• Strona Główna
  • Wyszkukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Skróty
Mazurski OTS Facebook
Discord Mazurski

Forum Mazurski OTS

Zaloguj się Utworz konto
Login at Forum Mazurski OTS

Forum Mazurski OTS › Działy ogolne › Propozycje
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 26 Dalej »

Przywrócenie % magii za ulepszenia.

Ankieta: Czy system powinien zostać przywrocony? I procenty magii każdy przedmiot powinien dawać oosbno, tyle ile w tabelce?
Tak
100.00%
15 100.00%
Nie
0%
0 0%
Nie mam zdania.
0%
0 0%
Razem 15 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Thread locked 
Thread tools
Przywrócenie % magii za ulepszenia.
Offline Vedziorek
Banned
159 Liczba postów:

06-06-2022, 23:35:22
Szanowni Gracze,

uważam, że wspólnie musimy zareagować na zmianę, którą Administracja dokonała bez konsultacji z graczami. (To nie pierwszy raz. czyt. za każdym razem)
Nawiązując do wstępu chodzi o ulepszanie przedmiotów. Przez ponad 3 lata żyliśmy wszyscy w świadomości, że każdy ulepszony armor i legi dają nam dodatkowa magiczną moc.
(dowód w postaci screena z przed zmiany ponizej) Od bodajże dwóch dni Administracja zmieniła procenty o połowe i stwierdziła, że cytuje ,, - Każdy ulepszony armor oraz legs dodaje magie(atak).
Procenty wpisane w  tabelce nalezy podzielic na 2, ponieważ jest to suma obrażen 2 przedmiotów,” jest to dla nas zmiana o aż 50%!!!! 
Wiec nieopłacalne jest teraz ulepszanie przedmiotów.

Domagamy się: 
a) przywrócenia systemu do stanu jaki był przez 3 lata
b) oddania pieniędzy, które zainwestowaliśmy w ulepszenia, gdyż ulepszenia teraz nie maja sensu, bo 15% za ulepszenie lęgów i armoru na +15 (koszt nawet 1k sztab), gdzie idąc na sla mamy +10% magii. (co nic nie kosztuje)

Byłem w ekipie przez ponad 3 lata i za każdym razem powtarzałem, że zmiany MUSZĄ być konsultowane z graczami. 
W propozycji dodaje ankietę, proszę o Waszą odpowiedź.

Przez 3 lata było napisane, że każdy armor i legi dodają magię. W tabelce widzimy ile procent.
Sam wymyśliłem ten system i nie przypominam sobie, abyśmy pisali, że armor i legi dzielimy na 2. 

[Obrazek: 3vvGL5A.png]

Pozdrawiam, 

Vegeta.

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Czesiek
Młodszy Nowicjusz
9 Liczba postów:

06-06-2022, 23:59:20
Jaki jest przewidywany czas zwrotu środków na konto za zakupione boosted runy w sklepie?

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Aslan1
Średnio Zaawansowany
38 Liczba postów:

07-06-2022, 0:05:54
Bardzo mądrze napisane. Bardzo zauważalna zmiana ;/

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Banneq
Banned
206 Liczba postów:

07-06-2022, 0:26:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-06-2022, 0:29:08 przez Banneq.)
Oczywiście, że trzeba coś z tym zrobić. Tłumaczenia typu "O, dmg z legów nie działa od > 10. Zamiast to naprawić podzielimy dmg z arma na arma i legi, a graczom powiemy, że po 10% z armu i legów to za dużo, bo nagle po 3 latach mi się odwidziało" nie wchodzą w rachubę. Co się stało to się nie odstanie, ludzie wydali pieniądze na ulepszenia i takich rzeczy po prostu się nie robi.

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Mr Dragi
Nowicjusz
20 Liczba postów:

07-06-2022, 6:26:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-06-2022, 6:27:21 przez Mr Dragi.)
Ja sobie nie przypominim zeby Vinox sie z graczami konsultowal Pozdrawiam

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Salerno
Guru!
451 Liczba postów:

07-06-2022, 6:32:41
Jak to jest że co edycje następują zmiany po dłuższym czasie rozgrywki które zamiast mieć pozytywny skutek, maja negatywny.
Jestem ciekaw co teraz zrobisz z ludzmi którzy stracili kupę czasu na locenie kasy/ wpakowali pieniądze w boosted runy, którzy mieli nadzieje że będzie ten efekt "wow" a na końcu okazuje się że to kompletnie nie opłacalne. Jak to Banneq napisał nie robi się takich zmian po tak długim czasie które nie oszukujmy się, na robią teraz bałaganu.

