• Strona Główna
  • Wyszkukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Skróty
Mazurski OTS Facebook
Discord Mazurski

Forum Mazurski OTS

Zaloguj się Utworz konto
Login at Forum Mazurski OTS

Forum Mazurski OTS › Działy ogolne › Propozycje
« Wstecz 1 ... 9 10 11 12 13 ... 26 Dalej »

7.6 Co dalej

Thread locked 
Thread tools
Serwer 7.6 Co dalej
Offline Pain
Nowicjusz
14 Liczba postów:

05-12-2018, 0:23:30
Miałem nie tworzyć tego tematu, bo moja pomoc jest tutaj niechciana, ale za bardzo źle mi się patrzy na to, co się dzieje z serwerem mojego dzieciństwa, więc stwierdziłem, że może jednak warto. 

Jak wiecie na serwerze nie dzieje się najlepiej. Gracze odchodzą na inny serwer ze względu na parę czynników. Ponadto gra po wbiciu 800k praktycznie się kończy, bo nic się nie dzieje. Jedni nie pozwalają grać drugim, przeszkadzając im w zrobieniu SL Event czy utrudniając im expienie, przez co tacy gracze często expią w dół zamiast w górę. W takim układzie gra szybko się nudzi, a proszenie i tłumaczenie, aby przestali to jak walka z wiatrakami. Questy niezmienne od 10 lat, nie licząc MBP, Golden Ringa i Zordian Seta. Ale co z Emerald Bangle? DMG 1, 2, 3? Komu się chce po raz kolejny wykonywać te same questy z takim samym zapałem? Rozumiem, wizytówka Mazurskiego, ale czy nie lepiej jest zmienić parę rzeczy, aby gra znów była interesująca?

Nie będę tu tworzył ankiety, bo to nie jest żadna propozycja, więc będzie tu ona zbędna. Ten temat to zbiór wszystkich waszych propozycji, które wy, gracze, będziecie tutaj wypisywać. Jestem ciekaw, co może sprawić, że Mazurek znów zyska tych kilkudziesięciu graczy; co może sprawić, że na ten serwer wrócą osoby, które w ostatnim czasie stąd odeszły. Jakich zmian byście chcieli? Czego wam brakuje? Co nowego powinno się tu pojawić? Nie krępuj się napisać swojej propozycji, bo to może akurat Twój pomysł zostanie wprowadzony i coś się tutaj zmieni, lecz jeśli masz zamiar pisać, że marzy Ci się bot 24/7 na arence to sobie daruj, bo nie o to mi chodzi.

Ja sam mam wiele pomysłów odnośnie tego serwera. Wiem, co mogłoby go znów ożywić, jak urozmaicić grę po 820k czy też jak ułatwić expienie graczom z dużo niższym poziomem doświadczenia tak, aby osoba z dużo wyższym lvlem nie utrudniała innym gry, a także jak urozmaicić ogólne przebywanie na serwerze oraz grę, nawet jeśli jesteś graczem, który większość czasu spędza w temple, obserwując i rozmawiając na game-chacie. Jest tylko taki problem, że ja nie widzę sensu wprowadzania tego na tę edycję, gdzie zostało tu raptem 5-10 graczy, więc daruję sobie wypisywanie ich. A o restarcie nie będę wspominać, bo i tak ktoś zaraz mi napisze, że robię zmiany pod siebie, ponieważ nie jestem już w topce, z której sam zrezygnowałem, sprzedając Unknowna xD Albo że chcę tylko po raz kolejny wbić 500k lvl i sprzedać postać xD

A teraz, jeśli dotrwałeś do końca tego postu to nie krępuj się napisać, jak Ty to widzisz.

Miłego dnia, wieczoru czy dobrej nocy, w zależności kiedy to czytasz.

KRUL JEST TYLKO JEDEN
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Vedziorek
Banned
159 Liczba postów:

05-12-2018, 0:30:25
Pozwolę sobie wtrącić tutaj swoje dwa grosze.
Zgodzę się z Tobą w wielu kwestiach, aczkolwiek problem jest jeden.
Jedni odejdą, bo będzie res charów, a obiecaliśmy, że już nie będzie.
Inni wrócą, pograją miesiąc, tak jak zwykle i odejdą.
Takie są realia niestety. To jest moje zdanie.
Osobiście jestem w stanie zmienić wszystkie questy, dodać respy itp.
Ale wątpię, że gracze chcą zabawy od nowa.

