Forum Mazurski OTS
7.6 Loot oraz ship model. - Wersja do druku

+- Forum Mazurski OTS (https://mazurski.xaa.pl)
+-- Dział: Działy ogolne (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=95)
+--- Dział: Propozycje (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: 7.6 Loot oraz ship model. (/showthread.php?tid=19453)

Loot oraz ship model. - Damba Rook - 30-11-2018

Witam.
Nie wiem czy te tematy były już wałkowany ale mam kilka propozycji.

1. Loot w sms shop
Ring typu exp ring, Owy "loot ring" dodawał by przykładowo +25% do loota na okres 2 godzin. % z ringa łączył by się z mirrow ringiem oraz loot outfit bonusem.

2. Komenda !loot
Owa komenda działała by na zasadzie komendy !speed, lecz..
• Facc • 
1 dzień !loot: +2% loota
2 dzień !loot: +5% loota
3 dzień !loot: +8% loota
• Pacc •
1 dzień !loot: +5% loota
2 dzień !loot: +10% loota
3 dzień !loot: +15% loota
(Aby utrzymać maksymalny % dodatkowego dziennego loota komenda musi być wpisywana codziennie przed upływem 24h od ostatniego użycia komendy)

3. Ship model
Bardzo cenna ozdoba! Jest ich tylko kilka!

Proponuję zmienić item tak aby każdy gracz po kliknięciu prawym kursorem myszki na owy ship model został teleportowany do jakiegoś specjalnego miejsca, ewentualnie na jakiegoś bossa z którego częściej lecą rare itemki.
(W tej propozycji zdaję sobie sprawe że większość będzie na "nie" ponieważ mało osób wbiło 800k, Lecz sądze że warto się nią z wami podzielić)
Ta ozdoba może i faktycznie jest bardzo cenna ale tylko i wyłącznie dla graczy którzy zdobyli 800k lvl, i nie oszukujmy się że zainteresowanie serwerami 7.6 jest takie jakie było 10 lat temu że każdy chciał na własność takiego rare itemka za wysoką cenę.

Zapraszam do głosowania w ankiecie oraz do wypowiedzi w komentarzach.

#Kolor czerwony jest przeznaczony dla ekipy. Warn.
Edit by Vedziorek.

?

RE: Loot oraz ship model. - Pluszak - 30-11-2018

Jak zawsze pomysły bardzo fajne, jestem na tak na wszystkie trzy. Czemu?
1. Skoro jest exp ring w sklepie to czemu miałoby nie być czegoś na loota. Trzebabyłoby tylko pomyśleć jak to zrobić jesli miałby się łączyć z mirrowem to nie mógłby być loot ringiem bo mirrow zabiera slota.
2. Skoro jest !speed który maksymalnie daje +25% expa przez godzine, !loot móbłby być fajnym urozmaiceniem. Można byłoby ogarnąc że trzeba wybać czy bierzemy bonus na expa czy na loota w ciągu 24h.
3. Ship model jest tylko ozdobą którą ma tylko 3 osoby na serwerze (Pluszak,Shalit,Psyhol) można byłoby zrobić żeby po kliknięciu przenosiło nas do temple z każdego punktu na mapie gdy nie mamy PZ.

RE: Loot oraz ship model. - Shallit - 30-11-2018

Jestem na tak na wszystkie trzy propozycje!!!
Przydało by się cos nowego na servie ?
I fajnie by było tez ogólnie jak byście zrobili cos ciekawego dla rebornow Wink ponieważ po wbiciu tego reborna już nie ma co robic ani nic... jakieś Questy bądź w ogóle COś!!!

Całuje Shallit Wink

RE: Loot oraz ship model. - Vedziorek - 30-11-2018

Jestem na tak. Czekamy na opinie innych.

RE: Loot oraz ship model. - Adervo - 30-11-2018

Mimo, że nie gram te 2 pierwsze propozycje uważam za bezsensowne dlaczego ? Bo na serwerze snowu będzie Xxx ng a z tego co wiem to chcecie się tego pozbyć . I będzie za łatwo lotnac np MCP i cena itemu spadnie . co do trzeciej propozycji wydaje się całkiem rozsądna.

RE: Loot oraz ship model. - Pluszak - 30-11-2018

(30-11-2018, 17:00:09)Adervo napisał(a): Mimo, że nie gram te 2 pierwsze propozycje uważam za bezsensowne dlaczego ? Bo na serwerze snowu będzie Xxx ng a z tego co wiem to chcecie się tego pozbyć . I będzie za łatwo lotnac np MCP i cena itemu spadnie . co do trzeciej propozycji wydaje się całkiem rozsądna.

Jeśli myślisz że to odzwierciedli się na cenie MCP to się mylisz bo Oliversy respią się co 30 minut to nie znaczy że każdy kto będzie miał bonus !loot zabije je, bo tylko jedna osoba je zabije co 30 minut. A inni co będą mieli bonus na GODZINĘ będą mogli sobie pozbierać ng na bonusy.

RE: Loot oraz ship model. - Damba Rook - 01-12-2018

Czemu zmieniono ankiete??!!.. 

@up
Popieram to co napisał KMQ.
Po za tym w sprawie ng na serwerze - To my gracze wałkujemy już kilka propozycji aby temu zaradzić.. teraz standardowo czekamy na decyzje i działania ekipy oraz na tą wycene dobudówek które nam obiecano w zeszłym tygodniu.. 

Tak że adervo jak nie grasz to się nie udzielasz :Big Grin 

Pozdrawiam.

RE: Loot oraz ship model. - Adervo - 01-12-2018

@up

Udzielać się może każdy i sobie uważaj bo gdybyś nie kupił postaci tak jak ta cała reszta to byś nie wbił 800k a teraz wielki cwaniak . Błędem było już kiedyś wprowadzenie m ringa i wtedy ng się posypało a teraz w dupach wam się poprzewracało i jakieś komendy !lot chcecie czy lot ring ( logika zrobić ringa, który będzie się łączył z M ringiem- jak sam stwierdziłeś nie gram no ale na logikę k***a jak chcesz założyć dwa ringi ? ;o ) znowu będzie w ch. ng na serwie i nic więcej.

@KMQ następny, który kupił postać i teraz wielki kozak bo wbił reba no gz gz . Z tego co wiem to nie jest jeden oliwers i nie musi jedna osoba bić go bo jedna idzie na jednego a druga na drugiego i z obu mcp ? ;o haha kpisz z takim lotem ( już jest przesada z mirkiem i bonusami a co dopiero jeszcze jeden ring )

Najlepiej to jeszcze niech ten ring daje 1000/sec many i hp oraz +10 obrony jak już wam tak ciężko się gra kupionymi postaciami .

RE: Loot oraz ship model. - Ulthar - 01-12-2018

Jesli do loota to komenda max do 10%
ring z sms shopu lub cokolwiek innego odpada
Ship model zostawiłbym jaki jest, ewentualnie jakas statuetka, ktora mogłaby teleportowac do temple + quest do tego.

RE: Loot oraz ship model. - Damba Rook - 02-12-2018

Adervo aż zrobie dla ciebie offtopa i przyjme tego warna na klate. Jak byś grał to byś wiedział że gram tą postacią od 0 i sam ją wyexpiłem do topki. Owszem udzielać się może każdy lecz jeśli nie grasz to twoje zdanie nie jest wliczane, jest warte tyle co *shit leżące na chodniku* ale owszem każda wypowiedź się liczy Wink 

Jak byś był lekko bardziej ogarnięty to byś wiedział że wymienione propozycje są propozycjami. Więc jeśli zrobiłem błąd a to akurat się stało, to i tak każdy wie o co chodzi i moge się założyć że Vinox nie zrobi z tego loot ringa który się łączy z mirrow ringiem tylko jakiś inny item który można nosić zamiast czegoś innego ewentualnie runke którą klikasz w bp i łączy się na jakiś okres czasu z mirrowem i bonusem.

Nie wiem po jakiego się czepiasz szczegółów.

RE: Loot oraz ship model. - Sasha - 02-12-2018

Propozycje podobają mi się, zawsze to jakaś innowacja i nowość, a jak wiadomo każda nowość cieszy.
Co do przedmiotu Ship model to proponowałbym może jakieś specjalne miejsce z mobami, lecz aby można było się tam teleportować tylko 20 razy dziennie. Smile Po 20 razie musielibyśmy czekać do nowego dnia, godziny 00:01.

RE: Loot oraz ship model. - Krejziiii - 13-12-2018

Bardzo dobre propozycje Smile na tak

RE: Loot oraz ship model. - Ulthar - 14-12-2018

Pomysl z ship model wprowadzony dla graczy 820k+
/Zamykam