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Pan Achmed
Średnio Zaawansowany
25 Liczba postów:

07-06-2022, 6:50:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-06-2022, 7:01:19 przez Pan Achmed.)
WITAM WSZYSTKICH GRACZY!
Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że podpisuję się pod każdym słowem napisanym przez Pana Vegetę.
Po wykonaniu falcon questa postanowiłem sobie posprawdzać różnicę między random setem, a falconem bo administracja zapewniała, że falcon jest dużo podkreślam DUŻO lepszy od random seta.
Będę podawał w przykładzie hity z mojego eka:
*Ulepszony maksymalnie random set + zordian legi hity: 19-20kk
*Falcon set bez ulepszeń: 20-21kk
*Falcon armor +15 oraz falcon legs +16: 21-24kk (różnica między hitami spowodowana chorą rozbieżnością u profesji ek/ed na co poświęcę kolejny post)
Z moich obliczeń wynika na przykładzie mojego falcona:
Armor +15 powinien dawać mi 2.9kk natomiast legi 3.1kk co daje nam sumę 6kk więcej. Tym czasem jak wyżej wspomniałem biłem 21-24kk, a powinienem bić 26 Smile
Po nerfie ulepszeń bez konsultacji z graczami z arm +15 legs +16 bije aż UWAGA 19-20kk X D

Pragnę również zaznaczyć fakt, że po moim zgłoszeniu hitów okazało się, że falcon,zord,goblin,valvent legi nie dają więcej dmg od +10 do +16 (graliśmy tak prawie 3 lata i dziwne, że nikt tego przede mną nie zgłosił dużo wcześniej)

Moje stanowisko w tej sprawie jest następujące. W imieniu wszystkich graczy wnoszę o cofnięcie tak potężnego nerfu, naprawienia ulepszania legów od +10 do +16 i dopilnowanie by każdy ulepszany item zgadzał się z tabelkami procentowymi na stronie. W przeciwnym razie administracja niech oddaje każdemu bez wyjątku pieniądze, które zostały włożone w ulepszenia, a są to potężne sumy, które przekraczają spokojnie 1k sztab oraz pieniądze za boosted runy.

W tym momencie po nerfie nie widzę jakiegokolwiek sensu by ulepszać sety.
Nie robi się tak drastycznych zmian podczas trwania edycji to raz, a dwa najpierw trzeba je skonsultować z ludźmi którzy tutaj grają.
Dlaczego każda ingerencja administracji do rozgrywki na tym serwerze musi zawsze wywierać negatywne emocje. Naprawdę tego nie rozumiem.
Poczytajcie co ludzie mają na ten temat do powiedzenia i wyciągnijcie wnioski bo nie tędy droga.
Serwer tworzą gracze, administracja powinna robić wszystko by ich do siebie przyciągać, a nie odpychać.

Serdecznie pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na przebieg dalszych wydarzeń w tej sprawie.

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline remik1905
Młodszy Nowicjusz
1 Liczba postów:

07-06-2022, 7:40:57
Zal. Weź tyle bost runek nakupionych na darmo.
Ogarnijcie się bo gracze zaczną wam spierdalac na inne serwy

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline wisnia742
Nabijacz postów
368 Liczba postów:

07-06-2022, 9:26:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-06-2022, 10:48:58 przez wisnia742.)
Tak, z tym dzieleniem sumy ulepszeń na dwa, dla tego by wyciągnąć średnią jest słabe.

Prosimy uprzejmie o przywrócenie tak jak było, bez wyciągania średnich wartości. Niech mnożą się wzajemnie jak było do tej pory.

Człowiek gra ponad dwa lata. Płaci za pacc i vip, by zbierać dodatkowe ng i blue gemy na ulepszenia. Już o zakupie boosted run nie wspomnę...

I niby wszystko ok, administracja widać że coś tam działa. 