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Damba Rook
Zaawansowany
65 Liczba postów:

05-12-2018, 0:35:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-12-2018, 0:38:29 przez Damba Rook.)
Siemanko, Jak bys wbijał do gry to bys wiedział że nikt już nikogo nie bije jeśli na to nie zasłużył, pragnę przypomnieć jednak że mimo to jest to serwer pvp a więc zacytuje to po raz xxx "Jeśli pvp ci się nie podoba to są serwery non-pvp".
Mamy dużo pomysłów na różne przedziały lewelowe jak i na temat różnych questów i misji jak i mapy. Te pomysły są wałkowane tam gdzie być powinny czyli w dziale "propozycje". Nie wiem czemu od tak chcesz żeby pod twoim tematem każdy pisał swoje skoro moga poprostu stworzyć nowy wątek.

Jak widać jest robiony wielki update na dniach tak że ekipa robi wszystko co w ich mocy i wybiera te propozycje które najbardziej się nam wszystkim graczom podobają, były najwyżej oceniane i są najbardziej rozsądne z owego działu.

Sądzę też że mimo to że już nie grasz.. To skoro masz tyle pomysłów na urozmaicenie serwera powinieneś się z nami nimi podzielić w dziale z propozycjami i dodać sondy oraz dać nam jako jednej wielkiej rodzinie wypowiedzieć się na temat tych opini i zagłosować na nie.

Wydaje mi się że nie jedna twoja propozycja zachwyci graczy jak i ekipe.

Pozdrawiam serdecznie.

▪■ Psyhol ■▪ 
Lvl 0 - 838k (sold)
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline wisnia742
Nabijacz postów
368 Liczba postów:

05-12-2018, 0:42:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-12-2018, 0:44:32 przez wisnia742.)
Wykonywanie tych questów po raz kolejny jest tylko ze względu na panujące co jakiś okres resety postaci. Nie będzie resetów, nie będzie robienia w kółko tych samych questów...

Dla mnie zmiany questów nie powinny być w ogóle wprowadzane (jak na RL Tibi jedynie kosmetyka dla balansu), musi coś być charakterystycznym punktem Mazurka. Taki quest na MBP gdzie trzeba było oddać multum różnych itemów był świetny. Do dzisiaj z sentymentem robię softy albo c arrow. Brakuje PoH, brakuje Volcano...

Jedni nie pozwalają grać drugim? To jest PVP. A za utrudnianie i przeszkadzanie innym graczom dostępu do jakiegokolwiek miejsca na mapie jest karane wg regulaminu banem bez upomnienia.

Ps. Psyholku ten Pain to Lewy xD

[Obrazek: yAfoKhm.png]
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Pain
Nowicjusz
14 Liczba postów:

05-12-2018, 0:53:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-12-2018, 1:04:59 przez Pain.)
Ale ja tu jestem prawie codziennie Psyhol przecież xD

No i sam doskonale wiesz, że mi PVP nie przeszkadza, ale jest wiele osób, które przez to kończyły grę i ja wcale nie chcę, aby to PVP zostało usunięte czy coś w ten deseń, nie nie, nic z tych rzeczy. Po prostu trochę to zmienić i - że tak to ujmę - pokombinować coś z tym w pewnym kierunku.

Tutaj mają być pomysły, które mogą sprawić, że gracze wrócą. Z całym szacunkiem, czekam na update 800k+ z niecierpliwością, ale naprawdę nie sądzę, aby to sprawiło, że wrócą tu ci, którzy stąd odeszli.

KRUL JEST TYLKO JEDEN
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Nestorek1
Średnio Zaawansowany
25 Liczba postów:

05-12-2018, 11:30:03
Lewy, ale to jest 7.6, nie oczekuj 60 graczy w godzinach szczytu Smile
A co do propozycji;
To jest takie błędne koło; zrobią res charów po raz 6 (?) wszystko super, pogra 40 osób przez tydzień a potem znowu wszyscy odejdą, bo te same questy, ta sama zabawa..
Nie zrobią resa to połowie się nie zechce grać, bo i tak są w c**j do tyłu ( z resztą ich rozumiem, bo po co grać na czymś, gdzie admin (czyt. vinox) ma to w dupie i zapowiedzi nowej mapy wraz z nową edycją poszły w zapomnienie? Big Grin
Jak była edycja, gdzie wrócił eter to były czasy świetności na tamten rok, ponieważ grało po 120-140 osób Smile Były dozwolone boty, arenki za ng i jakoś się grało. Teraz dużo osób bez ekipy nie chce zaczynać

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Papa SM
Banned
144 Liczba postów:

