• Strona Główna
  • Wyszkukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Skróty
Mazurski OTS Facebook
Discord Mazurski

Forum Mazurski OTS

Zaloguj się Utworz konto
Login at Forum Mazurski OTS

Forum Mazurski OTS › Działy ogolne › Propozycje
« Wstecz 1 ... 11 12 13 14 15 ... 26 Dalej »

[ROOK] Taskowa porażka i Piłkarski Event

Ankieta: Która propozycja warta jest wprowadzenia?
1- taski
33.33%
2 33.33%
2- event piłkarski
0%
0 0%
3- taski i event piłkarski
66.67%
4 66.67%
4- żadna
0%
0 0%
Razem 6 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Thread locked 
Thread tools
[ROOK] Taskowa porażka i Piłkarski Event
Offline SethARS
Młodszy Nowicjusz
3 Liczba postów:

03-03-2018, 2:15:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-03-2018, 14:40:06 przez SethARS.)
Uszanowanie,
 Rook zdycha. Trochę ludzi zaczęło grać na rook z okazji loterii. Ci którzy po uzbieraniu kilku ng na losy nie porzucili tu gry, wbili max 8klv. Dlaczego akurat tyle? Bo expienie od 8k w górę to porażka.
 Za taski dostaje się po 18 lvl. Przy 9k jest to już 14 lvl, a przy 10klv pewnie zejdzie do 8lvl za task.
A taski są nie byle jakie- najlepsza opcja to 150 gase. A bez obszarówek to jednak jest trochę biegania.
 Od 7k lvl można niby wziąc taska na 500 borsuków, ale borsuki są za bramką 9klv. Jednak nawet po wbiciu 9k expienie na nich to porażka[ 1 borsuk to jakieś 2 może 3%]. Już lepiej zostać na gase'ach ze względu chociażby na te, marne to marne, ale 14 lvl za task.

W takich warunkach zmontowanie jakiejś ekipy do plumki czy bossów jest niemożliwe, co skończy się tym, że nikt nie będzie grał na rook, bo i po co?

Moja propozycja jest nastepująca- poprawić taski od 7klv w górę oraz exp za borsuki [ na razie jestem na etapie 9k więc nie wiem co za dramat kryje się na wyższych levelach] żeby gra nie tu nie była męczarnią. Rookstayerzy wspierają serwer kupując PACC więc i serwer mógłby wesprzeć rookstayerów pozwalając im na względnie przyjemną rozgrywkę. Nie bez przesady, to w końcu tylko Rook, ale niech to wszystko ma w końcu ręce i nogi.

I jeszcze ten nieszczęsny event. I niech nikt nawet nie próbuje pisać, że nie istnieje takie zjawisko jak dobieranie składów, bo źle reaguję na negowanie faktów. Nie wiem jakie Administracja ma narzędzia ani ile może w tej materii zdziałać ale plan jest prosty- chetni do eventu zbieraja sie w jednym pomieszczeniu w ktorym jest 22 miejsca. Mecz rusza gdy zajeta jest parzysta liczba miejsc i dopiero wtedy nastepuje losowy podział na druzyny. Problem dobierania składów rozwiązany. Z exitami podczas trwania meczu nie wiem czy się da coś zrobić poza sypaniem banami, ale to już rzecz drugorzędna.

Co panowie na to?

Pozdrawiam,
Wujek Fester

@edit
Mój błąd. Pardonsik :d Ankieta dodana

@edit2
Te 11 vs 11 wziąłem z tego, że takie powinny być składy w meczu piłki kopanej ;d Teraz nikt nie gra, bo nie ma to sensu ze względu na ustawiane składy. Event sam w sobie jest ciekawy tylko wymaga poprawek. Na wprowadzenie spalonych nie mam pewnie co liczyć ale na zablokowanie możliwości wejścia na stronę drużyny przeciwnej zanim piłka zostanie ruszona ze środka chyba jest jakaś szansa :p Żeby to jakoś urealnić. No i za śmieszne uważam, że po strzeleniu gola piłkę ma drużyna, która gola strzeliła, a nie ta która straciła. Brak możliwości kontrataku zupełny ;/

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Novi
Emeryt
2 051 Liczba postów:

03-03-2018, 3:29:29
Panowie na to, że jak robimy propozycję to dodajemy również ankietę - popraw bo trze'a bedzie usunac.
Rook jest cały do poprawki. Był dobry.. nie wiem kto wpadł na takie pomysly ze zmianami typu exp/taski.. dodanie "exori hur'a "
Ja osobiscie czar bym usunal w ogole z rook'a ew. zostawil go na bossy. Rook w najblizszych dniach przejdzie pewna modernizacje pod wzgledem potworow i exp'a.
Odnosnie piłki.. to może być ciekawy pomysł z tymi losowymi druzynami. I jak juz wchodzimy to pilka jest na srodku i czas 30 sekund na ustawienie sie druzyn. Natomiast z tymi miejcami to przesadziles ze 11 vs 11 osttnio w pilke graly sklady 3 na 3.
Zobaczymy co z tego wyjdzie, pozdro

