• Strona Główna
  • Wyszkukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Skróty
Mazurski OTS Facebook
Discord Mazurski

Forum Mazurski OTS

Zaloguj się Utworz konto
Login at Forum Mazurski OTS

Forum Mazurski OTS › Działy ogolne › Propozycje
« Wstecz 1 ... 18 19 20 21 22 ... 26 Dalej »

7.6 Eventy - zmiany.

Ankieta: ??
1 - tak
20.00%
4 20.00%
1 - nie
0%
0 0%
2 - tak
10.00%
2 10.00%
2 - nie
10.00%
2 10.00%
3 - tak
15.00%
3 15.00%
3 - nie
0%
0 0%
4 - tak
20.00%
4 20.00%
4 - nie
0%
0 0%
5 - tak
20.00%
4 20.00%
5 - nie
5.00%
1 5.00%
Razem 20 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Thread tools
Serwer 7.6 Eventy - zmiany.
Offline #Boonk
Banned
106 Liczba postów:

04-03-2016, 20:39:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-03-2016, 0:42:48 przez #Boonk.)
1) Swim Event
Aktualnie z tym eventem jest taki problem, że osoba, która odpowiednio się ustawi - wygra. Od tej reguły nie ma wyjątku, bo żeby ta osoba przegrała to musiałby się jakiś Cud nad Wisłą stać, no nie wiem np. crash twardego dysku, spalony procesor, powódź, tornado, koniec świata itp. Każdy kto gra wie o którym miejscu mówię więc raczej tłumaczyć nie trzeba.
Generalnie event do poprawy. Dałbym tu możliwość "utrudniania" innym dojścia do dźwigni np. paral, trap czy coś.

2) SL 24h Event
Ten event to już kompletnie do przeróbki, bo kiedyś to leciała ekipa i ubijała lewandowskich ale aktualnie przerodziło się to w konkurencje typu - bieg po zdrowie. Osobiście zamieniłbym ten event na bardzo długi labirynt z wąskimi przejściami 2sqm w którym znajdowałoby się kilkanaście skrzynek i nagroda pojawiałaby się w kilku z nich i zmieniała swoje położenie co event. Dlaczego tak wąskie przejścia? Dzięki temu zakończyłaby się ta "wkurwiająca" konkurencja kto pierwszy doleci do końca, mało prawdopodobne żeby komuś udało się przelecieć obok lewandowskiego nie odpadając z eventu, a trap oznacza zablokowanie całej szerokości drogi.

Ewentualnie druga opcja by Skała:
Mr Death napisał(a):Moja propozycja jest taka zeby zrobic co 2 lewandowskiego dzwignie, przed sciana blokujaca przejscie dalej. Aby przejsc przez dzwignie wszystkie potwory musza zostac zabite. Wydaje mi sie, ze to lepsze rozwiazanie.

3) Hard Tron Event
Ten event skasowałbym ponieważ jest to tylko zwykła kopia Tron Eventu i teoretycznie niczym nie różni się od normalnego tron eventu. Ewentualnie można pomyśleć o wprowadzeniu zamiast niego eventu typu SL 24h, ponieważ taki cieszy się największym zainteresowaniem ze strony graczy.

4) Poprawa blokad eventów
Aktualnie jest tak, że jeśli event wystartuje to pojawia się kamień, który blokuje przejście do dźwigni. Okej, ale co jeśli jakiś gracz ustawi się na miejscu gdzie ma się pojawić kamień i poczeka aż event wystartuje? Wtedy mimo tego, że event się rozpoczął będzie mógł w dowolnej chwili do niego dołączyć - nieważne czy event się skończył czy trwa nadal. Tutaj zamieszczam nawet pamiątkowy screen:
[Obrazek: 519_xd.png]

Dodam, że np. w bomberman event dzięki temu mogą być dwie osoby wygrane.

5) Piłka nożna
Tutaj jedynie czego można się przyczepić to tego "zjebanego" systemu oczekiwania na zbalansowane składy. Ostatnio byłem świadkiem kiedy były nierówne składy i mimo tego, że w jednej drużynie były 2 osoby, a w drugiej 12 to była szansa, że osoba, która dołączyła do eventu dostawała się do drużyny w której jest więcej osób. W taki sposób to do usranej śmierci można czekać na równe składy. W tej sytuacji proponuje zrobić autobalans. Skoro razem jest 14 osób to dzieli je na pół i volia.

Aktualnie tyle, jeśli jeszcze na coś wpadnę to dopiszę lub zrobię nowy temat.

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Mr Death
Apogeum Wkurwienia
268 Liczba postów:

04-03-2016, 20:58:35
Wypowiem sie na temat sla, bo tylko to mnie interesuje.
przejscia 2smq? nieeeee zdecydowanie nie. Zanim ubijesz lewandowskiego to wybije z 4 osoby, poniewaz osoby stojace dalej beda bloczyc te co stoja z przodu.
Moja propozycja jest taka zeby zrobic co 2 lewandowskiego dzwignie, przed sciana blokujaca przejscie dalej. Aby przejsc przez dzwignie wszystkie potwory musza zostac zabite. Wydaje mi sie, ze to lepsze rozwiazanie.

