Boss main - Wersja do druku +- Forum Mazurski OTS (https://mazurski.xaa.pl) +-- Dział: Działy ogolne (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=95) +--- Dział: Propozycje (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Boss main (/showthread.php?tid=20474) |
Boss main - Mateuszk - 06-03-2023 Witam mam propozycję aby boss w niedzielę na main był wcześniej z tego względu że każdy chyba z nas idzie do pracy a bic go do 1 w nocy to trochę przesada. Myślę też nad tym aby dodać music piece do bossa w piątek i niedzile ponieważ na main jesyna opcją na zdobycie nutki jest boss za war tokeny gdzie wiadomo że na większych lvl ciezko z nimi, albo loteria. Również mam propozycję aby powiększyć respy od 820 k bo dużo graczy jest na tym lvl, albo po prostu zrobic żeby można było wybrać np z 2 taskow gdzie expic a nie narzucone z góry. Co o tym myślicie? Pozdrawiam RE: Boss main - Salerno - 06-03-2023 (06-03-2023, 20:31:03)Mateuszk napisał(a): Witam mam propozycję aby boss w niedzielę na main był wcześniej z tego względu że każdy chyba z nas idzie do pracy a bic go do 1 w nocy to trochę przesada. Myślę też nad tym aby dodać music piece do bossa w piątek i niedzile ponieważ na main jesyna opcją na zdobycie nutki jest boss za war tokeny gdzie wiadomo że na większych lvl ciezko z nimi, albo loteria. Ciężko to mi patrzeć na wiedze graczy i ich problemy. Tyle lat nie było problemu z nutkami a teraz nagle ktoś tu się głowi jak ją zdobyć. Podpowiem że jeszcze masz quest na soran jak mnie pamięć nie myli coś około 180k lvla RE: Boss main - Azbest - 06-03-2023 1) wczoraj na bossie powiedziałem że ostatni raz go bije bo zeszło nam to do 1 w nocy, a o 5:40 musiałem wstać do pracy także jak najbardziej jestem ZA - myślę że godzina 18:00 byłaby optymalna, żeby zgrać to z sl eventem 2) loot z bossa którego bije się 3 godziny powinien być urozmaicony, a nie tylko exp ring na godzinę i staminerka/część valvent seta czy kilka pomarańczy. Dostępność nutek na main jest tak niska, a szansa na dropa tak mizerna, że jestem albo za dodaniem nuty do Trybsona/Wolverina, albo wycofaniem daily na nuty co myślę że jest korzystniejszą opcją. Daily powinno opierać się na dostarczaniu przedmiotów ogólnodostępnych, a nie deficytowych 3) respy wymagają dużej korekty nie od 820k ale od 550k i respa elarów. Dodatkowo taski u Alana powinny posiadać możliwość wyboru alternatywnych expów. Podam przykład: profesją magiczną nawet w full eq na rasmus na 620k jest bardzo ciężko i zapewne lepiej byłoby zostać na elarach, jednak brak jest na nie taska od 620k. Ogólnie propozycje warte rozważenia, zaznaczam TAK RE: Boss main - Sasha - 07-03-2023 Jestem za zmiana godziny oraz zmianą loota z bossa. Co do repsow to powinny również ulec zmianie, nie tylko te od 820k. Powinni dodać nowe. RE: Boss main - wisnia742 - 07-03-2023 Po pierwsze przy wyborze "tak/nie" to ankieta powinna dotyczyć tylko jednej propozycji, a tu są wymieszane. Więc powinno być więcej opcji ankiety i do tego wielokrotnego wyboru, tak by odhaczać opcje. Kiedyś w daily tasku było 10 nutek ;D I tak dało się wynegocjować jedną... No można by dodać trybsonowi, gwarantowaną nutkę ;D A co do bossa na main to fakt mógłby szybciej padać. Ja dlatego tam nie chodzę już od długiego czasu... (na rooku też zresztą nie ma mnie na każdym bossie, bo wole sobie film obejrzeć w weekend i poleżeć wieczorkiem xD) I te strażniki jak dla mnie po ubiciu nie powinny się respić. Zabity to zabity. RE: Boss main - Tibian - 07-03-2023 Również jestem za zmiana godziny i loota z bossa, fajnie by bylo jakby zawsze nutka leciala RE: Boss main - coli - 07-03-2023 Też jestem na tak. Sam z resztą nie klepie bossa właśnie z powodu braku czasu, niestety ale nie każdy ma te 3 h wieczorem żeby go bić. Co do daily również się zgadzam, nuta to itemek do questów a nie daily taskow. RE: Boss main - Dzefrej69 - 07-03-2023 Jeśli chodzi o niedzielnego bossa też osobiście wolałbym żeby był puszczany od godziny 18, ponieważ bicie go od 21:30 przez 3 godziny również dla Mnie jest uciążliwe, nutka z bossa również powinna zostać dodana do loota, ale na zasadzie wypadania stosunkowo rzadko. Ponieważ, boss, który jest 2x w tyg bije go i odbiera nagrode ok 30 charów czyli to dawałoby