Witam, jak w temacie... Zobaczycie wywiad z Olgą - Młodszym Tutorem, oraz dowiecie się co nieco na jego temat.
Ja - Sasha
Olga
ŻYCIE
Witam, czy mógłbym przeprowadzić z Tobą wywiad?
Tak.
Standard, jak masz na imię, ile masz lat i gdzie mieszkasz?
Na imię mam Patryk, mam 18 lat i mieszkam w Nysie.
Do jakiej chodzisz szkoły, bądź gdzie pracujesz i co robisz?
Chodzę do liceum 3 klasa, oraz czasem pracuję dorywczo.
Opowiedz nam o swoich zainteresowaniach. Jakie masz hobby, czym się pasjonujesz w życiu?
Lubie piłkę ręczna, fireshow i dziewczyny.
Masz jakieś plany na przyszłość odnośnie samego siebie?
Chce iść na studia i dostać sie do straży pożarnej.
Dlaczego straż akurat?
Zamiłowanie od małego, aby gasić płomienie i ratować ludzi
?
Nie od małego, ale jakoś od 13 roku życia. Mam takie marzenie.
Czym zajmujesz sie na co dzień oprócz siedzenia na forum, oraz na serwerze?
Hmm, no chodzę do szkoły, bo jeszcze muszę do kwietnia. Tak po za tym to ''melanżuje'', jeżdzę do dziewczyny, gram w Blackshota, oraz chodzę na treningi w ręczną.
Jakiego rodzaju słuchasz muzyki i czy w ogóle słuchasz?
Słucham wszystkiego co mi wpadnie w ucho, ale głównie reggae, choć nie pogardzę dobrym rapem, techno, a nawet disco polo.
Masz rodzeństwo?
Tak, mam 2 braci oraz przyszywana siostrę.
Jeżeli można wiedzieć, ile maja lat?
Siostra 22, brat 22, a drugi 20.
Stare byki.
Posiadasz może jakieś zwierzątko?
Mam psa i 2 koty.
Czyli zoo masz w domu
?
No jak bracia przyjeżdżają to jest. <śmiech>
Dobrze, odejdźmy od Twojego życia prywatnego, a przejdźmy do gry.
GRA
Powiedz jak zaczęła sie Twoja przygoda z Tibia?
Jak bylem szczylem, zachorowałem i strasznie sie nudziłem w domu i szukałem po necie jakichś gierek i tak trafiłem na TIBIE (ZLO)
Jak trafiłeś na ''Mazurka''?
Przypadkiem to był jeden z wielu serwerów jakie sprawdzałem (old mazur), potem grałem na RL ale jednak wróciłem na OTS (wtedy już nowy mazur).
Jaki miałeś poziom na Rl Tibii, oraz jaki świat?
Hmmm nie pamiętam... Poziom coś kolo setki był.
Świat
?
Nie pamiętam, było to z 5 lat temu.
Pod jakim nickiem grałes/grasz i który osiągnąłeś/masz poziom doświadczenia? (Chodzi o Mazurka).
Tu zacznie sie historia
Opowiadaj, mamy czas.
Old mazura sobie odpuszczę, ale już na nowym grałem postacią: Niewidzialny(ms), miałem 40k i dostałem delete od Hadesa
Potem była postać: Im Legend, która grałem, ale rp sie znudził i tak powstała Olga.
Za co dostałeś delete, oraz od kiedy grasz postacią ''Olga''?
Delete dostałem za to, że miałem z Hadesem(Kuba) trochę na pieńku
.
Olga gram od bodajże 3 lat:0
Czy to na pewno za to dostałeś delete
?
Często grasz, ile mniej więcej godzin dziennie?
Na pewno było tez kilka innych powodów delete jednym mogło być klonowanie items ale to była codzienność tamtych czasów.
Gram jak mam czas. Rożnie czasem wejdę na 10 minut dziennie, a czasem siedzę po kilka godzin.
Co myślisz o tym Ots'ie? (Mazurek).