Licznik Odwiedzin:
monitoring pozycji
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline czesiu273
Nowicjusz
17 Liczba postów:

03-03-2018, 11:48:28
SIemka,
Ja również jestem graczem rook. Miło sie grało do 9k, ale przyszedł już ten moment, że robi sie ciężko z taskami, lvlami za mobki. Szczegolnie, że latalem sobie po mapce i odkryłem questy na 15k+ lvl jednak żeby osiągnąć ten poziom, trzeba by było ustawić bota full afka z braniem i oddawaniem tasków na jakies 2 tygodnie 24/7...
Moim zdaniem nie ma co robic ankiety, ponieważ na rook gra max...5 osob? I Ludzie na main beda w ciemno strzelali odpowiedź bo nie zależy im poprostu na rook'u.
Jeżeli chodzi o usunięcie czaru exori hur - ok nie robi mi to różnicy, ale niech zostaną przystosowane do dmg z rook bolta potwory/bossy oraz lvl i taski za ich zabijanie, bo samo usunięcie w tym momenie pogorszyło by sprawe całkowicie.
Czekamy na zmiany na rooku (na lepsze oczywiście) z niecierpliwością
Gracze rook
Wilczek Rook
Pozdrawiam Smile

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Yubi
Nowicjusz
12 Liczba postów:

03-03-2018, 20:39:59
Może ja się wypowiem. To co zrobiliście na rookgardzie to katastrofa.
- Taski do zmiany [mało dostaje się].
- LVL [2% za borsku, no proszę was....]

EXP oraz Taski do zmiany!

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Vedziorek
Banned
159 Liczba postów:

03-03-2018, 23:58:30
Niebawem nastąpią zmiany.

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Gm Azerbek
Gość

04-03-2018, 0:09:25
Taski i potwory zmienione. Proszę sprawdzić.

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline SethARS
Młodszy Nowicjusz
3 Liczba postów:

04-03-2018, 14:55:52
Jeśli można wnieść wniosek to wnoszę o cofnięcie zmian z wczorajszego wieczora.
Miało być lepiej - jest gorzej. I to BARDZO gorzej.

[tu był post, który pisałem przez pół godziny ale go usunąłem, bo się załamałem nad tym wszystkim]

Jeśli mogę, to proszę Administracje o odpowiedź, czy zmiany z wczoraj zostaną cofnięte czyli będzie kijowo ale stabilnie, czy zostaje tak jak jest i koniec. Bo serio, od 2 dni nie wiem co ze sobą zrobić, a od wczorajszego wieczora nie wiem jeszcze bardziej.

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Gm Azerbek
Gość

04-03-2018, 15:22:08
To może napisz jaki poziom oczekujesz za potwory za taski sa po 30-70 lvl w zależności od lvl a potwory daja po 10%

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline czesiu273
Nowicjusz
17 Liczba postów:

04-03-2018, 15:24:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2018, 15:29:06 przez czesiu273.)
Na 9k - 28 lvli za taska (zabicie 500 borsuków). W 1h.10 minut z taskiem za borsuki dalo 75 lvli. Borsuk pada na 11 hitów. Za taska miał być chyba exp równoważny z zabiciem x ilosci potworów? 
Skoro uważacie, ze zostało poprawione na lepsze, to grajcie sobie sami na rook.

@Edit
Zmiany typu powiększenie dmg z rook bolta, zeby borsuki nie padaly na 11 hitow a na 5-6 (przyspieszyl by to robienie taskow) albo zmniejszenie ilosci zabicia potworow wymaganych do taska.
No i zeby daily dawalo TROCHE wiecej expa.

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Ogoraz
Nowicjusz
24 Liczba postów:

04-03-2018, 15:36:51
Panowie chyba nigdy nie grali na rooku na poprzednich edycjach. Było dużo ciężej niż obecnie i nikt jakoś nie płakał.
Na 420k na mainie mam 60 lvli za taska za TYSIĄC wiglerów. Task robię około 30-40 minut, gdzie za 1 wiglera mam 30% +/-. Wbijam 4-5k dziennie i czy płaczę, że wolno expie? Nie.
Na rooku zawsze będzie trudno, nie będziecie wbijali tysiące lvli w jeden dzień, bez przesady.

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline czesiu273
Nowicjusz
17 Liczba postów:

04-03-2018, 15:40:15
Tak, Panowie nigdy nie grali w poprzednich edycjach na rook.
Te komentarze są zbędne, bo nie rozumiem tego, w czym jest problem aby wprowadzić zmiany, aby było lepiej?
TO ze x edycji temu bylo tak, nie znaczy ze ma byc tak caly czas... Nie bez powodu ludzien nie grają na rook, jednak są osoby które by chciały.

