04-03-2018, 15:48:27
(04-03-2018, 15:44:53)SethARS napisał(a): Wg Wilczka, który podjął się masochistycznej misji zrobienia tego taska dostał 75 lvl za te 500 borsuków i 27 lvl za taska. Więc nie 30-70 tylko 27, a doswiadczenie każe założyć, że im bliżej 10klvl będzie jeszcze mniej za tego taska. A co będzie powyżej 10k to nadal tajemnica.
i nie 10% tylko 9%.
Pisząc tego posta i widząc poparcie graczy, którzy również narzekali, że expi się za wolno, liczyłem na lekkie poprawienie expa za taski. Tylko tyle. Ostatecznie na niedopuszcznie żeby nagroda za taski spadła poniżej 15lvl, a naiwnie licząć na 20.
Licząc te wilczowe borsuki- 75+27lvl za 80 minut ciągłego expienia to daje 76.5 lvl za godzine expienia, a przed zmianami na gase'ach czy potexach mogłem w godzinę zrobić około 100 lvl. Przy 10klvl może zeszłoby do 90lvl na godzinę ale jakby nie liczyć i tak wychodzi lepiej niż po zmianach.
Nie wiem co mnie miało czekać powyżej 10k. Pisałem tylko o problemach w przedziale 8.5k-10k. Lekkie poprawienie expa za taski może by zachęcił chociaż kilka osób żeby zaczęło tu grać. Bez szansy na zmontowanie ekipy na rook dalsza gra nie ma sensu. Co ja z Wilczkiem mamy tu robić? Boss na plumce podobno bije 200k. Na jakim lvlu we dwóch mamy go ubić?
Przy grze jeszcze trzymały te krótkie taski- szansa na dropnięcie od Alana jakiejś fajnej ozdoby do domków, blue gema czy coś, na który zbieraliśmy ng. To też się właśnie skończyło.
Reasumując- nie liczyłem i nie chciałem żadnych innych zmian poza poprawieniem expa za taski, na utrzymanie niespadającego poziomu 15lvl za task. Przy 20 lvlach to biłbym brawa uszami.
Największą tragedią jest usunięcie exori. Dla takich osób jak ja, czyli chomików, względnie sprawne ubijanie potwórów nawet kosztem expa, żeby chomikować sobie jakieś skarby w depo było bardzo ważne.
Takie eksperymenty można przeprowadzać na starcie edycji, a nie w trakcie jej trwania. Bo nie wiem ilu jest ludzi, którzy po tak wielkich zmianach początkowych założeń nadal czerpałoby przyjemność z gry.
Nie wiem co więcej miałbym napisać. Może niech inni gracze się wypowiedzą jeśli mają chęć
Inni gracze maja tylko 1 komentarz. "Nie graliście X edycji temu i nie wiecie jak było" .
Mazurski OTS Facebook