Forum Mazurski OTS
Poprawka StarLight. - Wersja do druku

+- Forum Mazurski OTS (https://mazurski.xaa.pl)
+-- Dział: Główne Forum (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Newsy (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=26)
+--- Wątek: Poprawka StarLight. (/showthread.php?tid=7174)

Strony: 1 2

Poprawka StarLight. - Vinox - 13-03-2010

Zazwyczaj nie piszę nowego "news" na stronie głównej dla 1 poprawki ale tu zrobię wyjątek.

Został poprawiony StarLight zawsze były skargi iż amulet nie zadziałał (1 na 100razy) teraz proszę w tym temacie zgłaszać czy problem jest dalej.

Wiemy też o Yellow skulls że raz na 1000 zabić nie zaliczy do yellow i nabija "fraga" wszystko poprawiamy.

UPDATE
- Poprawka dla kodu Akt (1 osoba 1 domek)
- Usuniecie wszystkich uh'ów z serwera powód ? Osoby na ROOK posiadali te runy.
- Wprowadzone do npc: Rino możliwość kupowania Backpack'ami ringów.
- Zabezpieczenie kupowania bow, crossbow automatycznie do ręki.

RE: Poprawka StarLight. - justkillme - 13-03-2010

I myślisz że w to uwierzymy ? uheueheuheueheuheuheueh
Trzeba było robić ots w SQL to nie było by takich problemów.;]
Pozdro&Poćwicz....
Ten SL miał działać w 100% już jakiś czas temu.... ;]

RE: Poprawka StarLight. - Vinox - 13-03-2010

up, skoro to poprawiam to skąd wiesz że miało to być jakiś czas temu ?

A skąd wiesz jaki jest silnik xml czy sql ? Nie masz zielonego pojęcia co to jest pewnie.

Dostosuj język do wypowiedz(postu) a teraz warn.

Masz w to nie wierzyć masz po prostu sprawdzić !

RE: Poprawka StarLight. - justkillme - 13-03-2010

W dupę sobie wsadź tego warna...
Oczywiście nie mam zielonego pojęcia <33333333333
A Ty idź do szkoły poćwiczyć polski bo żałosny jesteś...
Lov Ju Vinox ;*****

RE: Poprawka StarLight. - Dusza - 13-03-2010

Ja dzięki temu "yellow skulowi " rs wbiłem i eq poleciał0.
Spotkałem się też z takimi bugami na innych serwerach i admini nie potrafili tego naprawić.

RE: Poprawka StarLight. - Matt - 14-03-2010

Vinox ja wiem o co chodzi z tym yellow, jakbys w grze mogl mnie gdzies przeniesc pogadamy. Wiem kiedy sie nabija frag poprzez ys.

RE: Poprawka StarLight. - Black - 14-03-2010

zapewne będzie to poprawione tak że i tak będą błędy..
ale spoko z czasem się okaże : ))

RE: Poprawka StarLight. - Grohuwa - 14-03-2010

nO No widze sie sie coś dzieje no i dobrze bo takiego czegoś nie może być Wink

RE: Poprawka StarLight. - Psyho I - 14-03-2010

Co do Amuletu nie miałem jeszce tego problemu ale z Yellow Skull. Zdażyło mi się 2x w tym 1x z stratą całego eq.

RE: Poprawka StarLight. - Koleszka - 14-03-2010

kolejna rzecz, ktora wiem czemu sie dzieje, zglosilem do Gadzia, a on oczywiscie juz Tobie nie?:> Fajna masz ekipe. Wiem jak zrobic buga sl, jak bede mial chwilke czasu to sprawdze.
@Vinox: eee, tu masz takie cos ---> ,(o to wlasnie) <--- skopiuj sobie, i uzywaj czasem, bo Twoje wypowiedzi mozna interpretowac na 100 roznych sposobow, i tylko sie osmieszasz.
@Vinox znowu:
Cytat:Co do yellow skulls jeżeli ten bug będzie poprawiony i przez okres nie wiem 5 dni będzie u każdego OK? znajdziemy problem i go naprawimy.
To Ci powiem, ze bug dalej jest, gadzio dalej wie co go robi, sprawdzilem dzisiaj ok. godziny 16.

RE: Poprawka StarLight. - Vinox - 14-03-2010

Po to napisałem ten temat żeby każdy wiedział że jest poprawka która nie powinna powodować buga.

Co do yellow skulls jeżeli ten bug będzie poprawiony i przez okres nie wiem 5 dni będzie u każdego OK? znajdziemy problem i go naprawimy.

Dusza mieliśmy już tyle problemów że i z tym damy radę.