Jakoś sie trzyma, chociaż wielu ludzi mu wróżyło upadek. Dla mnie nie jest najważniejsza gra, ale sama możliwość rozmawiania z rożnymi ludzmi.
Jak oceniasz ludzi, którzy graja na tym serwerze? (Szczerze).
GIMBAZA (Bez obrazy), pełno jej tutaj, ale tez jest trochę spoko ludzi z którymi można normalnie pogadać
Jak dostałeś Młodszego Tutora?
Była rekrutacja, napisałem podanie i dostałem sie na okres próbny i jakoś wyszło, że zostałem.
Czy jest coś konkretnego na serwerze co zmieniłbyś, gdybyś to Ty był Vinoxem?
Hmm czy ja wiem? Może nie robiłbym aren, bo przez nie cala gra straciła urok
Co byś powiedział o postępowaniu Vinoxa, oraz innych członków ekipy (Felek, Rolus)?
Każdy robi co może i na ile może. Starają sie jakoś ogarnąć to wszystko co tu sie dzieje. Denerwują mnie wszyscy hejterzy, którzy wiedzą wszystko najlepiej, a sami by zniszczyli ten serwer w ciągu 10 minut.
Co robisz na ogol w OTS'ach? Chodzi mi tutaj o to, czy zajmujesz sie mappingiem, skrypterstwem, czy może jesteś normalnym graczem, który pomaga ludziom, oraz pilnuje porządku?
Kiedyś trochę mappowałem dla kolegi i myślę, że dalej mógłbym sie tym bawić, ale na Mazurku tym sie zajmuje Felek, więc ja pilnuje porządku i pomagam czekając na okazje do popisu
.
Może kiedyś moje umiejętności sie przydadzą
.
Jeżeli awansowałbyś na Tutora, Senior Tutora, a następnie Vinox zaproponował Ci role Game Mastera, to jakiej udzieliłbyś odpowiedzi?
Czemu nie? Chociaż nie poświęcałbym już tyle czasu na tibie co kiedyś, bo matura coraz bliżej i trzeba sie uczyć xD
Jak wyobrażasz sobie Mazurka za kilka miesięcy, czy lat?
Tak jak teraz, tylko jeszcze łatwiej zdobywałoby sie lvl'e i kase
Gra jest coraz prostsza nie to co kiedyś.
Dlaczego jest prostsza?
Masz na myśli aktualizacje, które wchodzą w grę, aby urozmaicic ja?
Kiedyś nie było mbp, e ringa, m ringa i wszystkich innych przedmiotów ułatwiających grę.
Rozumiem.
Kto Twoim zdaniem ma najlepsze pvp-e na serwerze?
Nie uważam, ze to jest zle, bo trzeba urozmaicać grę, aby przyciągnąć nowych graczy ale ja jestem ten "ze starej szkoły"
Hmm nie wypowiem sie na ten temat bo nie potrafię określic. Popej, był dobry swojego czasu.
Co sadzisz o balansie, który jest na serwerze?
Hmm jak to określic? Jest to trudna sprawa. Na pewno poprawiłbym ed'a, który jest najgorsza profesja aktualnie.
Coś jeszcze może byś poprawił
?
Na mazurku nigdy nie było i nie będzie dobrego balansu
.
Jaka profesja według Ciebie jest najlepsza?
MS.
Dlaczego to właśnie MS?
HP ma takie same jak druid, ale hity o niebo lepsze. Na małym lvlu jest to niezauważalne, ale na dużych jest różnica. Po za tym zobacz jakie profesje wbiły reborna na serwie.
Okej
Dobrze, odejdźmy od gry, a przejdźmy na temat Forum.
FORUM
Od kiedy jesteś na Forum?
Odkąd forum powstało. Niestety pierwotna postać została zbanowana na jakieś 2-3 lata;P Lecz założyłem druga, którą już tak bardzo sie nie udzielam na forum.
Jaki name masz na Forum?
Aktualnie Legend.
Mam rozumieć, ze miałeś 2 konta na Forum.
Konto, ''Legent'' jest drugie i ostatnie
?
