• Strona Główna
  • Wyszkukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Skróty
Mazurski OTS Facebook
Discord Mazurski

Forum Mazurski OTS

Zaloguj się Utworz konto
Login at Forum Mazurski OTS

Forum Mazurski OTS › Działy ogolne › Propozycje
« Wstecz 1 ... 10 11 12 13 14 ... 26 Dalej »

Handel

Ankieta: Jesteś za czy przeciw?
Za
84.62%
11 84.62%
Przeciw
15.38%
2 15.38%
Razem 13 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Thread tools
Handel
Offline scly
Nowicjusz
21 Liczba postów:

09-03-2018, 13:06:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-03-2018, 13:07:18 przez scly.)
Czołem.
Wychodzę z propozycją handlu, która polegałaby na umieszczeniu poprzez zalogowane konto na stronie itemów do zakładki handel. Znajdowałaby się tam lista wszystkich rzeczy, które gracze w grze chcą wystawić na sprzedaż. Jeżeli interesują nas motylki, wchodzimy na stronę i patrzymy czy jakiś gracz już nie wystawił oferty i która byłaby dla nas najkorzystniejsza. Wtedy komunikujemy się przez grę o dany itemy, a osoba sprzedająca zamyka ofertę, którą wystawił. Propozycja byłaby o tyle dobra, że wgląd do itemów mamy przez cały dzień i noc, a aktualne oferty mogłyby być wystawiane na 8/12/24/48h. 

Mniej więcej mogłoby wyglądać to tak:

Scaly - Magic Bolt - Ilość:5 - Cena: 1ng - Zostało do wygaśnięcia 5h 24m 10s

Wtedy logujemy się do gry, piszemy do osoby wystawiającej i kupujemy. Osoba wystawiająca zmienia wartość z 5 na 4 i czeka na kolejnych kupujących. 
Dodatkowo bardziej rozbudowany system, mógłby mieć wprowadzony przycisk 'kup' i za jego pomocą wyskakiwałby nam komunikat na stronie i grze, że osoba X chciałaby zakupić przedmiot. 

Zapraszam do dyskusji na temat propozycji.

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline marcin192
Nowicjusz
14 Liczba postów:

09-03-2018, 14:58:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-03-2018, 15:21:23 przez marcin192.)
Jako, że na serwerze jest fart albo nie fart mam na myśli, iż ktoś chce kupić ,,rzadki przedmiot" i szuka go pare dni. A gdy go nie ma to jakaś inna osoba sprzedaje, więc taka opcja myśle, że byłaby OK!

@up. Dodam jeszcze, iż wszystkie przedmioty, które będą wystawione na stronie to trzeba wystawić poprzez komende, która będzie w grze. Dodam jeszcze, że na stronie będą się pojawiać przedmioty, które ludzie wystawili. Oczywiście będzie podana cena, jeżeli ktos chce kupić to kliknie kupuj z konta ,,znikną" NG a gracz dostanie przedmiot. Osoba, która wystawiła będzie się cieszyła Z HAJSU! Wink

@SYSTEM ten trzeba przetestować, ponieważ może dojść do dużo oszustw m.in:
- wystawienie, a jednocześnie przerzucenie, wywalenie EQ

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Papa SM
Banned
144 Liczba postów:

09-03-2018, 15:00:08
O muszę powiedzieć , że propozycja jest genialna 3 razy na TAK , przechodzisz dalej .

Pozdrawiam Smerf Big Grin

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline scly
Nowicjusz
21 Liczba postów:

09-03-2018, 16:24:25
@marcin192
Myślę, ze taki system wystawiania ofert byłby dużo trudniejszy i czasochłonny w przygotowaniu, chociaż nie wątpię, że byłoby to genialne rozwiązanie w wystawianiu ofert bezpośrednio z gry. Myślę, że na chwilę obecną wystarczy tylko zakładka z handlem i z wystawionymi ofertami. Ba! Jakbyśmy mieli iść krok dalej to skrypter z wybitnymi umiejętnościami mógłby wstawić handel bezpośrednio w grze, a przy tym po każdej transakcji brać ileś % prowizji od wystawionego przedmiotu. Idźmy dalej. Zakładając, że prowizja mogłaby wynosić 20% od przedmiotu, to po specjalnych questach obniża nam wartość prowizji o 5%. I już nam buduje trochę rozgrywkę. ;p

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline marcin192
Nowicjusz
14 Liczba postów:

