Forum Mazurski OTS
Przyszłość serwera. - Wersja do druku

+- Forum Mazurski OTS (https://mazurski.xaa.pl)
+-- Dział: Działy ogolne (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=95)
+--- Dział: Propozycje (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: Przyszłość serwera. (/showthread.php?tid=18882)

Przyszłość serwera. - Dvilla - 16-08-2016

Witam, jestem dawnym graczem, który grał tu wiele czasu. Co do serwera to jak wszyscy wiedzą bywały wzloty i upadki, ale przejdę od razu do rzeczy i powiem o co mi chodzi. Vinox czy jest jakikolwiek sens żeby ten serwer jeszcze tu stał? Gra na nim 10 osób jak nie mniej, a sory zrobiłeś myk na stronce, że gra po 40 i wprowadzasz ludzi w błąd - brawo Ty!(ale proszę przeczytaj do końca zanim dasz warna xd). 
Według mnie edycja, która była około pół roku temu była bardzo, ale to bardzo dobra. Serwer się rozwijał, a  i graczy cał czas było w okoliach 70-90 online cały czas! Nie oszukujmy się.. jest to bardzo dobry wynik jak na wersję Tibii, która upadła już bardzo dawno temu. Było super, ale to co odjebałeś z resem nie informując graczy było wielkim przegięciem. Zaraz w komentarzu poleci hejt od jakiegoś łebka ,,nie płacz to pixele to tylko gra''. Racja to tylko gra, ale jak robisz resa to przynajmniej o tym poinformuj swoich graczy. Zrobiłeś tego resa, odpaliłeś tibie 10+ na której liczba online była po pierwsze bardzo mizerna, a po drugie po tygodniu każdy zaczął szczać na to ciepłym moczem i odszedł.
Znowu odpaliłeś 7.6, ale gra mniej niż 10 osób - porażka (a nie sory, ludzie dalej wracają ze świąt XD).
Moja propozycja jest taka. Bierzesz się do roboty,robisz nowości, zajebistą reklamę i przyciągasz tutaj graczy, ogarniasz exp bo to tragedia, resa w sumie też wypadałoby zrobić - takie jest moje zdanie. Jeśli mój post chociaż trochę Cię przekonał do spróbowania jeszcze raz to zrób newsa pod którym ludzie by pisali jakich chcą zmian na lepsze. Poszukaj sobie ekipy bo sam tego oczywista sprawa nie ogarniesz i będzie dobrze.
Według mnie lepiej spróbować i trochę pograć niż dalej serwer ma tylko stać online,a na nim 10 osób.
Dodam ankietę niech ludzie głosują bo to ma być w sumie dla graczy, a i byłbym zapomniał.
W newsie musisz zapewnić graczy, że nie będzie żadnego resa jak zrobiłeś ostatnio i słuchaj się graczy, a serwer będzie szedł tylko do przodu. 
Pozdro Wink))

RE: Przyszłość serwera. - Lewy - 16-08-2016

Pojebało Cię. Ten ots już nie podniesie się do góry, choćby Vinox dwoił się i troił. Z restartami przegiął za bardzo i to zepsuło cały ten urok tego serwera. A gdy ktoś inny odpalił Mazura, gdzie grało po 30-40 osób i było spoko, to musiał też wtrącić swoje trzy grosze, żeby zrobić coś własnego, co za rok poszło się znów je*ać.
Jest tyle pomysłów na ten ots, sam mam ich multum, tyle bym pozmieniał, tyle bym pododawał, ale co z tego skoro Vinox ma własną wizję? Poza tym, musiałby zacząć od robienia każdego questu na nowo, bo nikomu nie chciałoby się robić po raz 2193712983 tego samego.
Poprzednia edycja była spoko, choć przestałem z czasem grać ze względu na zbyt częste kręcenie z expem i kij wie, czym jeszcze, ale rozwijała się i ludzie grali, bo widziałem.
To już nie jest to samo. Obieca, że nie będzie resa, znajdzie ekipę, pozmienia wszystko i co? Za miesiąc znów z 90 osób spadnie do 30, bo przestanie przykuwać do tego wielką uwagę, jak zawsze. Gdyby też zbyt wielu rzeczy nie zlewał w poprzedniej edycji to byłoby zajebiście nadal.

Nie ma co mieć nadziei, ten ots się już nie podniesie, Tibia upada, nigdzie nie znajdziesz fajnego ots'a ani nic. Można się jedynie łudzić, że ktoś kiedyś zrobi coś zajebistego, co nie będzie polegało na boceniu 24/7 i monotonnym wbijanu 700 lvl'a przez pół roku. Pozdro, tyle z mojej strony.

RE: Przyszłość serwera. - Aerox - 17-08-2016

jak juz ma robic z serwerem to zadnego resa tylko niech pozmienia rzeczy doda nowosci i zobaczymy co z tego bedzie bo od dluzszej pory nie robi nic i liczy ze na serwie bd 100 online .elo

RE: Przyszłość serwera. - Vinox - 17-08-2016

Serwer nie będzie zamknięty bo gra na nim 10 osób, a nawet czasami 20. Od kilku miesięcy nie było restartu i nie zapowiada się, żeby on był.

Jeśli chcesz usilnie zmienić ten serwer to proponuje odpalić samemu i wdrażać te "multum" pomysły typu nowa tarcza z dmq, czy lotem.
Na serwerze jest tyle dodatków, questów, skryptów czy misji, że jeżeli nie masz ochoty na nim grać to tego nie rób bo robienie kolejnej tarczy z np +2% dmq robić nie ma sensu. Pogoda tu oczywiście nie ma nic do gadania, ale ja osobiście wole posiedzieć sobie na plaży, wypić browarka niż siedzieć przed komputerem. Informowałem już wielokrotnie, że wrócę na serwer jak tylko pogoda zmieni się. Chociaż przyznam się, że już powoli to robię.

RE: Przyszłość serwera. - Dvilla - 17-08-2016

Czyli będziesz zajmował się serwerem czy nie? Bo wiesz.. ta liczba 10 osób online jest porażką za którą Ty ponosisz odpowiedzialność. Jak było dobrze pół roku temu to po co był ten res i wprowadzania tibii 10+?

RE: Przyszłość serwera. - Sir White - 17-08-2016

Jak coś się jeszcze będzie trzymało to może wrócę . Na razie nie mam motywacji bo nie posiadam żadnego konta z pacc"em wszystkie sprzedane na aukcjach Big Grin /Pozdrawiam Najcik

RE: Przyszłość serwera. - Vinox - 17-08-2016

Pół roku temu było dobrze ale w przeciągu 2 tygodni z 100 online spadło do 40 i później do 20 i zrobiłem restart. I cały ten okres trwał miesiąc. A wypowiedz graczy była jedna - "nic nie robisz to nie gram" chociaż newsy mówią co innego.

Serwerem zajmuję się już od dziś i zapraszam do wspólnej gry.

RE: Przyszłość serwera. - Lewy - 18-08-2016

Samemu nic nie zrobisz, choćbyś się dwoił i troił...