08-04-2016, 4:04:33
Propozycja
Proponuję rozbudować ekipę Mazurski OTS i po zrobieniu odpowiedniej rekrutacji zatrudnić kilka osób na pozycje takie jak:
- Gamemaster
- Mapper
- Community manager/koordynator prac ekipy
Skryptera nie proponuję, bo jak wiadomo najlepszym skrypterem jest Vinox ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Duża ekipa to gwarantowany sukces. Dlaczego? Widać, że Vinox nie wyrabia samodzielnie ogarniać wszystkiego, co prawda nie mówię, że inni mu nie pomagają, bo nie wiem jak jest. Choroba chorobą, ale gdyby te pozycje, które zaproponowałem były zajęte, to update by wyszedł za ten czas. Wydaje mi się, że 8 czy 6 lat trwania serwera wystarczająco udowodniło, że jest w co inwestować. Warunki jakie tu panują, nie są adekwatne do czasu jaki trwa ten ots. Ten ots cały czas ma "domową" konstrukcje. Niby jest ten dedyk, niby jest rozbudowany system płatności, niby ktoś gra, ale nadal jest klapa. Coś tam jest wprowadzane, ale na końcu dnia Vinox budzi się i pyta graczy co dodać, bo ludzie przestają grać. Każdy dotychczasowy quest (oprócz tych dodanych ostatnio) wygląda tak samo. Te same taski, te same itemy do oddania, nagrody podobne. Widać, że kończą się pomysły. Gracze doradzają, propozycje są czytane dopiero wtedy, gdy jest za późno. Widzę, jak zrobiona jest mapa = byle jak. Brak szczegółów i bugi, a tu puste czarne pola, mapa niedokończona, a tu jakaś krawędź wystaje, ogień znajduje się na ścianie itd. O paskudnym queście na 5h pacca (który powinien zachęcać nowych graczy do gry), nie wspomnę. Do tego błędy językowe na każdym kroku. Nie wiem jak inni, ja zwracam uwagę na takie szczegóły, mimo, że przechodzenie questów u mnie wygląda hi>tak>tak. Gdy wszystko jest dopracowane, ja (i pewnie nie tylko ja) to doceniam.
Dodatkowo po takiej rekonstrukcji całej ekipy, dobrze by było zrobić nowy, generalny temat do reportowania bugów, które byłyby poprawiane NA BIEŻĄCO.
Jestem graczem, mam przyjemność z gry tutaj, dlatego piszę te (i inne) propozycje. Chcę by sytuacja na serwerze się poprawiła, dlatego co któryś dzień wypisuję posty z bugami jakie spotkałem (nie szukając ich celowo). Jestem nawet w stanie wysłać donate, by wspomóc utrzymanie otsa. Tylko, żeby cokolwiek zmieniło się na lepsze, potrzebna jest gruntowna zmiana, którą z tego co widzę, nie wszyscy rozumieją.
Mam nadzieję, że wielu graczy wypowie się w tym temacie, jako, że jest to kontrowersyjna propozycja i warto by każdy zabrał głos.