RE: Poprawka StarLight. - Pentagram - 14-03-2010

widac ze sie staracie poprawiac bledy ;]

byle tak dalej , jezeli chodzi o bug z slem to zdarzyl mi sie kiedys tylko na mazurku , moze 0,5 roku temu , a bug z yellow skull nigdy O.o , moze dlatego ze raczej walcze w obronie swojej lub kogos a nie nabijam bezsensownie fragow Smile

Pozdr

RE: Poprawka StarLight. - Vardox - 15-03-2010

Witam,

Co do tego czy Server jest XML a SQL to łatwo to zauważyć Smile Dużo ludzi zna pewnie Silniki SQL które Optymalizują Bardzo dobrze Silnik i mają bazę danych, Silnik pod Sql weźmie na klatę dużo osób, i nie poczujemy że są lagi, Zaraz apeluje do "Vinoxa" Administrator Serwera, żeby przeszedł na System Linux'a, Jeśli potrafi ten system wgl ogarnąć ;P, mniejsze lagi, Mnie Błędów Servera, a co do SL'a nigdy nie miałem z nim problemów. Smile a co do uchów czemu są na RookGardzie? Zapytaj swoich podopiecznych których masz w ekipie. Smile.

PS: zaufanie do kogoś przez Sieć jest Bzdurą.

RE: Poprawka StarLight. - Vinox - 15-03-2010

up, wybacz ale lagi są dostępne nawet na SQL sam widzisz co się dzieje np u Nas... czy na innych ots 2-3 minutowe lagi to problem ? linux tu w niczym nie pomoże jedynie utrudni kiedyś były testy tego zakończone niepowodzeniem.

Ilość ludzi na Mazurskim serwerze nie ma nic do silnika XML, SQL(w wypadku Mazurskiego OTS'a) w ostatnim czasie nie ma lagów, crash'y a czy widzisz zwiększenie ilości ludzi ?

RE: Poprawka StarLight. - Judasz - 15-03-2010

Vinox co do uchów to zapytaj sie swojej ekipy kto daje uchy na rook bo raczej player nie przeniesie...

Wszystkie ruchy acces +1 są kontrolowane a uhy zostały przeniesione nawet 2 lata temu jak był bug z parcelami.

RE: Poprawka StarLight. - Przemix - 15-03-2010

Offtopic:
(15-03-2010, 15:08:16)Vinox napisał(a): Wszystkie ruchy acces +1 są kontrolowane a uhy zostały przeniesione nawet 2 lata temu jak był bug z parcelami.
Co mają teraźniejsze uhy na Rooku do błędu z parcelami z przed dwóch lat? (...)

Vinox napisał(a):Usuniecie wszystkich uh'ów z serwera powód ? Osoby na ROOK posiadali te runy.
Tydzień, góra dwa i będą znowu :p

Topic:
Vinox napisał(a):Wprowadzone do npc: Rino możliwość kupowania Backpack'ami ringów.
Rozumiem że to specjalnie dla Rookstayerów zrobione? (Czyt. Dla Netoperka.)

(15-03-2010, 15:26:05)Przemix napisał(a): Offtopic:
(15-03-2010, 15:08:16)Vinox napisał(a): Wszystkie ruchy acces +1 są kontrolowane a uhy zostały przeniesione nawet 2 lata temu jak był bug z parcelami.
Co mają teraźniejsze uhy na Rooku do błędu z parcelami z przed dwóch lat? (...)

Vinox napisał(a):Usuniecie wszystkich uh'ów z serwera powód ? Osoby na ROOK posiadali te runy.
Tydzień, góra dwa i będą znowu :p

Topic:
Vinox napisał(a):Wprowadzone do npc: Rino możliwość kupowania Backpack'ami ringów.
Rozumiem że to specjalnie dla Rookstayerów zrobione? (Czyt. Dla Netoperka.)

1. Kiedyś można było wysłać parcel na Rook to ma własnie do tego.
2. Zobaczymy.
3 Tu i tu(rook i main)

RE: Poprawka StarLight. - Andexter - 15-03-2010

Do ch*ja pana -.- czym ma sie knight leczyc...a ty Vinox jestes mądry Wink Pozdro dla cb

RE: Poprawka StarLight. - #Goster - 15-03-2010

Dobrze, że umożliwiłeś kupno ringów w bp. Nie jest to może jakaś ogromna zmiana, ale jest bardzo przyjemna (głównie właśnie dla Rookstayerów). Jeśli chodzi o te UH'y. Jak będą chcieli je mieć na Rooku, to pewnie będą je mieli prędzej, czy później.
Jak ktoś jest wykrętem, to raczej tym wykrętem pozostanie (na dłuuuugi czas).

Pozdrawiam, Sir M.