Forum Mazurski OTS
Punkty Za Eventy? Coś nowego? ;) - Wersja do druku

+- Forum Mazurski OTS (https://mazurski.xaa.pl)
+-- Dział: Działy ogolne (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=95)
+--- Dział: Propozycje (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: Punkty Za Eventy? Coś nowego? ;) (/showthread.php?tid=19272)

Punkty Za Eventy? Coś nowego? ;) - Yubi - 07-03-2018

Moja poprzednia propozycja się najwidoczniej nie przyjęła, więc może pójdę w inna stronę! - zamiast robić XX eventy to można by coś zrobić z aktualnymi!
- Jak dotąd wiecie jest na serwerze bardzo dużo EVENTÓW a co za tym idzie? Bardzo duża ilość EXP RINGÓW.
Moja propozycja jest taka żeby za EVENTY nagradzać punktami powiedzmy 3 miejsce 2pkt, 2 miejsce 5pkt, 1 miejsce 8pkt. Punkty można by można sprawdzać za pomocą !eventpkt. Jeżeli chodzi o pkt to można by je wymieniać, albo wykorzystać w jakimś celu.Tylko na co? Piszcie swoje propozycje.

RE: Punkty Za Eventy? Coś nowego? ;) - marcin192 - 07-03-2018

Dobra propozycja! Jak wiecie na mazurku jest nudne chodzenie po ,,EXP RINGA" gdzie wygrywa jedna osoba, a tutaj można by zrobić, że 3 OS dostaną PKT! 1, 2 oraz 3 miejsce. Może by to zachęciło graczy do większej aktywności na EVENTACH! - Do tych pkt można dodać sale z pkt gdzie mozna wymieniać na jakieś przedmioty do questów, EXP ring itd! - Albo! Za punkty też można zmniejszyć % STAMINY! Jest dużo pomysłów, czekam na więcej bo też jestem ciekaw co z tego będzie, a także  propozycja jest spoko.

RE: Punkty Za Eventy? Coś nowego? ;) - Novi - 07-03-2018

No to już jest lepszy pomysł. Tylko trzeba by było pomyśleć na co dokładnie przeznaczać pkt-y.
Bo zrobić pkty to jedno.. ale żeby dało się to wykorzystac to juz co innego.

RE: Punkty Za Eventy? Coś nowego? ;) - marcin192 - 08-03-2018

Słuchajcie teraz moją propozycje co do owych PKT. Polegało by to na tym, iż za dany EVENT dostajemy PKT, a ilość punktów sprawdzamy za pomocą !pktevent. Otrzymane punkty by można wymieniać na poszczególne rzeczy, np:
- Zrobić wyspę EVENTOWĄ, na której będzie taki room z poszczególnymi dzwigniami, które będą dostosowane do różnych rzeczy. Gdy klikniemy daną dziwgnie punkty zostaną zabranę, a my dostaniemy coś tylko teraz problem CO? Smile

RE: Punkty Za Eventy? Coś nowego? ;) - scly - 09-03-2018

Albo zamienic event npc z tokenów na pkt. Chociaż z drugiej strony tokeny są dosyć mocną walutą w grze, a punktów nikomu nie sprzedamy.

RE: Punkty Za Eventy? Coś nowego? ;) - marcin192 - 09-03-2018

@up, kto powiedział że punkty nie można sprzedać ? Smile Tak jak w Metin2 macie Smocze Monety w papiurku i gdy to klikniecie znika, a na konto trafiają punkty Wink

RE: Punkty Za Eventy? Coś nowego? ;) - Gm Azerbek - 31-03-2018

2 miescje 10 pk, 3 miejsce - 5 pkt?
Komenda !punkty event - wyświetla stan

A nagrody?
Co 20 punktów losowanie: exp ring, pacc, exp w zależność od poziomu?

Czy inaczej to widzicie ?

RE: Punkty Za Eventy? Coś nowego? ;) - Earendi - 31-03-2018

@Gm Azerbek.
Azerbek co do losowania punktów to jest bez sensu. Najlepiej żeby była wyspa gdzie byśmy wymieniali te punkty.