Drugie założyłem po banie, na pierwszym żeby móc sie wypowiadać na forum. I tak myślę, że to ostatnie konto na forum.
Często przebywasz na Forum?
Kiedyś zaglądałem kilka razy dziennie. Teraz raz na 2 dni zobaczę czy jest coś nowego godnego uwagi.
Co Ci najbardziej nie pasuje na Forum?
Nooberskie konta założone tylko, żeby nabijać posty, spamować i hejtować wszystkich dookoła.
Co sadzisz o pracy moderatorów (Felek, Sir Goldi, Rolus)?
Robią swoje. Pilnują, żeby był porządek i wychodzi to im dobrze:0
Chciałbyś dostać moderatora na Forum? (uzasadnij swoja odpowiedz).
Nieeee. Za dużo zabawy sprawdzać wszystkie posty. Zabierałoby mi to za dużo czasu.
Twoim zdaniem Vinox często wchodzi na Forum?
Raz na kilka dni. Ostatnio wydaje sie być znudzony tibia (nie dziwie mu sie). W sumie z tego co widzę to wchodzi i odpowiada tylko na ważniejsze tematy.
Co zmieniłbyś na Forum?
Myślę, że przydałoby sie odświeżyć kilka tematów/działów.
To już koniec wywiadu, dziękuje Ci za to, ze poświeciłes mi swój czas. Jakieś słowa na koniec? Chcesz od siebie coś dodać, może chcesz kogoś pozdrowić?
Chce pozdrowić mamę, tatę oraz dziewczynę... Nie no tak na serio życzę miłej gry wszystkim graczom Mazurka.
Olga, interpunkcję, składnię, oraz literówki poprawiłem, aby przyjemnie się czytało owy wywiad. Troszkę czasu mi to zajęło, więc myślę, że docenicie to
.
Jest to mój pierwszy wywiad i chyba ostatni, ponieważ poprawianie wszystkiego, aby pasowało do kupy, na prawdę wymaga sporo czasu. Mam nadzieje, że docenicie moją pracę
.
Pozdrawiam,
Sasha.
Ja - Sasha
Olga
ŻYCIE
Witam, czy mógłbym przeprowadzić z Tobą wywiad?
Tak.
Standard, jak masz na imię, ile masz lat i gdzie mieszkasz?
Na imię mam Patryk, mam 18 lat i mieszkam w Nysie.
Do jakiej chodzisz szkoły, bądź gdzie pracujesz i co robisz?
Chodzę do liceum 3 klasa, oraz czasem pracuję dorywczo.
Opowiedz nam o swoich zainteresowaniach. Jakie masz hobby, czym się pasjonujesz w życiu?
Lubie piłkę ręczna, fireshow i dziewczyny.
Masz jakieś plany na przyszłość odnośnie samego siebie?
Chce iść na studia i dostać sie do straży pożarnej.
Dlaczego straż akurat?
Zamiłowanie od małego, aby gasić płomienie i ratować ludzi
?Nie od małego, ale jakoś od 13 roku życia. Mam takie marzenie.
Czym zajmujesz sie na co dzień oprócz siedzenia na forum, oraz na serwerze?
Hmm, no chodzę do szkoły, bo jeszcze muszę do kwietnia. Tak po za tym to ''melanżuje'', jeżdzę do dziewczyny, gram w Blackshota, oraz chodzę na treningi w ręczną.
Jakiego rodzaju słuchasz muzyki i czy w ogóle słuchasz?
Słucham wszystkiego co mi wpadnie w ucho, ale głównie reggae, choć nie pogardzę dobrym rapem, techno, a nawet disco polo.
Masz rodzeństwo?
Tak, mam 2 braci oraz przyszywana siostrę.
Jeżeli można wiedzieć, ile maja lat?
Siostra 22, brat 22, a drugi 20.
Stare byki.
Posiadasz może jakieś zwierzątko?
Mam psa i 2 koty.
Czyli zoo masz w domu
?No jak bracia przyjeżdżają to jest. <śmiech>
Dobrze, odejdźmy od Twojego życia prywatnego, a przejdźmy do gry.