ok 60 nutek tygodniowo, a to już bardzo dużo, dlatego jeśli miałoby to być wprowadzone to nie na zasadzie "z każdego" Jeśli chodzi o respy od 820k to ja bym tego nie tykał przerabiałem te respy i są okej, jedne są lepsze drugie gorsze tak samo jak moby jedne są mocniejsze drugie mają więcej hp jest to dość urozmaicone, jedne sie lepiej bije - inne tylko czekasz żeby już z nich wyjść. Serwer jest tak skonstruowany, że z góry narzuca Ci potwory na których masz expić (zostało to zmienione ponieważ wcześniej bez bramek lvlowych np taki 800k biegał sobie po rasmusach i wtedy był płacz, że nie można expić na mobach od 600k bo siedzą na nich 800k) Dodatkowo średnio resp zmienia sie co 15-20k az do 890k więc to nie jest tak , że od 800k wszyscy siedzą na 1 respie i jest bitwa o każdego moba. Ludzie expili i żyją, dlatego uważam, że byłoby to krzywdzące wprowadzac teraz nowe expowiska, dla paru osób. Niestety im wyższy poziom tym ciężej i wolniej to idzie i tak powinno zostać. RE: Boss main - Mateuszk - 07-03-2023 (07-03-2023, 21:24:23)Dzefrej69 napisał(a): Jeśli chodzi o niedzielnego bossa też osobiście wolałbym żeby był puszczany od godziny 18, ponieważ bicie go od 21:30 przez 3 godziny również dla Mnie jest uciążliwe, nutka z bossa również powinna zostać dodana do loota, ale na zasadzie wypadania stosunkowo rzadko. Ponieważ, boss, który jest 2x w tyg bije go i odbiera nagrode ok 30 charów czyli to dawałoby ok 60 nutek tygodniowo, a to już bardzo dużo, dlatego jeśli miałoby to być wprowadzone to nie na zasadzie RE: Boss main - Mateuszk - 07-03-2023 Dzefrej ale np na clawler -1 zostało dodane na prośbę graczy. Myślę że można by dodać np 2 opcje do wyboru u alana i to by nie było zle RE: Boss main - Vinox - 16-03-2023 Jestem na Tak, widzę 9 osób (ze mną) jest. Proponuję godzinę 20:00. RE: Boss main - Bemolo - 16-03-2023 (16-03-2023, 21:15:00)Vinox napisał(a): Jestem na Tak, widzę 9 osób (ze mną) jest. Proponuję godzinę 20:00. Wtedy trochę koliduje z SL eventem, 18 godzina jest idealna RE: Boss main - StevFrench - 16-03-2023 Jak najbardziej jestem za, piątkowy dla mnie też może być szybciej ofc mówię o rooku RE: Boss main - Suther - 16-03-2023 Jestem również za tym żeby boss był szybciej, w ogóle może da radę zmniejszyć jego HP… kto ma czas żeby 3h bić bossa, każdy ma prace itd. Boss powinien być przyjemnością a nie katorgą. Najlepsze jak po 3-4 h dostaje się exp ringa i staminke, trochę śmieszne i na moje do zmiany (czas bicia). Dostępność nutek powinna być ciutkę większa. RE: Boss main - Suther - 16-03-2023 Jestem również za tym, żeby boss był szybciej, w ogóle może da radę zmniejszyć jego HP… kto ma czas patrzeć żeby 3h bić bossa, każdy ma prace itd. Boss powinien być przyjemnością a nie katorgą. Najlepsze jak po 3-4 h dostaje się exp ringa i staminke, trochę śmieszne i na moje do zmiany (czas bicia). Dostępność nutek powinna być ciutkę większa. RE: Boss main - Vinox - 16-03-2023 (16-03-2023, 21:17:50)Bemolo napisał(a):(16-03-2023, 21:15:00)Vinox napisał(a): Jestem na Tak, widzę 9 osób (ze mną) jest. Proponuję godzinę 20:00. Tak, ale można zacząć bić bossa od ok 20, 1h bijemy -> idziemy na sla i wracamy i tak stawcie chary na bossie. RE: Boss main - wisnia742 - 16-03-2023 Jak dla mnie te strażniki po ubiciu nie powinny się już respić. I tak przechodząc koło nich jest duża szansa na zgon. RE: Boss main - Mateuszk - 19-03-2023 (16-03-2023, 23:34:53)wisnia742 napisał(a): Jak dla mnie te strażniki po ubiciu nie powinny się już respić. I tak przechodząc koło nich jest duża szansa na zgon. Według mnie też tak powinno być z tego względu że h lvl jeszcze jakoś dojdą ale mniejsze lvl mają problem żeby wgl dojść. Boss najlepsza godzina 18 może być te 19. RE: Boss main - Mateuszk - 19-03-2023 (16-03-2023, 23:13:45)Vinox napisał(a):Dobrze ale jak nie zostawisz charow to znowu wszystko zrespione a sama droga przez sergenty trochę trwa.(16-03-2023, 21:17:50)Bemolo napisał(a):(16-03-2023, 21:15:00)Vinox napisał(a): Jestem na Tak, widzę 9 osób (ze mną) jest. Proponuję godzinę 20:00. A co z nutami jak myślisz rozwiązać ten problem? I respy?? RE: Boss main - Azariel - 20-03-2023 ja myślę żeby zrobić w niedziele free sl do poniedziałku i boss 20 maks, 80% osób na pewno będzie za |