06-12-2018, 21:49:44
Uaaa, aż ja pozwolę sobie skomentować otóż uważam, że MazurskiOTS potrzebuje nowej mapy nowych wysp oraz questów wraz z tym wiąże się restart serwera . Ale znów będzie płacz, znowu res? A no zmienić przedział levelowy danych questów na wyższy obniżyć jeszcze troszkę exp, nawet i nie które eventy można pozmieniać, lecz nad tym trzeba popracować. Ja bym na miejscu ekipy powoli coś przygotowywał zmienił mapkę i dać ludziom 2 tyg na testy . Czy to znalezienie buga czy niedociągnieć na mapie dana osoba by dostawała tam (x) pacca na start zależy od błędu serwera . Mamy 6 grudnia okres zimowy ludzi może troszkę więcej pogra, ale na pewno więcej nie przy będzie jeśli zostawimy serwer bez zmian . Na mazurskim po osiągnięciu bariery 800 k levela nasza gra się kończy nie ma pomysłów na dalszą grę, póki teraz może by coś graczy wróciło lecz trzeba zmian i jakiś pomysłów na czas . Bo jak dobrze wiemy mazurski słynie też z tego iż gdyż ponieważ jak ma coś być wprowadzane to jest po 2 tygodniach po miesiącu rozumiem mogło coś wypaść, ok ale nie cały czas . Tak jak też Nestor napisał nie wymagajmy 60 osób online bo to tylko TIBIA 7.6 i pixel ta gra już wymarła . W sumie 8.6 rexia.pl to nie żadna reklama otsa czy coś zwykły polski ots i gra tam cały czas 500 online i jest HIGH EXP z tego co i MazurskiOTS słynie ale czy zmiana na 8.6 przyniesie efekt ? Potrzeba zmian pomysłów od graczy nie musimy wcale kopiować innych serwerów 1w1 a tak po za tym to i reklamę dojebać fest na różnych ots listach/serwerach/forach i na pewno ktoś pogra . Uważam, że potrzeba chęci od ekipy i pomysłów od graczy a razem uda nam się coś wykombinować by móc pograć w wolnej chwili . Smile

Pozdrawiam Smerf Smile

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Pluszak
Banned
48 Liczba postów:

06-12-2018, 22:50:21
(06-12-2018, 21:49:44)Papa SM napisał(a): Uaaa, aż ja pozwolę sobie skomentować otóż uważam, że MazurskiOTS potrzebuje nowej mapy nowych wysp oraz questów wraz z tym wiąże się restart serwera . Ale znów będzie płacz, znowu res? A no zmienić przedział levelowy danych questów na wyższy obniżyć jeszcze troszkę exp, nawet i nie które eventy można pozmieniać, lecz nad tym trzeba popracować. Ja bym na miejscu ekipy powoli coś przygotowywał zmienił mapkę i dać ludziom 2 tyg na testy . Czy to znalezienie buga czy niedociągnieć na mapie dana osoba by dostawała tam (x) pacca na start zależy od błędu serwera . Mamy 6 grudnia okres zimowy ludzi może troszkę więcej pogra, ale na pewno więcej nie przy będzie jeśli zostawimy serwer bez zmian . Na mazurskim po osiągnięciu bariery 800 k levela nasza gra się kończy nie ma pomysłów na dalszą grę, póki teraz może by coś graczy wróciło lecz trzeba zmian i jakiś pomysłów na czas . Bo jak dobrze wiemy mazurski słynie też z tego iż gdyż ponieważ jak ma coś być wprowadzane to jest po 2 tygodniach po miesiącu rozumiem mogło coś wypaść, ok ale nie cały czas . Tak jak też Nestor napisał nie wymagajmy 60 osób online bo to tylko TIBIA 7.6 i pixel ta gra już wymarła . W sumie 8.6 rexia.pl to nie żadna reklama otsa czy coś zwykły polski ots i gra tam cały czas 500 online i jest HIGH EXP z tego co i MazurskiOTS słynie ale czy zmiana na 8.6 przyniesie efekt ? Potrzeba zmian pomysłów od graczy nie musimy wcale kopiować innych serwerów 1w1 a tak po za tym to i reklamę dojebać fest na różnych ots listach/serwerach/forach i na pewno ktoś pogra . Uważam, że potrzeba chęci od ekipy i pomysłów od graczy a razem uda nam się coś wykombinować by móc pograć w wolnej chwili . Smile

Pozdrawiam Smerf Smile

Nie kończy się gra po 800k, spokojnie do 900k można expić na clawlerach/clawler mage/crazy elementar. Teraz jeszcze ma być update i coś dla rebornów dodane także będzie gry i expa na kolejne pare miesięcy. Myślę że idzie to w dobrym kierunku

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Vinox
na co patrzysz?
3 840 Liczba postów:

07-12-2018, 0:05:48
Potwierdzam, wprowadzam update 900k+ (nowe miasto, expowisko, npc) W najbliższy weekend zostanie to wprowadzone.

Cennik dobudówki domków
Konto VIP na forum
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Thread locked