolor pisania jest tylko dla administracji.

1. Exp Roomy
Jest już coś takiego tylko dla graczy, którzy ze sklepu serwera wykupili specjalną subskrypcję. Tylko nie roomy, a strefy. PACC i VIP.

2. Możliwość kupna SL Event
Była taka opcja wprowadzona niedawno temu. Wiązało się to z kontrowersjami i zostało usunięte. Ja byłem za usunięciem tego od początku.

3. Item Shop
-Tak, opcja zakupu kilku rzeczy jest ok.
-Nowe itemy w sklepie do dogadanie czemu nie. Może nie roska, czy falcon, ale taki w formie paczki "Podstawowy set dla gracza" (goblin set, golden ring, kapcie, miś i m bolt, d sword, m wand) byłby ok dla nowych graczy.

4. Outfity
Kiedyś już były outfity zmieniające bonusy i zostało to wycofane. I dobrze. Zmuszanie gracza do chodzenia w jakimś z dupy outficie, by mieć bonus mnie się nie podoba.
Cena zależna od levelu i na określony czas. Nie wiem jakie są argumenty na plus aby to wprowadzić.

5. Zmniejszenie zdobywania skili po staminie
Absolutnie na nie. I tak trzeba być online, by skilować nie ma systemu "off" jak na RL

6. Zakup Pustych domków przez komendę
Tak. Ogólnie dobrze, y była taka możliwość, z tym, że trzebaby podnieść te sugerowane ceny domków które są obecnie.

7. Gildie
Tak, giltie typu exori max, czy utani hur można by usunąć.
Reszty bym nie ruszał. Ewentualnie usuwanie gildi po pół roku od aktywności ostatniego tam gracza,

8.Zwiększenie zdobywania fist i shielding.
Tak racja, jest to zaniżone, bo zostało usunięte "fast attack" na trainerach i należało by to przywrócić(problemem było zabijanie mobów-któy to problem można naprawić) Nie opłaca się obecnie skilowaćzbyt bardzo.

9. Maratony exp
Nie mam zdania. Jest mi to obojętne.

10. Aktywny shared (party)
To, że ktoś sobie umie ustawić na bocie, a ktoś nie umie, to nie powód by zrobić jakieś zmiany.

11. Możliwość dodania komentarza do postaci spoko opcja.

12. Możliwość dodania avatara do gildii też byłaby super.

[Obrazek: yAfoKhm.png]
Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend