Forum Mazurski OTS
7.6 Nowe channele - Wersja do druku

+- Forum Mazurski OTS (https://mazurski.xaa.pl)
+-- Dział: Działy ogolne (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=95)
+--- Dział: Propozycje (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: 7.6 Nowe channele (/showthread.php?tid=18498)

Nowe channele - Kilohokla - 23-01-2016

Co tu dużo mówić, proponuję dodanie channeli task-channel oraz priv-channel, jak pewnie wiecie jak sie expi na arenkach to privy mogą uciec na defaulcie jak "zapierdziela", to samo z taskiem, czasem ciężko dostrzec, niewiele by to przeszkadzało, kto by nie chciał to by nie miał a nie którym (np mi) by mogło pomóc Smile

RE: Nowe channele - Seven - 23-01-2016

Jest komenda !off task, która wyłącza informacje o aktualnym tasku

RE: Nowe channele - Norbi - 23-01-2016

Jestem na nie, nie wiem czy sobie zdajesz sprawę z tego, że każda nowa rzecz w silniku go obciąża.
Więc po co dodawać jakieś niepotrzebne gówna.

RE: Nowe channele - Kilohokla - 23-01-2016

Nie chodzi o to żeby schować task, bo to wiem, że można zrobić, chodzi o to, żeby go przerzucić do nowego okna, gdzie będzie TYLKO info o aktualnym taskuSmile

RE: Nowe channele - Banneq#2 - 23-01-2016

W sumie to nie jest głupi pomysł, bo deafault jest kompletnie zaśmiecany gównem jakie odstajemy ze spamu o wszelkich eventach, "pozostało ci n sekund by wejść na arene" itp. Można byłoby poważniej rozważyć którąś z Twoich propozycji Smile

RE: Nowe channele - Smerfik - 23-01-2016

Jestem za priv-chanel a to drugie to na nie

RE: Nowe channele - Ulthar - 23-01-2016

prv channel na tak, task nie jest problemem, chociaz zawsze mozna wylaczyc event messages i nie bedzie zasmiecany nasz 'default'

RE: Nowe channele - Sasha - 25-01-2016

Jestem na nie. Są w kliencie pewne opcje, dzięki którym wyłączamy niepotrzebny spam.

RE: Nowe channele - Kolanko - 03-02-2016

Info o tasku można sprawdzić komendą !task, a jak widzisz, że na Default'cie nie lata Ci czerwony napis o stanie taska to znaczy, że go wykonałeś, proste. Co do priv channelu, to jak widzisz, że ktoś napisał priv - ctrl + O i otwierasz priv channel z tą osobą. Jak jesteś afk, trudno, albo aktywna gra, albo bocenie.

Na Nie.

RE: Nowe channele - Ulthar - 03-02-2016

(03-02-2016, 10:07:29)Kolanko napisał(a): Info o tasku można sprawdzić komendą !task, a jak widzisz, że na Default'cie nie lata Ci czerwony napis o stanie taska to znaczy, że go wykonałeś, proste. Co do priv channelu, to jak widzisz, że ktoś napisał priv - ctrl + O i otwierasz priv channel z tą osobą. Jak jesteś afk, trudno, albo aktywna gra, albo bocenie.

Na Nie.

#offtop troche, nie uzywaj czerwonego koloru, jest on przeznaczony wylacznie dla administracji

RE: Nowe channele - Spiver - 04-02-2016

W sumie takie cos jak Priv-chanel, jak najbardziej tak

RE: Nowe channele - Gugugaga - 04-02-2016

A niech będzie. TAK!
<<<<<<<<>>>>>>>>

RE: Nowe channele - Mr Death - 04-02-2016

consola, odznacz 2 srodkowe i juz nic ci nie bedzie uciekac.
#T
na NIE

RE: Nowe channele - Virus - 04-02-2016

Jestem za priv-chanel ale żeby działał on na eventach, bo niekiedy ktos w sprawie kupna /sprzedaży do mnie pisze a nie oplaca sie wyjsc.

RE: Nowe channele - Eternity - 04-02-2016

Nie wydaje mi sie, zeby bylo to jakos bardzo potrzebne. Jezeli chcesz sie pozbyc niektorych powiadomien wysylanych przez serwer, mozesz to zrobic samemu w konsoli klienta,

pozdrawiam