• Strona Główna
  • Wyszkukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Skróty
Mazurski OTS Facebook
Discord Mazurski

Forum Mazurski OTS

Zaloguj się Utworz konto
Login at Forum Mazurski OTS

Forum Mazurski OTS › Działy ogolne › Propozycje
« Wstecz 1 ... 17 18 19 20 21 ... 26 Dalej »

areny

Ankieta: Czy jesteś za rozbudowaniem aren i uporządkowaniem rozmieszczenia mobów?
tag
80.00%
8 80.00%
nje
20.00%
2 20.00%
Razem 10 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Thread locked 
Thread tools
areny
Offline Фрешоль
Zaawansowany
70 Liczba postów:

12-03-2016, 13:34:24
Na arenach tworzą się kolejki, po 3-4 graczy czasami. Powodem jest złe rozmieszczenie potworów. Niektóre areny stoją puste, gdzie na innych expi po 2 graczy na zmianę, czasem 3. Do tego bezsensowne jest wyrzucanie gracza po X kliknięciach z płatnych aren. To za co tam się płaci? Za takie same kolejki? Za to, żeby wyrzucało dodatkowo? Proponuję zwiększenie ilości aren. Do tego proponuję lepiej rozmieścić potwory, ponieważ widzę, że na niektórych arenach znajdują się moby dla wysokich poziomów, a na innych dla niższych, co powoduje, że kilku h lvlowych graczy musi dzielić się jedna areną, a na tej dla low lvl nikt nie expi. Całkowitą lipą są potwory w ogóle nieużywane, na których miejsce można umieścić inne, te, na których w obecnych czasach ludzie expią/dropią.

Chociażby samo ogarnięcie rozmieszczenia potworów to niedużo roboty, a znacznie poprawiłoby to jakość rozgrywki.

Jak się nie mylę to pisałem podobny temat 2-3 lata temu o arenach publicznych. Jednak wtedy nie stanowiło to większego problemu, jako, że oprócz aren publicznych były te w dobu.

+ dodaję ankietę

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Mr Death
Apogeum Wkurwienia
268 Liczba postów:

12-03-2016, 13:50:07
Freszol, idea tej edycji bylo wlasnie wygonienie ludzi na respy.. dlatego na respie masz wiecej expa niz na arenie. Wybor masz prosty. Mozesz stac na arenie w kolejce, albo mozesz isc na respa.
A jak juz napisales taka propozycje, to dodam cos od siebie.
Zamiast tego pomyslu co ty dales, rozbudowal bym respy (powiekszyl i dodal szybszy ich resp) lub dodal kilka respow z tymi samymi mobami.

[Obrazek: cooltext17.png]
Licznik odwiedzin
monitoring pozycji
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline #Boonk
Banned
106 Liczba postów:

12-03-2016, 14:27:11
Jestem na tak. Areny są po to dodane żeby z nich korzystać, a nie na wystawę.

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Ulthar
925 Liczba postów:

12-03-2016, 14:36:10
(12-03-2016, 14:27:11)#Boonk napisał(a): Jestem na tak. Areny są po to dodane żeby z nich korzystać, a nie na wystawę.

Dlatego mozna z nich korzystac, przeniescie sie na respy skoro Wam nie odpowiadaja areny, mozna co najwyzej poznieniac troche moby, ale na pewno nie dodawac nowych aren.

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline #Boonk
Banned
106 Liczba postów:

12-03-2016, 14:40:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-03-2016, 14:43:34 przez #Boonk.)
(12-03-2016, 14:36:10)Ulthar napisał(a):
(12-03-2016, 14:27:11)#Boonk napisał(a): Jestem na tak. Areny są po to dodane żeby z nich korzystać, a nie na wystawę.

Dlatego mozna z nich korzystac, przeniescie sie na respy skoro Wam nie odpowiadaja areny, mozna co najwyzej poznieniac troche moby, ale na pewno nie dodawac nowych aren.
Moja wypowiedź odnosiła się do zmian mobow... Połowa aren stoi pusta 24/7. Pytanie: to po co są dodane? Na wystawe?

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Фрешоль
Zaawansowany
70 Liczba postów:

12-03-2016, 14:43:56
(12-03-2016, 13:50:07)Mr Death napisał(a): Freszol, idea tej edycji bylo wlasnie wygonienie ludzi na respy.. dlatego na respie masz wiecej expa niz na arenie. Wybor masz prosty. Mozesz stac na arenie w kolejce, albo mozesz isc na respa.
Zamiast tego pomyslu co ty dales, rozbudowal bym respy (powiekszyl i dodal szybszy ich resp) lub dodal kilka respow z tymi samymi mobami.

Zawsze preferowałem areny więc to powinien być mój wybór gdzie chcę expić, a nie ekipy mazurka, czy kogoś kto ustalał "wyganianie ludzi na respy". Z resztą na respach niektórych też po kilka osób biega i znów tak kolorowo nie jest po kimś dobijać, ewentualnie jest za trudno od razu wchodzić na danym levelu i trzeba brać po 3 moby na arenie, a nie na respie by 10 wybiegło na raz.

Areny są źle zrobione i raczej nikt nie zaprzeczy, chyba, że kogoś nie interesuje ile ma exp/h i może nawet w 5 stać w kolejce.

To gracze ustalają jak chcą grać, bo to dla nas jest robiony server. Mam prawo wymagać bo pacc kupuję. Takie gadanie jest nie na miejscu. Może jeszcze mi powiesz, że mam przestać grać, jak mi się nie podoba? Podoba mi się, ale nie to, więc DORADZAM co jest źle i jak należy to zmienić by było lepiej.

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Ulthar
925 Liczba postów:

12-03-2016, 16:15:44
(12-03-2016, 14:43:56)Фрешоль napisał(a):
(12-03-2016, 13:50:07)Mr Death napisał(a): Freszol, idea tej edycji bylo wlasnie wygonienie ludzi na respy.. dlatego na respie masz wiecej expa niz na arenie. Wybor masz prosty. Mozesz stac na arenie w kolejce, albo mozesz isc na respa.

Zawsze preferowałem areny więc to powinien być mój wybór gdzie chcę expić, a nie ekipy mazurka, czy kogoś kto ustalał "wyganianie ludzi na respy". Z resztą na respach niektórych też po kilka osób biega i znów tak kolorowo nie jest po kimś dobijać, ewentualnie jest za trudno od razu wchodzić na danym levelu i trzeba brać po 3 moby na arenie, a nie na respie by 10 wybiegło na raz.

Areny są źle zrobione i raczej nikt nie zaprzeczy, chyba, że kogoś nie interesuje ile ma exp/h i może nawet w 5 stać w kolejce.

To gracze ustalają jak chcą grać, bo to dla nas jest robiony server. Mam prawo wymagać bo pacc kupuję. Takie gadanie jest nie na miejscu. Może jeszcze mi powiesz, że mam przestać grać, jak mi się nie podoba? Podoba mi się, ale nie to, więc DORADZAM co jest źle i jak należy to zmienić by było lepiej.

No dobra, ale bez przesady, chyba nie damy jednej areny na jednego gracza, nie ulatwiajmy az tak gry, ktora i tak jest juz stosunkowo ulatwiona, zostawmy troche 'frajdy' z zabijania ludzi na respach etc. Wiadomo, ze teraz i tak wiekszosc ludzi boci, jak nie wszyscy, ale czasami nawet spojrzysz na tego bota, zobaczysz kogos na respie to chcesz go zabic, z kolejkami do aren jest tak samo, zmiana mobow? Jestem na tak, ale nie dorabianie kolejnych aren.

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Azbest
Emeryt
1 995 Liczba postów:

12-03-2016, 16:33:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-03-2016, 16:39:17 przez Azbest.)
Żadnego zwiększania ilości aren. Masz respy gdzie możesz bocić w dzień, a na arenach w nocy. Dodanie monsterów dla h lvla na dwóch ostanich arenach może być jakimś rozwiązaniem, tutaj na tak

It's clobberin time !
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline danio3235
Gaduła
174 Liczba postów:

12-03-2016, 16:34:48
(12-03-2016, 16:33:35)Azbest napisał(a): Żadnego zwiększania ilości aren. Masz respy gdzie możesz bocić w dzień, a na arenach w nocy.

x2 Hehe

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Nestor
Stały bywalec
105 Liczba postów:

12-03-2016, 17:10:13
Co do nowych arenek, to wątpie żeby to przeszło.
Można jedynie co zmodyfikować moby na płatnych jak i darmowych, bo na płatnych są 2 areny wolne(które i tak są do poprawy, ponieważ na jednej medusa mage jest od 130k, a na drugiej od 120k (y)). Na darmowych są 3 areny, które nie są używane w żadnym stopniu... Chyba, że ktoś zaczyna mirrowa i bije Metago Smile)
Jestem za zmianą potworów, albo chociaż czas do 2 minut zwiększyć.

Deys

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Kopekxd
Expert
214 Liczba postów:

12-03-2016, 19:17:07
Jestem za zmianą niektórych mobów zarówno na płatnych jak i publicznych tak, żeby areny nie stały puste.

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Kubus Rp
Nowicjusz
23 Liczba postów:

12-03-2016, 19:28:16
Jestem za Freszol dobrze gada;d

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Virus
Gość

12-03-2016, 22:58:22
Można zmienic te moby na arenkach ale również powiększyć niektóre respy.

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Mr Death
Apogeum Wkurwienia
268 Liczba postów:

12-03-2016, 23:09:37
Powiekszyc respy albo zwiekszyc respa mobow do 1 sekundy jak bylo kiedys

[Obrazek: cooltext17.png]
Licznik odwiedzin
monitoring pozycji
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Eternity
Łowca Pingwinów
458 Liczba postów:

19-03-2016, 15:50:02
Tak jak zostalo powiedziane na samym poczatku tej edycji, zadne dodatkowe areny nie zostana dodane na serwer.

pozdrawiam

Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Thread locked