Forum Mazurski OTS
Wybory prezydenckie 2010 - Wersja do druku

+- Forum Mazurski OTS (https://mazurski.xaa.pl)
+-- Dział: OWION (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Dział: Real Życie (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=20)
+--- Wątek: Wybory prezydenckie 2010 (/showthread.php?tid=7909)

Wybory prezydenckie 2010 - Sir Goldi - 15-06-2010

Wybory prezydenckie w Polsce wyłonią osobę, która obejmie urząd Prezydenta Rzeczypospolitej na pięcioletnią kadencję. Marszałek Sejmu zarządził wybory na 20 czerwca 2010. Ewentualna II tura odbędzie się dwa tygodnie później, w dniu 4 lipca.

Głosowanie odbędzie się 20 czerwca 2010 w godzinach 6:00–20:00. W przypadku nieotrzymania przez żadnego kandydata więcej niż połowy ważnych głosów zostanie, zgodnie z Konstytucją, przeprowadzone 2 tygodnie później (czyli 4 lipca) ponowne głosowanie (II tura wyborów), w którym uczestniczyć będzie 2 kandydatów z najwyższą liczbą głosów otrzymanych w pierwszym głosowaniu.

Lista kandydatów :

Bogusław Ziętek
Waldemar Pawlak
Andrzej Olechowski
Grzegorz Napieralski
Kornel Morawiecki
Andrzej Lepper
Janusz Korwin-Mikke
Bronisław Komorowski
Jarosław Kaczyński
Marek Jurek

Z tej okazji otwieram dla was sondę w której możecie sprawdzić swoje siły w głosowaniu oraz sprawdzić kto według was został by prezydentem. Sonda zostanie zakończona dzień po prawdziwych wyborach.

RE: Wybory prezydenckie 2010 - Yassta - 15-06-2010

fajne to ;p

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

RE: Wybory prezydenckie 2010 - L O L E K - 15-06-2010

Ja gdybym miał 18 lat, głosował bym na Janusza Korwina - Mikke. Smile
Powod? pomyślcie, co oferuje on, czego inni nie zaoferowali Smile
pozdrawiam.

RE: Wybory prezydenckie 2010 - Avek - 15-06-2010

Korwin-Mikke ponieważ chce legalizacji marihuany. ;ddd
Bless !

RE: Wybory prezydenckie 2010 - Spoko Pal - 15-06-2010

Nie mam 18 lat :/ Ale moja rodzina na Jarosława Kaczyńskiego głosuje Big Grin

RE: Wybory prezydenckie 2010 - Avek - 15-06-2010

(15-06-2010, 19:15:38)Spoko Pal napisał(a): Nie mam 18 lat :/ Ale moja rodzina na Jarosława Kaczyńskiego głosuje Big Grin

To pozdrów ich. : o

RE: Wybory prezydenckie 2010 - L O L E K - 15-06-2010

(15-06-2010, 22:22:17)Avek napisał(a):
(15-06-2010, 19:15:38)Spoko Pal napisał(a): Nie mam 18 lat :/ Ale moja rodzina na Jarosława Kaczyńskiego głosuje Big Grin

To pozdrów ich. : o

No dokładnie.. to ładnie macie jak na Kaczynskiego znów, lol.

Korwin - Mikke. Legalize !

RE: Wybory prezydenckie 2010 - Eternity - 16-06-2010

jezu, pytac sie o wybory prezydeckie 12latkow, loooooooooooooooooooooooooooooool

RE: Wybory prezydenckie 2010 - Sir Goldi - 16-06-2010

Jak chcesz nie musisz udzielać się na ten temat chciałem poznać wasze zdanie kto według graczy mazurka powinien zostać prezydentem

RE: Wybory prezydenckie 2010 - Novi - 16-06-2010

tak, bardzo dobry temat
Moja rodzina rowniez glosuje na Kaczysnkiego glownie dlatego ze brat jest w PISie

RE: Wybory prezydenckie 2010 - Avek - 16-06-2010

(16-06-2010, 15:50:47)Novi napisał(a): tak, bardzo dobry temat
Moja rodzina rowniez glosuje na Kaczysnkiego glownie dlatego ze brat jest w PISie

Jak chcą mieć za 1 damę Kota to niech sobie głosują. ; )
Do tego zobacz że 5 dni temu był przemarsz 200 osób ku czci pamięci ofiar katastrofy. Co się okazało ? Ulotki był rozdawane żeby głosować na Kaczyńskiego i transparenty o treści "Nie głosuj na zaprzańca"
Czy nie jest tak że wykorzystuje śmierć bliskich osób by objąć władze.
Na Jarka głosują emeryci, bezrobotni, biedota ze ściany wschodniej oraz sługusy Rydza. A na Korwina ludzie myślący, którzy w życiu coś osiągnęli.
I teraz pomyśl !! Z ekonomicznego dla kraju punktu widzenia kto jest lepszym kandydatem??

Głosujcie na PIS, to nawet koszulek z emblematem marihuany nie będzie można nosić. A kary za 0,5g będą dożywotnie. ;]

RE: Wybory prezydenckie 2010 - Novi - 16-06-2010

Avek no co racja to racja, ale realnie patrzac Korwin-Mikke nie ma szans sam pewnie bym na niego glosowal, a w II turze wybral bym Kaczora bo: Nie chce miec za prezydenta goscia z wąsem , ktore byly modne w latach 90 i ktory nie umie sie nauczyc tekstu na pamiec i caly czas zapier*** z kartki, i jezeli juz zostanie prezydentem co z sondazy wyniki to bedzie wstyd jezeli na forum ogolnokrajowym taki gosc bedzie cos czytal z kartki.

RE: Wybory prezydenckie 2010 - Kropa - 19-06-2010

JKM nie ma szans zostać prezydentem, niestety. Z dwojga złego wybieram Kaczyńskiego bo ta walka i tak toczy się miedzy Kaczyńskim a Komorowskim i inni kandydaci nie mają szans. Pozdrawiam ludzi myślących, kierujcie sie dobrem kraju a nie legalizacja marihuany bo ta i tak jest niemalże wszedzie dostepna

RE: Wybory prezydenckie 2010 - Sir Goldi - 20-06-2010

Zwycięzca naszej sondy to Jarosław Kaczyński. Dziękuje wszystkim za głosowanie temat zostaje zamknięty.