• Strona Główna
  • Wyszkukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Skróty
Mazurski OTS Facebook
Discord Mazurski

Forum Mazurski OTS

Zaloguj się Utworz konto
Login at Forum Mazurski OTS

Forum Mazurski OTS › Działy ogolne › Propozycje
« Wstecz 1 ... 16 17 18 19 20 ... 26 Dalej »

gleba bez esla

Ankieta: Co wy na to?
Tak
40.00%
8 40.00%
Nie
60.00%
12 60.00%
Razem 20 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Strony (2): 1 2 Dalej »
Thread tools
gleba bez esla
Offline deduwa
Nowicjusz
24 Liczba postów:

15-04-2016, 21:49:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-04-2016, 23:21:27 przez deduwa.)
DED BEZ ESLA

Vinox chce wprowadzić, by lvl (nie eq) spadał po każdej śmierci. Z tego powodu piszę propozycję, by znowu nie było czegoś po Vinoxowemu wprowadzanego.

Spadek lvla ma sens tylko wtedy, gdy:

1. Stamina po rebornie zostanie usunięta.
2. Czar 'exori soul' zostanie usunięty.
3. By spadł komuś level musimy mieć założony mirrow ring (spadek levela nie działa gdy zabija nas potwór).
4. Szansa na spadek levela wynosi 10%.
5. Lvl nie spada gdy mamy na sobie naładowany slx200 i ukończony quest na niego.
6. Lvl nie spada gdy mamy ukończony sl event.

Argumentuję wszystkie punkty:

1. Exp porebornowy i tak jest bardzo niski, do tego taski dają o połowe mniej lvli, a na 800k bardz długo odrabialibyśmy straty (15k-20k lvli w dół), czyli jakiś tydzień expienia za jedną śmierć.
2. Ten czar nie ma bytu jeżeli ma być wprowadzony nowy tryb zgonów. Jest on zbyt silny i równe poziomy mają siebie na strzała, co sprowadza do 0 możliwość obrony przed nagłym atakiem.
3. Opcja działania tego z m ringiem ma sens, ponieważ po 1: pasuje to do właściwości przedmiotu, po 2: osoba atakowana ma szansę obronić się przed przeciwnikiem, nawet, jeżeli jest on silniejszy.
4. Więcej nie ma sensu dawać, jako, że na serwerze jest pvp 1vs1 i śmierci są dość częste. Do tego gracze rebornowi mogliby notorycznie polować na mniejsze poziomy.
5. Quest jest bardzo trudny, a taka zmiana zachęciłaby więcej osób do zrobienia go, by móc czuć się bezpiecznym.
6. Ludzie, którzy nie ukończyli jeszcze slx200 uczęszczaliby na event, by móc się czuć bezpiecznym.

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Vinox
na co patrzysz?
3 838 Liczba postów:

15-04-2016, 21:53:27
ale żeś nakombinował
zrobić ze spada lvl kazdemu kto nie ma sl event i tyle! i np spada jak bez sl zgon jest 999 lvl to z bless dzielimy to przez /3 i zz blesami spadnie 333(mozna ustawić np /5 to wtedy jeszcze mniej spadnie).

Cennik dobudówki domków
Konto VIP na forum
Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Ulthar
925 Liczba postów:

15-04-2016, 21:53:54
Jestem na tak, z tym, żeby lvl nie spadal za kazdym razem, a jak napisales okolo 10% jest w sam raz Smile

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline deduwa
Nowicjusz
24 Liczba postów:

15-04-2016, 21:55:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-04-2016, 21:55:50 przez deduwa.)
(15-04-2016, 21:53:27)Vinox napisał(a): ale żeś nakombinował
zrobić ze spada lvl kazdemu kto nie ma sl event i tyle! i np spada jak bez sl zgon jest 999 lvl to z bless dzielimy to przez /3 i zz blesami spadnie 333(mozna ustawić np /5 to wtedy jeszcze mniej spadnie).

No to spoko, będzie 15 robić sl event to przyjde 5 noob charami i naluruje lewaków a potem reszte podobijam na fragi i pół otsa nie będzie miało eventu zrobionego.

Z m ringiem jest dobre propo bo jak ktoś nas atakuje to mamy szanse go zabić, bo nie ma 30%defa od e ringa.

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Smerfik
Expert
228 Liczba postów:

15-04-2016, 22:01:47
Te vinox chyba w glowie cos masz nie tak wprowadź to a w ogole bedziesz mial 10 graczy na serwerze max

Liczniki na stronę
Gramy se bandziory 0.o
Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Ulthar
925 Liczba postów:

15-04-2016, 22:10:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-04-2016, 22:17:18 przez Ulthar.)
(15-04-2016, 22:01:47)Smerfik napisał(a): Te vinox chyba w glowie cos masz nie tak wprowadź to a w ogole bedziesz mial 10 graczy na serwerze max

ale jakbys mial smerfiku sl x200 lub wykonany sl event na 24h ten, to lvl Ci wtedy nie spada, od mobow lvl nie leci, tylko w pvp.

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Old Atnoox
Gość

15-04-2016, 22:11:31
Weźcie nie myślcie nad wprowadzaniem takiego gówna na serwer bo to po pierwsze rozpierdoli serwer, że z tych marnych 30 grajków zostanie 10. Po za tym po wprowadzeniu tego pomysłu nikt nie będzie chciał się dać zabić do questów typu: slx200 czy zordian set. Kolejny fakt jest taki i powiem tu na moim przykładzie, że nie po to boce te 750k aktualnie żeby jak wyjde z domu i wróce wieczorem to spadnie mi XXX lvl'i które będę odrabiał kilka tygodni tylko dlatego, że jakiś melepeta mnie specjalnie klepał pół dnia. Pomysł całkowicie do bani.

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Adiik
Średnio Zaawansowany
33 Liczba postów:

15-04-2016, 22:20:21
na nie...

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Vinox
na co patrzysz?
3 838 Liczba postów:

15-04-2016, 22:23:59
Smerfik chyba exp dla Twojej "głowy" ma dużo do gadania to gra. Będą Cie klepać to siedz przy kompie i zejdz z expa?

Cennik dobudówki domków
Konto VIP na forum
Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Vinox
na co patrzysz?
3 838 Liczba postów:

15-04-2016, 22:24:30
To tylko propozycja gracza, moj pomysł, jestem na tak!

Cennik dobudówki domków
Konto VIP na forum
Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline deduwa
Nowicjusz
24 Liczba postów:

15-04-2016, 22:32:19
(15-04-2016, 22:24:30)Vinox napisał(a): To tylko propozycja gracza, moj pomysł, jestem na tak!

Rozumiem, że zgadzasz się na każdy z 6 punktów? Jeżeli tak, to ja też jestem na tak.

Punkt. 5 i 6 są obowiązkowe.

Co do % to można polemizować, np. dać więcej ale dodać te blessy, o których wspominałeś na GC.
I ewentualnie jakiś drogi bless, który dawałby nam 0% (po śmierci tracimy ten bless).

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Vinox
na co patrzysz?
3 838 Liczba postów:

15-04-2016, 22:35:18
czas pokaze.

Cennik dobudówki domków
Konto VIP na forum
Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Suprajs
Średnio Zaawansowany
42 Liczba postów:

16-04-2016, 0:09:52
Ogólnie nie widzę sensu dodawania tych zmian co do pvp (diverse,parale itd) skoro chcecie dodać coś takiego :Big Grin
Patrząc na exp od 700-800k jak to wolno idzie to jestem pewien że pvp na serwerze przestanie istnieć (no pomijając reby). Patrząc po swoim przykładzie w momecie wprowadzenia tego nie wychodzę wgl z temple no ale róbcie jak uważacie Big Grin

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline deduwa
Nowicjusz
24 Liczba postów:

16-04-2016, 1:20:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-04-2016, 1:22:29 przez deduwa.)
(16-04-2016, 0:09:52)Suprajs napisał(a): Ogólnie nie widzę sensu dodawania tych zmian co do pvp (diverse,parale itd) skoro chcecie dodać coś takiego :Big Grin
Patrząc na exp od 700-800k jak to wolno idzie to jestem pewien że pvp na serwerze przestanie istnieć (no pomijając reby). Patrząc po swoim przykładzie w momecie wprowadzenia tego nie wychodzę wgl z temple no ale róbcie jak uważacie Big Grin

>Ogólnie nie widzę sensu dodawania tych zmian co do pvp (diverse,parale itd) skoro chcecie dodać coś takiego :Big Grin

To nie ma nic wspólnego z tym.

