![]() |
|
Podrasowanie EKa - Wersja do druku +- Forum Mazurski OTS (https://mazurski.xaa.pl) +-- Dział: Działy ogolne (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=95) +--- Dział: Propozycje (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Podrasowanie EKa (/showthread.php?tid=20025) |
Podrasowanie EKa - Xu Knight - 24-04-2020 Witam, proszę o wnikliwą analizę czy nie należy podrasować EKa. na 100k lv mam średnio 350% mniejsze best hit niż sorc a tylko 40% wiecej HP. (wartości przybliżone) Taska robię 3,5-7h w zależności na co, a bosa na 104k lv bije się 30 minut . Przewaga w leczeniu jest znikoma bo 20 % wiecej leka to jest nic bo przez ten czas co więcej bije potwory to 20% to tyle co nic. Dlatego też nikt nie chce grać EKiem i prawie na serwerze ich nie ma, lub ich max lv to 150k...Proszę o wypowiedzi i analizę. Pozdrawiam Kamil RE: Podrasowanie EKa - Nestor1 - 24-04-2020 Tylko to że bijesz 350% mniej od MSa tylko nie wspomniałeś że mam 35k lvl większy od Twojego, z dodatkowym SL eventem 10% do dmg ![]() Jeżeli podrasował by EKa, to wypadałoby również spojrzeć wtedy na pozostałe profesje. Obojętne mi too RE: Podrasowanie EKa - Xu Knight - 24-04-2020 (24-04-2020, 13:00:37)Nestor1 napisał(a): Tylko to że bijesz 350% mniej od MSa tylko nie wspomniałeś że mam 35k lvl większy od Twojego, z dodatkowym SL eventem 10% do dmg Dziękuję za zainteresowanie. o evencie nie wspomniałem bo nie wiedziałem. a że lv masz większy to prawda i dlatego odjalem jeszcze 50 procent bo wychodziło prawie 400%. Dziękuję za dyskusję bo uważam, że jest potrzebna choćby patrząc na ilość osób grających EKiem Kamil RE: Podrasowanie EKa - Kopekxd - 24-04-2020 Piszesz że ek ma 40% więcej hp, no nie zgodzę się bo ma 100% wiecej ms - 15hp/vl ek - 30hp/lvl Zresztą leczenie eka ci się poprawi jak zdobędziesz mbp itd Zawsze było, że ek na high lvl zyskiwał dopiero, a teraz faktycznie jest trudniej bo exp jednak sporo mniejszy. RE: Podrasowanie EKa - Xu Knight - 24-04-2020 (24-04-2020, 16:00:28)Kopekxd napisał(a): Piszesz że ek ma 40% więcej hp, no nie zgodzę się bo ma 100% wiecej Tak, źle napisałem. Ms ma o 50% mniej Hp od Ek. A ms hity większe od eka około 300-350%. Co do leczenia to MBP już mam i leczenie się około 40-45 % i do tego uwag nie mam. Najbardziej chodzi o hity. Bo przy takim zestawieniu nie ma i nie będzie high lv z profesja Ek. Dzięki za zainteresowanie tematem. RE: Podrasowanie EKa - Vedziorek - 26-04-2020 Witam, dzisiaj stworzyliśmy testa i testowaliśmy 3 profesję i ich hity. Każda postać miała identyczne eq i identyczny poziom. Przy tym eq MS bije - 1,75kk, Ek- 1kk, Rp- 1,2kk. Wniosek: MS dostaje 15 hp/lvl, RP dostaje 25 hp/lvl, a EK dostaje 30hp/lvl. Jak możesz zauważyć hity MS'a są ok. 75% większe od EK nie 350% jak piszesz. A hp EK dostaje o 100% więcej niż MS. ![]() Pozdrawiam, Vegeta. RE: Podrasowanie EKa - Xu Knight - 27-04-2020 (26-04-2020, 16:50:13)Vedziorek napisał(a): Witam,Dziękuję za odpowiedź, a czy wzieliście Państwo jedną rzecz pod uwagę? Mianowicie na jakim lv był robiony test i z jakim eq? Bo z doświadczenia w grze widać co innego. Myślę, że nie wzieliście Państwo jednej rzeczy pod uwagę. Każdy bonus do ataku różnice powiększa mianowicie np bonus dla obrażeń. i tak Ms, który uderza 1 750 000 + 15% daje 2 012 500 a jesli knight uderza 1 000 000 000 + 15% daje 1 150 000. a to stanowi 57% hitu MSa czyli hit MSa jest większy prawie o 100% w porównaniu do hitu EKa. a z każdym zdobytym lv i wzrostem wielkości hita lub bonusy różnica będzie się powiększała. Natomiast różnica w ilości HP jest stała proporcjonalna gdyż nie ma bonusów do ilości HP. Podsumowując dlatego Ms ubije o wiele szybciej potworka i przez to w tym czasie otrzyma znacznie mniej obrażeń. Knight będzie bił długo i dostanie obrażeń znacznie więcej i z każdym poziomem badz bonusem ataku różnica i na niekorzyść EKa będzie większa. Dziękuję za zainteresowanie się tematem i proszę o analizę, Kamil RE: Podrasowanie EKa - Vinox - 27-04-2020 Proszę zwrócić uwagę, że jeśli obie postacie będą miały taki sam bonus, to ilość hitów do zabicia postaci będzie taka sama. Nie bardzo wiem o co chodzi z tym 57%. Testy balansu były prowadzone na tym samym eq, lvl oraz skilach(maksmalnych do danej profesji). Akurat