GRA
Powiedz jak zaczęła sie Twoja przygoda z Tibia?
Jak bylem szczylem, zachorowałem i strasznie sie nudziłem w domu i szukałem po necie jakichś gierek i tak trafiłem na TIBIE (ZLO)
Jak trafiłeś na ''Mazurka''?
Przypadkiem to był jeden z wielu serwerów jakie sprawdzałem (old mazur), potem grałem na RL ale jednak wróciłem na OTS (wtedy już nowy mazur).
Jaki miałeś poziom na Rl Tibii, oraz jaki świat?
Hmmm nie pamiętam... Poziom coś kolo setki był.
Świat
?Nie pamiętam, było to z 5 lat temu.
Pod jakim nickiem grałes/grasz i który osiągnąłeś/masz poziom doświadczenia? (Chodzi o Mazurka).
Tu zacznie sie historia

Opowiadaj, mamy czas.
Old mazura sobie odpuszczę, ale już na nowym grałem postacią: Niewidzialny(ms), miałem 40k i dostałem delete od Hadesa

Potem była postać: Im Legend, która grałem, ale rp sie znudził i tak powstała Olga.
Za co dostałeś delete, oraz od kiedy grasz postacią ''Olga''?
Delete dostałem za to, że miałem z Hadesem(Kuba) trochę na pieńku
.Olga gram od bodajże 3 lat:0
Czy to na pewno za to dostałeś delete
?Często grasz, ile mniej więcej godzin dziennie?
Na pewno było tez kilka innych powodów delete jednym mogło być klonowanie items ale to była codzienność tamtych czasów.
Gram jak mam czas. Rożnie czasem wejdę na 10 minut dziennie, a czasem siedzę po kilka godzin.
Co myślisz o tym Ots'ie? (Mazurek).
Jakoś sie trzyma, chociaż wielu ludzi mu wróżyło upadek. Dla mnie nie jest najważniejsza gra, ale sama możliwość rozmawiania z rożnymi ludzmi.
Jak oceniasz ludzi, którzy graja na tym serwerze? (Szczerze).
GIMBAZA (Bez obrazy), pełno jej tutaj, ale tez jest trochę spoko ludzi z którymi można normalnie pogadać

Jak dostałeś Młodszego Tutora?
Była rekrutacja, napisałem podanie i dostałem sie na okres próbny i jakoś wyszło, że zostałem.
Czy jest coś konkretnego na serwerze co zmieniłbyś, gdybyś to Ty był Vinoxem?
Hmm czy ja wiem? Może nie robiłbym aren, bo przez nie cala gra straciła urok

Co byś powiedział o postępowaniu Vinoxa, oraz innych członków ekipy (Felek, Rolus)?
Każdy robi co może i na ile może. Starają sie jakoś ogarnąć to wszystko co tu sie dzieje. Denerwują mnie wszyscy hejterzy, którzy wiedzą wszystko najlepiej, a sami by zniszczyli ten serwer w ciągu 10 minut.
Co robisz na ogol w OTS'ach? Chodzi mi tutaj o to, czy zajmujesz sie mappingiem, skrypterstwem, czy może jesteś normalnym graczem, który pomaga ludziom, oraz pilnuje porządku?
Kiedyś trochę mappowałem dla kolegi i myślę, że dalej mógłbym sie tym bawić, ale na Mazurku tym sie zajmuje Felek, więc ja pilnuje porządku i pomagam czekając na okazje do popisu
.Może kiedyś moje umiejętności sie przydadzą
.Jeżeli awansowałbyś na Tutora, Senior Tutora, a następnie Vinox zaproponował Ci role Game Mastera, to jakiej udzieliłbyś odpowiedzi?
Czemu nie? Chociaż nie poświęcałbym już tyle czasu na tibie co kiedyś, bo matura coraz bliżej i trzeba sie uczyć xD
Jak wyobrażasz sobie Mazurka za kilka miesięcy, czy lat?