[Obrazek: cooltext17.png]
Licznik odwiedzin
monitoring pozycji
Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Virus
Gość

05-03-2016, 0:29:04
Wszystkie propo. git poza tym sl 24h. Proponuje zmienić mapke i dodać więcej lewandowskich żeby nawet z trapami nie można było ich ominąć i dokończyć quest.

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Palleq
Nabijacz postów
303 Liczba postów:

05-03-2016, 0:53:19
Generalnie nie ma sensu dodawać więcej lewandowskich, bo Vinox dodał COOLDOWN na trapy (właściwie exhaust, ale na jedno wychodzi) trwający 10-20 sekund. obecnie proponuję: wywalić to przejście tpkiem, bo jak tam ktokolwiek zluruje lewandowskiego to jest kaplica i umar w butach, nikt nie przejdzie eventu. lub zamiast tego na 1sqm na którym gracz się pojawia, po prostu dać PZ. Rozwiazanie Sevena rowniez jest bardzo dobre, co w przypadku CDka na trapach jest chyba w tej chwili najsensowniejszym co mozna zrobic - ale wiadomo, duzo z tym roboty. dlatego proponuje by SL byl otwarty 24/7, a kazda osoba mogla wejsc na niego jednorazowo codziennie miedzy 00:00 a 24:00 (dokladnie tak jak to jest ze speedem) - obecny system CD oraz pewnie rzeczy ktore zauwazylem kiedy przebiegalem ten event przez tydzien/dwa jedynie z zajkovskim upewniaja mnie w fakcie, ze w tej chwili po zmianach a) nie da sie po prostu go przebiec samemu b) w kilka osob jest go duzo lepiej po prostu wybic.

Obecnie event wyglada tak: wszyscy lecą jak buroki na top1, ale nie ma co sie dziwić, bo jak nie pobiegniesz, a zostaniesz z grupa nawet 15 osob (!!!) i będziecie po prostu wybijali, to nawet ta jedna osoba która pobiegła, wleciała za TP, luruje Ci lewandowskiego tuz za TPkiem, co powoduje "wipem całego rajdu".
Chcąc nie chcąc, trzeba coś zmienić, no chyba że intencją administracji jest robić to, by even był otwarty dla 40 osób a skrzynkę widziało 5. Wtedy zmiany jak najbardziej na + Smile

swim - jak najbardziej, trapy/parale itd by to pourozmaicalo, bo faktycznie - jak ktos sie dobrze ustawi to wygral. czyli "event kto wczesniej przyjdzie pod kamien i bedzie afczyl czekajac"

hard tron - ale o to chodzi xD to ma byc smieszkowy event raczej, niz taki "powazny" jak SL czy tron.

ja p******e
Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Nestor
Stały bywalec
105 Liczba postów:

05-03-2016, 1:43:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-03-2016, 1:45:30 przez Nestor.)
Co do swim jestem na tak. Jak ktos się dobrze ustawi to wygra - nie ma innej opcji.
SL 24h. Chyba to on cieszy się największą popularnością wśród graczy. Na takim evencie jakim jest, jest pewne, że wykona go 10 osób, które już go robiły wcześniej i wiedzą co gdzie jak. Teraz SLa robi się 8min. Dzisiaj chyba dodali ten exhausted na trapy co jest kolejnym utrudnieniem. ; p mi się podoba taki jaki jest.
Co do blokad to jestem na tak ; >
Co do piłki to znowu jestem na tak, bo czekanie na równe składy zajmuje przynajmniej 15min, gdzie sam mecz trwa okolo 20minut jeżeli każdy walczy o tokena, a jak wiadomo sl o 21 Wink

Deys

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Ulthar
925 Liczba postów:

05-03-2016, 23:43:10
Zgadzam sie, ze wszystkim poza slem, sl mozna zrobic tak jak napisal Skala, bardzo fajna opcja, nie bedzie miliona lewych na 10sqmach przez biegnacych do skrzynki i fajnie sie bedzie ekipa szlo Smile

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Spiver
Gaduła
165 Liczba postów:

06-03-2016, 15:52:10
Chcieliscie zmian macie XDD Teraz sl jest nie do przejscia, wczoraj grupa 30 os nie doszla nawet do polowy.. troche przesada z hp niektorych Lewandowskich i troche za duzy exhaused na trapy (:

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline #Boonk
Banned
106 Liczba postów:

06-03-2016, 17:15:05
Tyle, że ani Vinox ani Eter nie czytał tego tematu, nawet pewnie nie wiedzą o jego istnieniu Big Grin Sam Vinox zauważył, że każdy przebiega i zrobił go teraz niewykonalnym.

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Palleq
Nabijacz postów
303 Liczba postów:

07-03-2016, 0:40:25
Kur*a, to że go się przebiegało to był problem dla niego? Bo co, bo go robiłem w 10 minut? Funu z tego było 100x więcej niż iść i monotonnie wybijać roberty, tyle razy się łachałem że szkoda gadać, aż się chciało wchodzić na tego sla. Teraz jak o tym pomyślę to jest takie "nieee no masakra pół godziny stania i bicia wandem"
Ludzie zrobili z tego "maraton biegania" co było wg mnie B fajne, teraz jest kicha ;p

ja p******e
Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend