![]() |
|
Arena Walk Player VS Monster. - Wersja do druku +- Forum Mazurski OTS (https://mazurski.xaa.pl) +-- Dział: Główne Forum (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Newsy (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: Arena Walk Player VS Monster. (/showthread.php?tid=8307) Strony:
1
2
|
Arena Walk Player VS Monster. - Vinox - 25-07-2010 Dziś przedstawiamy na serwerze NOWOŚĆ którą jest Arena walk Gracz kontra Potwór. Arena znajduje się on w głównym mieście w teleporcie pod Depo. Kod został pisany sporo czasu z pomocą 1 gracza który na dniach zostanie nowym Tutorem (musi poznać wszystkie zasady) ;s Dodatkowo przestawiam Fotkę z serwera dedykowanego co przedstawia ile pracy zadał nam ten kod. Może pliki nic nie mówią ale możecie Nam wierzyć było SPORO PRACY . Na sam kod zrobiliśmy aż dodatkowych 46 plików z czego w 4 jest aż 100 linijek funkcji i 42 co posiada ponad 40 linijek (do każdej dźwigni z osobna nowy plik.)
RE: Arena Walk Player VS Monster - Mr.Marga - 25-07-2010 I po co to ? ;d RE: Arena Walk Player VS Monster. - Mr.Marga - 25-07-2010 Adikus dał mu kod, on nic nie zrobil xdddddddddddd Kolejna kopia z apo, arena nawet tak samo wyglada xdd RE: Arena Walk Player VS Monster. - Tiesto - 25-07-2010 Kiedys gracz Adikus z mazurskiego tą arene mi pokazywal u siebie na ots ![]() Napewno sie przyda @Down Widze Pacyna z otsoft ;p RE: Arena Walk Player VS Monster. - Pacyna - 25-07-2010 @up No. Tak mnie to rozbawilo, ze dopiero teraz to zrobili. Jeszcze tak beznadziejnie, ze musialem to skomentowac ![]() @topic Hahaha pozdro, pewnie niezłe obiążenie dla procesorka będzie Do kazdej dzwigni nowy plik? Chyba koles nie ma pojecia co to są tablice. Niezly mi to skrypter. U mnie skrypt do głownej dzwigni ma 40 linijek, a do potworow ~20 i nie musze robić zadnych osobnych plikow do kazdej dzwigni, wystracza funkcje isPlayer,isMonster,RmoveCreature, 6 petli for i dzwignia zrobiona + tablica z UID + nazwy potworkow. "Sporo Pracy, Czasu". Niecale 2 dni mi to zajelo. Pozdro & pocwiczcie @Vinox Hmm zobaczymy z przebiegiem uptime'a, co nie oznacza, że beznadziejne wykonanie xD A pytanko. Chociaż użył tam zmiennych lokalnych? czy wszystkie globalne?
RE: Arena Walk Player VS Monster. - Wu tang - 25-07-2010 @up, kolego Pacyna Ty to masz co sie tutaj wypowiadać czy Ty cokolwiek zrobiłeś że możesz mówić o kodzie jakimś co zrobisz ten sam w 2 dni ? Tyle czasu Mazurski nie mał tego kodu a Ty nadal nic nie napisałeś. Kod php ma crashować obciążać serwer? mueheh Przecież on jest tylko używany gdy gracz z tego korzysta. A gdy został dodawana ta opcja do serwera na arenie walk było z 60+ osob co korzystało a Vinox pisał up " Żadne obciążenie na procesorze nie zostało zanotowane." Zastanów się zanim coś napiszesz może i dobrze że nie wypowiadasz się na tym forum. Ty Pozdro & poćwicz ![]() @down (25-07-2010, 22:44:21)Pacyna napisał(a): @topic Ja tylko napisałem że nie masz racji ;-) ze cos może obciążać serwer skoro nie jest użytkowane przez gracza. A co mnie to że ty możesz robić tak On zrobił tak i działa jak należy. RE: Arena Walk Player VS Monster. - Pacyna - 25-07-2010 (25-07-2010, 23:08:19)Wu tang napisał(a): @up, kolego Pacyna Ty to masz co sie tutaj wypowiadać czy Ty cokolwiek zrobiłeś że możesz mówić o kodzie jakimś co zrobisz ten sam w 2 dni ? Tyle czasu Mazurski nie mał tego kodu a Ty nadal nic nie napisałeś. Kod php ma crashować obciążać serwer? mueheh Przecież on jest tylko używany gdy gracz z tego korzysta. O kurw no nie mogę. Podam kilka argumentow dowodzących na to, że jesteś kretynem i w tyc sprawach nie powinienes sie udzielac. 1. Napisałem, że już zrobilem, a nie moge zrobić i byl to skomplikowany skrypt nie powiem ale bardzo prosciutki. 2. Kod? Widzisz te pliki? tam są kody? tam są skrypty czlowieku! kod mozesz miec w c++. 3. PHP? Tibia w przegladarce? NOWOSC! 4. Nie mowilem o zadnych crashach tylko o obciazeniach dla procesora. Bo takie rozwiazanie , nie jest mu przyjazne. Szczegolnie ze to silnik XML. 5. Tymi 4 punktami udowodniłem, że jesteś kompletnym kretynem, jeśli dalej chcesz kontynuować swoją wypowiedz to lepiej nic nie pisz i się nie pograzaj. "Ty Pozdro & poćwicz "Jak juz mowilem uzyjcie sobie tablicy np. Kod: local potworki = {Gdzie 1111 to uid dzwigni. Takie rozwiazanie zaoszczedzi wam czas na jakąs edycje plikow i lekki odpoczynek dla procesorka rownież się znajdzie ![]() Ja już spadam i wiecej tu nie zagoszczę , to byla jednorazowa wizyta xD RE: Arena Walk Player VS Monster. - Yassta - 26-07-2010 o fajnie (: coś nowego przyda się xDDD RE: Arena Walk Player VS Monster. - Agu$ - 26-07-2010 Dziwna ta arena ;d, potwory na niej prawie nie biją. ale trudno się mówi. RE: Arena Walk Player VS Monster. - Monkey - 26-07-2010 @up bo tak samo jest na APO? XD Bug areny tam jest ; ds @top Wczoraj Ci mowilem co zmienic ^^ RE: Arena Walk Player VS Monster. - mmati - 26-07-2010 No w końcu na to czekałem zaraz idę próbować. Całym sercem dziękuje temu graczowi, który sie tak napisał tych linijek. Nawet dałem taką propozycje kiedyś ale nie widziałem, że to wejdzie. Cytat:Gdy ktoś za nas pociągnie dźwignię to nie możemy wybrac potwora pojawia się informacja Nie mozesz walczyc z wieksza iloscia potworow na raz! Proszę o zrobienie przestawiania dźwigni tlyko z wybranej przednią kratki. RE: Arena Walk Player VS Monster. - Orsoneq :C - 26-07-2010 szkode, ze ten skrypt moze byc 100x prostrzy ;D ale skoro dziala tak, to gratulacje
RE: Arena Walk Player VS Monster. - Novi - 26-07-2010 Fajnie fajnie, ale najpierw moglibyscie popracowac na upkiem 3/3 :] i wkonc cos na rook dodac( calkiem go przebudowac) bo cienki z nim RE: Arena Walk Player VS Monster. - Huczu - 26-07-2010 Nie no... jak 46 plików skrypt zajmuję to jest jakaś przesada! Przecież to można wszystko zrobić w jednym pliku z ingerencją w C++ oczywiście. Stworzenie kilka nowych funkcji LUA to w C++. Napisanie skryptu LUA zajmie nawet do 150 linijek, ale nie więcej. Trzeba w końcu wiedzieć co to tablice i zmienne . To nawet taki laik jak ja w LUA wiem o tym i wiem jak wykorzystać .Pacyna(pjona tam _/) ma rację Jeśli będą crashe to się nie zdziwię, a poszukiwanie błędu zajmie Wam trochę więcej niż jakby to był błąd w silniku.
RE: Arena Walk Player VS Monster. - Vinox - 26-07-2010 UP Tak jak informowałem wcześniej żadnych obciążeń nie zostały zanotowane a co tych plików. Topic Ja tu czegoś nie rozumiem. Komu to przeszkadza że zrobiliśmy to w 46 plikach jak by nie wiem: - Były setki crashów, - Mega lagi, - Serwer niedostępny, Czy nie wiem ? WAŻNE że nowa opcja w serwerze działa jak należy i tym trzeba się cieszyć ;-) No ale cóz "jak coś robimy jest złe jak nic nie robimy jest też źle." Dogodzić wam nie idzie ;( RE: Arena Walk Player VS Monster. - Mr.Marga - 26-07-2010 Tylko, ze Adikus ten skrypt mial juz dawno dawno temu zrobiony i to on go zrobił, a nie ty. ;d RE: Arena Walk Player VS Monster. - Volixes - 26-07-2010 (26-07-2010, 17:40:09)Vinox napisał(a): UP Tak jak informowałem wcześniej żadnych obciążeń nie zostały zanotowane a co tych plików. Dokładnie. @Top. Oczywiście arena mi się jak najbardziej podoba, choćby Adikus, posiadał ową arenę na swoim serwerze, za pewne skopiował kod i Ci dał, jeżeli to w ogóle prawda jest, że on Ci dawał kod, a nie Ty go sam robiłeś, nie wiadomo za kogo pomocą to robiłeś, bądź kod skopiowałeś, mnie to akurat zbytnio nie interesuje, ważne że arena jest. ; ) RE: Arena Walk Player VS Monster. - Wannabe - 26-07-2010 Dobra praca Adikusa ![]() Dobrze, że się zgłosił z ty, o.O RE: Arena Walk Player VS Monster. - Eurato - 26-07-2010 Spoko arenka , tylko potwory prawie wcale nie walą -_- . ( : RE: Arena Walk Player VS Monster. - Royal Pall - 26-07-2010 Hmm może do czegoś to sie przyda :>ale racja kopia z apo ;/ |