![]() |
|
7.6 Przywrócenie tekstu o awansie - Wersja do druku +- Forum Mazurski OTS (https://mazurski.xaa.pl) +-- Dział: Działy ogolne (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=95) +--- Dział: Propozycje (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: 7.6 Przywrócenie tekstu o awansie (/showthread.php?tid=20179) |
Przywrócenie tekstu o awansie - wisnia742 - 17-05-2021 Propozycja jest taka, by przywrócić starą formę komunikatów o awansie. ![]() Teraz jest to bez sensu, gdyż suchy lvl to można w zakładce skill zobaczyć. A tak była informacja ile lvl się awansowało z poziomu na poziom. To bardziej pozwala wczuć się w gre, szczególnie dal graczy na niższych poziomach. Ewentualnie zrobić komunikat, że np "Awansowałeś o 3 poziomy" RE: Przywrócenie tekstu o awansie - Xari - 17-05-2021 Dla mnie to zbędny spam. Jestem na nie. RE: Przywrócenie tekstu o awansie - wisnia742 - 17-05-2021 (17-05-2021, 15:38:39)Xari napisał(a): Dla mnie to zbędny spam. Jestem na nie. Tylko, że teraz i tak te komunikaty są wyświetlane w bieda formie. Zmieni się tylko treść komunikatu. Tu nie chodzi o to by wprowadzać nowy, tylko zmienić już istniejący, który jest. RE: Przywrócenie tekstu o awansie - Haw - 25-05-2021 Na niższych lvlach spoko sprawa, widać gołym okiem ile dostajemy za jakiegoś moba, a na wyższych nie przeszkadza (: RE: Przywrócenie tekstu o awansie - wisnia742 - 26-05-2021 To może inaczej. Dyskutujmy ![]() Zrobić tak: 1-99 998 lvl dać komuniakt "Awansowałeś o xx poziom" 99 999 - ∞ lvl komunikat "Awansowales z poziomu xxxxx na xxxxx" RE: Przywrócenie tekstu o awansie - Haw - 26-05-2021 (26-05-2021, 10:23:52)wisnia742 napisał(a): To może inaczej. Dyskutujmy w przedziale 1-99 998 lvl będzie końcówków jak mrówków żeby to ładnie wyglądało, łatwiej będzie zrobić 'z poziomu x na poziom y' RE: Przywrócenie tekstu o awansie - Vinox - 26-05-2021 A czemu nie może być jak jest
RE: Przywrócenie tekstu o awansie - wisnia742 - 27-05-2021 (26-05-2021, 19:32:34)Vinox napisał(a): A czemu nie może być jak jest Nie tyle, że nie może, ale w takiej formie jak jest obecnie to zbędne i takie nijakie. Pierwsze primo. Ten obecny komunikat pokazuje nam obecny poziom (czyli to co możemy odczytać w zakładce skill). Drugie primo. Obecny komunikat jest wyświetlany x sekund nad postacią, przez co robi się opóźnienie. Dochodzi do sytuacji, że mamy np 200lvl więcej w rzeczywistości niż wyświetlany awans nad postacią. Potem stoimy w City i jeszcze przez kolejne 5 minut wyświetlają sie te awanse nad postacią. Szczególnie na niższych poziomach (gdzie w zakładce skill mamy to na bieżąco) Trzecie primo. Klasyczna forma komunikatu lepiej prezentuje się na screenach z awansem Czwarte primo - ultimo. Bardziej motywujące dla graczy na niższych lvl 5-200k jest taki komunikat klasyczny gdzie widać ile faktycznie lvl dostaliśmy za mobka.. Zawsze jest efekt "WOW" jak się awansowało np. na Drako i było widać że weszło kilkanaście lvl. Szczególnie, że cześć osób wyłącza komunikaty na kanale "Deafult" typu awans, czy taski. |