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline SethARS
Młodszy Nowicjusz
3 Liczba postów:

04-03-2018, 15:44:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2018, 15:50:56 przez SethARS.)
Wg Wilczka, który podjął się masochistycznej misji zrobienia tego taska dostał 75 lvl za te 500 borsuków i 27 lvl za taska. Więc nie 30-70 tylko 27, a doswiadczenie każe założyć, że im bliżej 10klvl będzie jeszcze mniej za tego taska. A co będzie powyżej 10k to nadal tajemnica.
i nie 10% tylko 9%.
Pisząc tego posta i widząc poparcie graczy, którzy również narzekali, że expi się za wolno, liczyłem na lekkie poprawienie expa za taski. Tylko tyle. Ostatecznie na niedopuszcznie żeby nagroda za taski spadła poniżej 15lvl, a naiwnie licząć na 20.
Licząc te wilczowe borsuki- 75+27lvl za 80 minut ciągłego expienia to daje 76.5 lvl za godzine expienia, a przed zmianami na gase'ach czy potexach mogłem w godzinę zrobić około 100 lvl. Przy 10klvl może zeszłoby do 90lvl na godzinę ale jakby nie liczyć i tak wychodzi lepiej niż po zmianach.

Nie wiem co mnie miało czekać powyżej 10k. Pisałem tylko o problemach w przedziale 8.5k-10k. Lekkie poprawienie expa za taski może by zachęcił chociaż kilka osób żeby zaczęło tu grać. Bez szansy na zmontowanie ekipy na rook dalsza gra nie ma sensu. Co ja z Wilczkiem mamy tu robić? Boss na plumce podobno bije 200k. Na jakim lvlu we dwóch mamy go ubić?
Przy grze jeszcze trzymały te krótkie taski- szansa na dropnięcie od Alana jakiejś fajnej ozdoby do domków, blue gema czy coś, na który zbieraliśmy ng. To też się właśnie skończyło.

Reasumując- nie liczyłem i nie chciałem żadnych innych zmian poza poprawieniem expa za taski, na utrzymanie niespadającego poziomu 15lvl za task. Przy 20 lvlach to biłbym brawa uszami.

Największą tragedią jest usunięcie exori. Dla takich osób jak ja, czyli chomików, względnie sprawne ubijanie potwórów nawet kosztem expa, żeby chomikować sobie jakieś skarby w depo było bardzo ważne.

Takie eksperymenty można przeprowadzać na starcie edycji, a nie w trakcie jej trwania. Bo nie wiem ilu jest ludzi, którzy po tak wielkich zmianach początkowych założeń nadal czerpałoby przyjemność z gry.

Nie wiem co więcej miałbym napisać. Może niech inni gracze się wypowiedzą jeśli mają chęć

@edit
TO \/

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline czesiu273
Nowicjusz
17 Liczba postów:

04-03-2018, 15:48:27
(04-03-2018, 15:44:53)SethARS napisał(a): Wg Wilczka, który podjął się masochistycznej misji zrobienia tego taska dostał 75 lvl za te 500 borsuków i 27 lvl za taska. Więc nie 30-70 tylko 27, a doswiadczenie każe założyć, że im bliżej 10klvl będzie jeszcze mniej za tego taska. A co będzie powyżej 10k to nadal tajemnica.
i nie 10% tylko 9%.
Pisząc tego posta i widząc poparcie graczy, którzy również narzekali, że expi się za wolno, liczyłem na lekkie poprawienie expa za taski. Tylko tyle. Ostatecznie na niedopuszcznie żeby nagroda za taski spadła poniżej 15lvl, a naiwnie licząć na 20.
Licząc te wilczowe borsuki- 75+27lvl za 80 minut ciągłego expienia to daje 76.5 lvl za godzine expienia, a przed zmianami na gase'ach czy potexach mogłem w godzinę zrobić około 100 lvl. Przy 10klvl może zeszłoby do 90lvl na godzinę ale jakby nie liczyć i tak wychodzi lepiej niż po zmianach.

Nie wiem co mnie miało czekać powyżej 10k. Pisałem tylko o problemach w przedziale 8.5k-10k. Lekkie poprawienie expa za taski może by zachęcił chociaż kilka osób żeby zaczęło tu grać. Bez szansy na zmontowanie ekipy na rook dalsza gra nie ma sensu. Co ja z Wilczkiem mamy tu robić? Boss na plumce podobno bije 200k. Na jakim lvlu we dwóch mamy go ubić?
Przy grze jeszcze trzymały te krótkie taski- szansa na dropnięcie od Alana jakiejś fajnej ozdoby do domków, blue gema czy coś, na który zbieraliśmy ng. To też się właśnie skończyło.