09-03-2018, 16:29:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-03-2018, 16:30:09 przez marcin192.)
Nie ma sensu robienia takiej zakładki z tylko wystawieniem. Dobrze też można wystawić przedmiot na FORUM, więc każdy zobaczy. Jeżeli ma być to tylko moja opcja gdzie dodanie takiego systemu, który umożliwi wystawienie oraz kupowanie. Dlatego, że mimo wystawienie na stronie to i tak bez sensu bo Cięzko się godzinami itd dogadać, oraz jaki kontakt by niby był, bez sensu. Big Grin

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Pretti Van
Nowicjusz
11 Liczba postów:

09-03-2018, 17:17:30
Można byłoby pójść krok dalej. Zrobić NPC w dp, który działałby jak bank. Wpłacając do niego ng, moglibyśmy płacić za itemy kasą która byłaby na naszym koncie. Po zakupie pieniądze przechodziłyby na konto sprzedawcy, a ten może wypłacić hajs u tego samego NPC'ta. Na tak.

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline scly
Nowicjusz
21 Liczba postów:

09-03-2018, 17:27:40
@up

Propozycja bardzo dobra, ale miejmy na uwadze, że przy braku ng z chęcią będziemy dorzucać wartościowe itemy, a NPC zapewne przyjmowałby tylko obecną walutę.

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Novi
Emeryt
2 051 Liczba postów:

09-03-2018, 19:26:50
Drodzy Panowie.. mam wrażenie, że już trochę za bardzo polecieliście. Pamietajmy ze jest to Tibia 7.6 która przy Tibii 10+ ma bardzo ale to bardzo małe mozliwosci.. o ile dałoby radę zrobić jakiegoś npc a'la Market z RL tibii.. to juz ta reszta o której piszecie mogłaby być po prostu nie osiagalna dla protokołu 7.6

Dla mnie propozycja ciekawa, warta uwagi. Ale nie oszukujmy się, jeśli nawet będzie 100% głosów na tak ostateczna decyzje podejmie Vinox, bo tylko on w tym momencie jest w stanie ocenic czy da rade to zrobic,
pozdrawiam.

Licznik Odwiedzin:
monitoring pozycji
Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline marcin192
Nowicjusz
14 Liczba postów:

09-03-2018, 19:43:31
@Novi, powiedz mi czego się nie da zrobić? Skoro dało radę zrobić licytowanie postaci na stronię to dlaczego nie da się ,,niby" zrobić Sprzedaż Przedmiotów? To byłoby na tej samej zasadzie tylko zamiast licytacji byłoby ,,kup teraz". Oraz wystawienie przedmiotu za pomocą komendy w grzę np.

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline scly
Nowicjusz
21 Liczba postów:

14-03-2018, 10:52:30
Czy ktoś z 'góry' jest w stanie wyrazić swoją opinię na w/w propozycję i ją zaakceptować bądź odrzucić?

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline marcin192
Nowicjusz
14 Liczba postów:

15-03-2018, 8:37:23
91% na TAK, ale administracja nigdy nie odpisze xD

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Novi
Emeryt
2 051 Liczba postów:

15-03-2018, 10:39:28
Administracja odpisała.
Wiem, że jestem jednym mniejszych, ale jednak odpisałem. Jest teraz troszeczkę ważniejszych spraw a niestety działamy w skromnym gronie.
Nie zawsze jest czas, żeby wszystko zrobić.
Także radzę cierpliwie czekać, gdy tylko uporządkujemy sprawy bieżące zajmiemy się najlepszymi propozycjami.

Licznik Odwiedzin:
monitoring pozycji
Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Gm Azerbek
Gość

17-03-2018, 21:15:11
Oceniam daną propozycję i uważam, że jest do wykonania lecz, to chwile zejdzie zanim napisze kompletny skrypt. Skrypt będzie bardzo ciężko wykonać na 7.6 i będzie trzeba zrobić to na zasadzie komendy !markiet buy, !markiet sell a wszystkie oferty wyświetlać na stronie. Dużo zapisów dużo skryptów. Postaram się napisać taki kod.

Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Offline Vinox
na co patrzysz?
3 842 Liczba postów:

08-09-2018, 21:54:23
zamykam, bo wprowadziłem taki system.

Cennik dobudówki domków
Konto VIP na forum
Odpowiedz
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend
Send thread to a friend

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Forum Mazurski OTS
  •  Lite mode
© Mazurski OTS
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku
Send thread to a friend