w tym przypadku na 340 000 poziomie. RE: Podrasowanie EKa - Xu Knight - 27-04-2020 (27-04-2020, 8:18:13)Vinox napisał(a): Proszę zwrócić uwagę, że jeśli obie postacie będą miały taki sam bonus, to ilość hitów do zabicia postaci będzie taka sama. Nie bardzo wiem o co chodzi z tym 57%. Testy balansu były prowadzone na tym samym eq, lvl oraz skilach(maksmalnych do danej profesji). Akurat w tym przypadku na 340 000 poziomie. Dziękuję za odpowiedź, 57 % to jest 57% z hita EK z hita MSa. Tak do zabicia postaci będzie podobnie. ale bonus do obrażeń bo cały szkopuł w tym, że jak: MS zadaje 1 750 000 obrażeń i dostaje bonus 20% dla lepszego liczenia to z bonusem wali juz 2 100 000 EK na tym samym lv zadaje 1 000 000 (jak Państwo podajecie) i też dostaje 20% bonusu to wali 1 200 000 - czyli prawie dwa razy mniej lub inaczej piszac MS wali prawie 100% więcej a z każdym zdobytym lv różnica na korzyść MS rośnie bo i bazowa hitów jest większa. Gdy liczymy bonus od podstawy zawsze więcej zyska ten który ma podstawę większą. Tak jak pensja jak ktos zarabia 5000 a ktos 10000 rożnica czyli ten drugi zarabia o 100% więcej, ale gdy damy obu podwyżkę np 20 % to pierwszy zarabia 6000 a drugi 12000 i rożnica robi się jeszcze większa było 5k różnicy jest 6k różnicy. i z każdym bonusem rożnica jest większa. Np bonusu do ilości HP nie ma. bo jesli by była to tak samo EK by zyskiwał bo różnica w ilości byłaby większa. Pozdrawiam Kamil RE: Podrasowanie EKa - Vinox - 27-04-2020 Przecież Ek ma 30hp/lvl a MS po 15hp/lvl wiec różnica jest 2 razy większa 100% RE: Podrasowanie EKa - Xu Knight - 27-04-2020 (27-04-2020, 9:32:13)Vinox napisał(a): Przecież Ek ma 30hp/lvl a MS po 15hp/lvl wiec różnica jest 2 razy większa. Wiec i różnica jest większa o 100%. Tak, przy HP tak. Chodzi o to że z każdym lv właśnie przy zastosowaniu bonusów do ataku ta rożnica jest większa choć pewnie proporcjonalna. tak jak przy tych wypłatach niby podwyżka była taka sama bo 20% ale rożnica już się robi większa i tak samo jest przy zadawaniu hitów. Dlatego najlepiej sprawdzić w grze np takie dwie postacie na 80k lv z takim samym eq i pojsc na onibale. Dlatego np MS przy bonusie 20% i hicie podstawowym zyskuje 350k a ek 220k i z kazdym wzrostem levela (lub podstawowej wartości hita) rożnica w hitach będzie rosła. Może gdyby z każdym bonusem do hita był też bonus do ilości HP byłaby to częsciowa rekompensata dla EK lub też powinien więcej uderzać moim i części graczy zdaniem. Na teście w grze to widać najlepiej. ile EK wali jednego potwora i ile obrażeń przez ten czas otrzyma a ile MS. z czego różnica w ilości HP jest mniejsza niż w zadawanych hitach (choć proporcjonalna) Kamil RE: Podrasowanie EKa - Xu Knight - 05-05-2020 Czy coś wiadomo może już w temacie? sonda również pokazuje zdanie graczy. Kamil RE: Podrasowanie EKa - Novi - 07-05-2020 Przeciez od lat wiadomo ze na Mazurskim istnieja 2 profesje MS i RP ED nikt nie gra bo jest slabszy od MSa potwierdzone wieloma testami i od wielu lat nikt z tym nic nie robi ( Wytlumaczenie - bo ED ma wiekszy zasieg ue xDDD ) Knightem nikt nie gra dlaczego? Bo to 7.6 z high expem i liczy sie tylko expienie. Wiec po co expic EK? Ktory nie dosc ze ma gowno hity z UE to jeszcze dochodza do tego gowno hity z D Sworda ktore bija tylko 1 targett i to na odleglosc bodajze 2 czy 3 sqm? Podobne hity ma RP tyle ze on moze bic nawet 9 targettow na raz. MS ma duzo lepsze hity z wanda niz ds. Wiec to ze EK ma wiecej hp na mazurskim totalnie nic nie daje na dobra sprawe bo - expiac botem to A: Na arenie na starych edycjach potrafil zebrac tyle potoworw, ze nie mial tyle mocy zeby je ubic wiec stal leczyl sie i padal a na respie zostawial duzo potworow po prostu za soba... Podsumowujac EK jest do niczego jesli chcesz sie mocno i szybko wyexpic wybierz RP/MS potwierdzaja to statystyki na kazdej edycji i % zrobionych postaci jak i sama topka gdzie pierwszy ed/ek zaczynaja sie gdzie na top 25 i to sa jakies marne 100k lvle. RE: Podrasowanie EKa - Xu Knight - 08-05-2020 (07-05-2020, 21:14:19)Novi napisał(a): Przeciez od lat wiadomo ze na Mazurskim istnieja 2 profesje MS i RP Dokładnie masz racje. Tylko czy takie jest stanowisko administracji, żeby grac 2 profesjami i mimo, że o tym wiedzą to nic nie zrobią? |