Reasumując- nie liczyłem i nie chciałem żadnych innych zmian poza poprawieniem expa za taski, na utrzymanie niespadającego poziomu 15lvl za task. Przy 20 lvlach to biłbym brawa uszami.

Największą tragedią jest usunięcie exori. Dla takich osób jak ja, czyli chomików, względnie sprawne ubijanie potwórów nawet kosztem expa, żeby chomikować sobie jakieś skarby w depo było bardzo ważne.

Takie eksperymenty można przeprowadzać na starcie edycji, a nie w trakcie jej trwania. Bo nie wiem ilu jest ludzi, którzy po tak wielkich zmianach początkowych założeń nadal czerpałoby przyjemność z gry.

Nie wiem co więcej miałbym napisać. Może niech inni gracze się wypowiedzą jeśli mają chęć

Inni gracze maja tylko 1 komentarz. "Nie graliście X edycji temu i nie wiecie jak było" .

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Pretti Van
Nowicjusz
11 Liczba postów:

04-03-2018, 19:29:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2018, 20:31:24 przez Pretti Van.)
Bardzo dobre zmiany widzę, po zalogowaniu się do gry.

-> Otwieracie edycje; na rooku jest czar działający jako sd, bardzo fajna sprawa
-> Ludzie sobie expią, jest git
-> Z dupy exori hur jest usuwane, bo komuś się zapomniało usunąć czaru z Rooka przy otwarciu serwera XDDDDDDDDD

Ludzie, bądźmy poważni. Startujecie serwer, a później usuwacie sdka, który zadawał po 50-60k dmg i dajecie samego r bolta z 7k hit. Tak diametralne zmiany to możecie se wprowadzać przed startem nowej edycji. Znowu działacie impulsywnie, by szybko coś odjebać i mieć spokój. Problem ogólnie był taki, że więcej się expiło na taskach niż na zabijaniu mobów. To jest oczywiście bez sens. Exp powinien być tak dopasowany, że za każde 100lvla na respie dostaniemy dodatkowo 20 za taski. Wystarczyło podnieść exp mobów na respach i zwiększyć ich ilość do zabicia w taskach.

#edit
13lvla/h to chyba nie to, o co wam chodziło XDDD

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Yubi
Nowicjusz
12 Liczba postów:

04-03-2018, 19:47:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2018, 19:54:38 przez Yubi.)
@up. Co ty pierdolsiz jak ja na poprzedniej edycji miałem 35k LVL teraz po wbiciu 6k odechciało mi się grać. Proszę nie porównuj rookgardu do main'a. Bo komu się chce grać mająć 70lvli/80minut mimo to, że ma sie dopiero 10k. Powinniśmy wbijać przynajmiej 120 lvli/h + task 30-50 to niech nam daje 150-170h to wtedy by zachęciło. Wiem jest to rookgard musi być cięzko ale skoro inni na 9k maja 70lvli/h to co będzie na powyżej 10k gdzie pewnie EXP stage się zmienia. Dodam jeszcze, ze mozna używać bota ale panowie szanujmy się przy 70lvli/h to w 10h mamy 700 lvli kto tyle będzie siedział przy monitorze.

Dodam jeszcze, że w granicach 10k to nie jest bardzo dużo i mając 70lvli/h to się odechciewa.

#pewnie tak będzie, że nic nie zrobią. A dlaczego? Dlatego, ze nikt tam nie gra. A dlaczego? Ponieważ z takim EXPEM oraz Taskami się odechciewa!

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline czesiu273
Nowicjusz
17 Liczba postów:

04-03-2018, 20:00:30
@up zgadzam sie. nawet jakby w sumie z samych potworow + task byłoby te 170/h to na 13-15k nie byloby tez problemu. Zrobilem w sumie 3 taski na borsuki i stwierdzilem..no sory ale nie.

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Novi
Emeryt
2 051 Liczba postów:

05-03-2018, 21:49:36
Dobra panowie.. Sprawdziłem wszystko od 9k w górę.
Wszedłem po prostu na borsuki na 9094 lvl. Ustawiłem około 10-12 randomowych wpt i tak:
Task na 500 borsuków zrobiłem w 40 minut czyli 1.5 Taska w 1h. Za taska dostałem 29 lvli ( Prawdopodobnie jak pamietam na wyższych lvlach jest ciut wiecej). Wiec prawei 45 lvli za sam task w 1h
W ogólnym rozrachunku w 1h wyexpiłem okolo 110-115 lvli. Co na cały dzien staminy daje prawie 900-1k lvl...
Wiec zapytam czy to jest malo?
Odpowiem od razu: Nie.. Smile
Temat zamykam.

Licznik Odwiedzin:
monitoring pozycji
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Thread locked