>Patrząc na exp od 700-800k jak to wolno idzie to jestem pewien że pvp na serwerze przestanie istnieć (no pomijając reby). Patrząc po swoim przykładzie w momecie wprowadzenia tego nie wychodzę wgl z temple no ale róbcie jak uważacie Big Grin

Będzie obowiązywał system blessów, który minimalizuje stracony level. Nie dość, że masz 10% szansy na to, że stracisz level, to dodatkowo możesz zminimalizować stratę kupując bless. Śmierci pvm się nie liczą. Do tego po zrobieniu sl event albo slx200 masz 0% na stracenie lvla.

Można jeszcze dodać, że jeżeli osoba z rebornem więcej zabija osobę z rebornem miej, to szansa nie wynosi 10% a 5%
W każdym razie wszystkie % są do ustalenia. Póki co, najważniejszą rzeczą jest wywalczenie 0% dla slx200 i sl event.

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Sir Goldi
ಠ_ಠ
592 Liczba postów:

16-04-2016, 7:36:08
zwykly sl- szansa 10% na strate lvla
sl 200x, sl event- 5% na strate lvla

i bedzie dobrze?

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline DarkKnight
Stały bywalec
110 Liczba postów:

16-04-2016, 8:07:49
Popieram Suprajsa!!!
O pvp po wprowadzeniu tego już możecie zapomnieć, co odpiszesz mi że jest sl x200 lub sl eventowy? O ile wiem to nieliczni posiadają sl x200, a sl eventowy może posiadać tylko 1 osoba raz na 24h. Więc sami udzielcie sobie odpowiedzi na to pytanie...
A co z killami do sl/mirka/zorda/czy chociażby do tasku u Alana, jeśli nikt nie będzie chciał się dać zabić to questy staną się prawie nie możliwe do wykonania poza biciem swoich charów.
Ludzie nawet przestana bocić z obawy wyrzucenia z areny i uśmiercenia ich.
Więc nie wiem po co to komu potrzebne?

Dark Knight 0>811.100
Samotny Ninja 0>600.000
Wielki Palek 0> 204.000
Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Seven
Stały bywalec
124 Liczba postów:

16-04-2016, 8:53:07
(16-04-2016, 8:07:49)DarkKnight napisał(a): Popieram Suprajsa!!!
O pvp po wprowadzeniu tego już możecie zapomnieć, co odpiszesz mi że jest sl x200 lub sl eventowy? O ile wiem to nieliczni posiadają sl x200, a sl eventowy może posiadać tylko 1 osoba raz na 24h. Więc sami udzielcie sobie odpowiedzi na to pytanie...
A co z killami do sl/mirka/zorda/czy chociażby do tasku u Alana, jeśli nikt nie będzie chciał się dać zabić to questy staną się prawie nie możliwe do wykonania poza biciem swoich charów.
Ludzie nawet przestana bocić z obawy wyrzucenia z areny i uśmiercenia ich.
Więc nie wiem po co to komu potrzebne?

Sl event może posiadać każdy kto zrobi event, no ale z killami do questów to racja, będą one nie możliwe do wykonania

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Kopekxd
Expert
214 Liczba postów:

16-04-2016, 9:18:48
Jestem na Nie. Ten pomysł ma zachęcać graczy do gry? xDD

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Wafel
Guru
1 047 Liczba postów:

16-04-2016, 9:27:02
Seven, będą możliwe, tylko poczekasz sobie aż zejdzie Ci pz xd

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Althenor
Guru!
456 Liczba postów:

16-04-2016, 9:37:05
Na tak jeszcze dodac ze bp spada na jakims tam % wtedy beda lepsze ceny ich Kappa

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Strony (2): 1 2 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Forum Mazurski OTS
  •  Lite mode
© Mazurski OTS
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku
Send thread to a friend