I nóż w plecy. 

[Obrazek: 0733-mozesz-komus-wbic-noz-w-plecy-i-poz.jpg] 

[Obrazek: yAfoKhm.png]
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Vinox
na co patrzysz?
3 814 Liczba postów:

07-06-2022, 10:16:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-06-2022, 13:40:00 przez Vinox.)
Witajcie,
nie ukrywam, słabo wyszło że przy zmianie z 10 ulepszenia na 15 nie wprowadziłem poprawek w silniku i wyszło to dopiero po 3 latach i ulepszenie nie działo (szkoda że nikt wcześniej tego nie zgłosił)
Zrobię analizę tego systemu w wolnej chwili i sprawdzę czy jestem w stanie zrobić 2x po 15%.
Może nie będzie ta źle, aby dodać 5 % do spodni, ale muszę to sprawdzić.

Cennik dobudówki domków
Konto VIP na forum
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Nestor1
Banned
127 Liczba postów:

07-06-2022, 18:23:40
Masakra, zawsze zmiany w trakcie trwania edycji.. Teraz jakieś cyrki z dzieleniem na dwa. Skoro nagle zachodzą takie zmiany ( myślę że to przez bh z Falcon setem) to proponuję dokładniejsze testy dodawanych przedmiotów [Obrazek: 1f642.png] a nie tak skurwiałe ( bo inaczej tego nazwać nie można ) zachowania. Ludzie kupują pacc, vip żeby lootać i ulepszać, a Ty można powiedzieć wycierasz sobie mordę ich pieniędzmi.

A co do boosted runek to też śmieszna sytuacja.. Gdy one weszły w mazurkowy świat ulepszyłem candla z 11 na 16 i zużyłem tylko 6 use tej zacnej runki. Teraz ulepszałem diverke i z +10 na +14 zużyłem 12 razy
[Obrazek: 1f923.png][Obrazek: 1f923.png] A skoro runka daje aż 50% pomyślnego ulepszenia to nie uwierzę w żadnego " pecha ".

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Nestor1
Banned
127 Liczba postów:

07-06-2022, 18:26:11
Masakra, zawsze zmiany w trakcie trwania edycji.. Teraz jakieś cyrki z dzieleniem na dwa. Skoro nagle zachodzą takie zmiany ( myślę że to przez bh z Falcon setem) to proponuję dokładniejsze testy dodawanych przedmiotów, a nie tak skurwiałe ( bo inaczej tego nazwać nie można ) zachowania. Ludzie kupują pacc, vip żeby lootać i ulepszać, a Ty można powiedzieć wycierasz sobie mordę ich pieniędzmi przez własne błędy.

A co do boosted runek to też śmieszna sytuacja.. Gdy one weszły w mazurkowy świat ulepszyłem candla z 11 na 16 i zużyłem tylko 6 use tej zacnej runki. Teraz ulepszałem diverke i z +10 na +14 zużyłem 12 razy, a skoro runka daje aż 50% pomyślnego ulepszenia to nie uwierzę w żadnego " pecha ".
Pozdrawiam.

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Czesiek
Młodszy Nowicjusz
9 Liczba postów:

07-06-2022, 18:52:30
Nic tak nie jednoczy no brainów z the srendami jak decyzje podejmowane przez administracje.
Komentarz "szkoda że nikt wcześniej tego nie zgłosił" jest totalnie nie na miejscu. To nie w naszym geście leży testowanie rozwiązań wprowadzanych przez Was. Przed wprowadzeniem nowej funkcjonalności, powinna ona zostać pierw gruntownie przetestowana. Prawdą jest, że gdybyście spojrzeli na cyferki wcześniej, to byłaby to pierwsza rzecz, która rzuciłaby Wam się w oczy. Kolejny raz testy na produkcji wychodzą bokiem.

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Vinox
na co patrzysz?
3 814 Liczba postów:

07-06-2022, 19:08:06
Zmiana z ulepszeniami zostanie wprowadzona przy najbliższym restarcie serwera. Możemy pozwolić sobie na 31% dmg przy ulepszeniu spodni oraz armoru.
Zamykam temat.

Cennik dobudówki domków
Konto VIP na forum
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Thread locked