Tak jak teraz, tylko jeszcze łatwiej zdobywałoby sie lvl'e i kase
Gra jest coraz prostsza nie to co kiedyś.Dlaczego jest prostsza?
Masz na myśli aktualizacje, które wchodzą w grę, aby urozmaicic ja?
Kiedyś nie było mbp, e ringa, m ringa i wszystkich innych przedmiotów ułatwiających grę.
Rozumiem.
Kto Twoim zdaniem ma najlepsze pvp-e na serwerze?
Nie uważam, ze to jest zle, bo trzeba urozmaicać grę, aby przyciągnąć nowych graczy ale ja jestem ten "ze starej szkoły"
Hmm nie wypowiem sie na ten temat bo nie potrafię określic. Popej, był dobry swojego czasu.
Co sadzisz o balansie, który jest na serwerze?
Hmm jak to określic? Jest to trudna sprawa. Na pewno poprawiłbym ed'a, który jest najgorsza profesja aktualnie.
Coś jeszcze może byś poprawił
?Na mazurku nigdy nie było i nie będzie dobrego balansu
.Jaka profesja według Ciebie jest najlepsza?
MS.
Dlaczego to właśnie MS?
HP ma takie same jak druid, ale hity o niebo lepsze. Na małym lvlu jest to niezauważalne, ale na dużych jest różnica. Po za tym zobacz jakie profesje wbiły reborna na serwie.
Okej

Dobrze, odejdźmy od gry, a przejdźmy na temat Forum.
FORUM
Od kiedy jesteś na Forum?
Odkąd forum powstało. Niestety pierwotna postać została zbanowana na jakieś 2-3 lata;P Lecz założyłem druga, którą już tak bardzo sie nie udzielam na forum.
Jaki name masz na Forum?
Aktualnie Legend.
Mam rozumieć, ze miałeś 2 konta na Forum.
Konto, ''Legent'' jest drugie i ostatnie
?Drugie założyłem po banie, na pierwszym żeby móc sie wypowiadać na forum. I tak myślę, że to ostatnie konto na forum.
Często przebywasz na Forum?
Kiedyś zaglądałem kilka razy dziennie. Teraz raz na 2 dni zobaczę czy jest coś nowego godnego uwagi.
Co Ci najbardziej nie pasuje na Forum?
Nooberskie konta założone tylko, żeby nabijać posty, spamować i hejtować wszystkich dookoła.
Co sadzisz o pracy moderatorów (Felek, Sir Goldi, Rolus)?
Robią swoje. Pilnują, żeby był porządek i wychodzi to im dobrze:0
Chciałbyś dostać moderatora na Forum? (uzasadnij swoja odpowiedz).
Nieeee. Za dużo zabawy sprawdzać wszystkie posty. Zabierałoby mi to za dużo czasu.
Twoim zdaniem Vinox często wchodzi na Forum?
Raz na kilka dni. Ostatnio wydaje sie być znudzony tibia (nie dziwie mu sie). W sumie z tego co widzę to wchodzi i odpowiada tylko na ważniejsze tematy.
Co zmieniłbyś na Forum?
Myślę, że przydałoby sie odświeżyć kilka tematów/działów.
To już koniec wywiadu, dziękuje Ci za to, ze poświeciłes mi swój czas. Jakieś słowa na koniec? Chcesz od siebie coś dodać, może chcesz kogoś pozdrowić?
Chce pozdrowić mamę, tatę oraz dziewczynę... Nie no tak na serio życzę miłej gry wszystkim graczom Mazurka.
Olga, interpunkcję, składnię, oraz literówki poprawiłem, aby przyjemnie się czytało owy wywiad. Troszkę czasu mi to zajęło, więc myślę, że docenicie to
.Jest to mój pierwszy wywiad i chyba ostatni, ponieważ poprawianie wszystkiego, aby pasowało do kupy, na prawdę wymaga sporo czasu. Mam nadzieje, że docenicie moją pracę
.Pozdrawiam,
Sasha.
Mazurski OTS Facebook

![[Obrazek: nhEyXC9.png]](http://i.imgur.com/nhEyXC9.png)
.

(