27-12-2015, 15:54:00
(27-12-2015, 15:21:48)Sharks napisał(a):(27-12-2015, 15:06:38)Kikikeke napisał(a): Beka z tego losowania. W ogóle jak te losowanie wyglądało, co? Vinox zamknął oczy, przejechał palcem po monitorze i wybrał typeczka? Najśmieszniejsze jest to, że ten gościu z 5 losami miał TYLE SAMO szans co Konradek. Mogę się założyć, że Konradek nie miał nawet ani 1% więcej szans na wygranie tego. Spierdolony system i tyle. Następnym razem jak robicie takie loterie czy inne tego typu gówna to zróbcie, że każdy może kupić tylko jeden los i tyle, bo co z tego, że ktoś wrzuci 1 los czy 200... i tak ten z większą ilością losów nie będzie miał żadnych % więcej na wygranie, a tak każdy wrzuci 1 los i będzie chociaż sprawiedliwie![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Następny co ma problem ze zrozumieniem co to jest loteria. W totka też ktoś wyślę 100 kuponów a wygra ten co kupił 1, to dla ciebie też oszustwo ? Bezmózgi to mało powiedziane.
Mój drogi, tak sie sklada, że na studiach miałem taki przedmiot jak matematyka (co prawda na uniwersytecie ekonomicznym, ale zawsze). Wytlumacz mi jak to możliwe, że wyszło Ci, iż ktoś kto kupi 1 los w lotka ma taką samą szansę na wygranie co ten co kupił załóżmy tysiąc? Jest blisko 14mln możliwych kombinacji (nawet nie bd Ci tłumaczył jak to obliczyłem, bo jesteś na to zagłupi. Po krótce: 49!/6!*43!) !- silnia
Mazurski OTS Facebook