![]() |
|
Kilka informacji. - Wersja do druku +- Forum Mazurski OTS (https://mazurski.xaa.pl) +-- Dział: Główne Forum (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Newsy (https://mazurski.xaa.pl/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: Kilka informacji. (/showthread.php?tid=16881) |
Kilka informacji. - Vinox - 06-10-2013 Na wstępie chciałbym napisać, że żaden koniec serwera nie nastąpi w listopadzie, pojawi się nowy update na serwerze, wniesie kilka zmian dot. osób początkujących a co najważniejsze propozycje z forum wejdą w życie, już dziś zmieniliśmy:
Przypominamy, że dobudówki są aktualizowane ostatnio 2 razy w tygodniu po ostatnich akcjach z nimi (co nam się tez to nie podobało) oraz jakie doszły nas słuchy, że potencjalny nabywca domku zamawiający dobudówkę czeka na nią miesiąc albo więcej to już historia. Czekamy na wasze zamówienia na e-mail: mazurskiTeam@wp.pl, oraz przypominamy link -> Dodatki do domków - ceny Koniec lata to czas zacząć zimowego "apdejta" racja? ![]() Zapraszamy do gry! Ekipa Mazurskiego. RE: Kilka informacji. - Varial - 06-10-2013 Fajnie, ale nie wrócę ![]() ______________________ edit. Vinox A jest jakiś powód?? Który Ekipa serwera może zmienić? To już w sumie nie zależy od was, raczej brak ekipy, z którą się grało i średnio 30 osób na serwie. @Bambus Rook jest właśnie ogarnięty, dodał Vinox quest na Gold Ring'a i co? 8 osób go wykonało, a narzekanie jest, że na rooku nie ma questów, dlatego dziwie się, że nikt go nie robi. @Vinox Tu nie chodzi o to, że dodasz respy co 1k i będę szczęśliwy tylko o słabnące zainteresowanie serwerami pod 7.6. RE: Kilka informacji. - Palldino - 06-10-2013 Zapewne Varialowi chodzi o 'lepsze' ogarniecie rooka ale wiadomo ze cos robi sie raz tu - raz tam ;p Ogolnie poprawic tam respy bo sa lekko 'male' i % za moby. @t To oby updejt zimowy byl udany ale juz na niego nie trafie ![]() edit. Vinox oki, he czyli jak powiększymy expy to wróci - zrobimy - zobaczymy czy doceni nasz czas włożony w expy. Chyba wszyscy wiemy, że nie zmieni to dużo bo to Jemu się nie chce grac i zwala winę na serwer, że go nudzi - ale zauważyć trzeba jedno do grania potrzebne są 2 osoby czyli Ja - coś co zrobię oraz potencjalny gracz jeżeli mu się nie chce to... ja mogę sobie... #edit Wiadomo ze tylko nie to. Ogolnie nie ma zbyt wiele rzeczy zeby dodac na te 7.6. W sumie jak narazie ladnie sie trzyma 40-50os zle nie jest a moze bedzie lepiej ;d RE: Kilka informacji. - Vinox - 06-10-2013 No to problem jest w graczach, że za mało gra - 10 osób tak powie i 10 osób mniej gra, a po nich kolejne i widać co się wyprawia - szkoda że (użyje tego słowa) "Wy" psujecie ten serwer. Mam nadzieję że po takich tematach jak ten zmieni się nastawienie pewnych osób. edit: Oczywiście chciałbym aby było większe zainteresowanie, a nie większe pisanie 7.6 upada. RE: Kilka informacji. - D2B4 - 06-10-2013 Super. Fajnie, że coś się dzieję, ale może po zimowym UP bd większa ilość graczy : D RE: Kilka informacji. - Vinox - 06-10-2013 W zimę ogólnie więcej osób gra. RE: Kilka informacji. - Popej - 06-10-2013 kazdy ma swoja opinie co do serwera tak jak do mojej osoby. w jednej chwili sie podoba wszystko, nagle jest przeciwnie. ludzie tez dorastaja i technika idzie do przodu wiec kto bd patrzal na "Starodawna" tibie 7.6 RE: Kilka informacji. - D2B4 - 06-10-2013 Dobra, jebie mnie %%, chce, żebyś szybciej odpisał. Powiesz kto jest w ekipie ? I czy Kaśka kiedyś zaloguje ... #Popej czemu placzesz o ekipe a jak ktos nowy zostanie przyjety to narzekacie?? RE: Kilka informacji. - Palladinoo - 06-10-2013 To ja może powiem Wam jak zwiększyć popyt na serwer ^^ Wystarczy tak na prawdę "udawać", że coś się robi. Chodzi mi tu o częste newsy z byle czego. Dodasz mały kawałek expa? News. Poprawisz kilka błędów? News. No i oczywiście rzecz którą od roku mówię, co moim zdaniem może być dobrym pomysłem. Remake mapki! Zaczynając powoli od każdego expa, kończąc na miastach, wyspach itp. Złapcie drugiego mappera, który oddzielnie będzie robił remake i kłopot zażegnany^^Pozdrawiam! RE: Kilka informacji. - Bodecki - 06-10-2013 Fajnie że coś się dzieje, trzeba czekać na ''apdejta'' ![]() ps: Mam pytanie, Vinox kiedy poprawisz ten błąd z tym questem na stronie ANNI UH na rooku ? RE: Kilka informacji. - Vinox - 06-10-2013 No bambus, nie jest zle jak na te czasy ale każdy by chciał lepiej to już nie chodzi o dedyka i o zarobki z ots'a. Najważniejsze jest, aby już przestać trolować na serwerze i wyzywać się, ostrzegam że będę za to karać bardzo mocno! Bodecki napiszesz w bugach na forum pościka to za chwile go poprawię. RE: Kilka informacji. - stiuart - 06-10-2013 Fajnie, ze sa dodawane nowe propozycje/modyfikacje, ale moim skromnym zdaniem Vinox przecholowales troche z tymi dodatkami. Wiesz jaki jest powod tego, ze ja oraz paru innych graczy odeszlismy z servera? Otoz jest bardzo prosty, wiadomo, ze co jakis czas trzeba urozmaicic server i dodac jakies nowosci to jest wielki plus dla was, ale nagromadziliscie tego tyle w bardzo krotkim okresie czasu, ze poprostu server stal sie "przepelniony" nowosciami, ktore byly dostepne tylko dla nielicznej grupy ludzi 5-10 osob. Reszta nie miala nic, dlatego lepiej chyba bylo dodac cos na nizszym levelu ale dla wszystkich, oczywiscie beda pewnie spiny, ze trzeba bylo sprezac dupe i wbijac level. Jednak pamietam, czasy kiedy wchodzilo sie do gry, robilo wspolnie jakies wypady, poznawalo mape, questy czy chociazby wspolne pekowanie. Nie wiem jak to jest teraz, ale jakis czas temu wiekszosc grala tylko po to by wbic level i skonczyc questy. Nie tedy droga. Czy jest na to ratunek? Nie wiem, nie prowadzilem nigdy servera ani zadnej dzialanosci, wiec nie pomoge, ale milo wspominam czasy, w ktorych spedzalo sie wspolnie czas. Gdyby one wrocily, pewnie ja i czesc graczy rowniez by powrocila, ale na to jest juz za pozno.. niestety... Oczywiscie zycze powodzenia RE: Kilka informacji. - Vinox - 06-10-2013 Szkoda jest tez że nie wszyscy chcą gonić 800k zeby np coś wykonać dlatego robiliśmy questy dla h lvl. Ale pana up słowa mają jakiś sens. RE: Kilka informacji. - Andrut - 06-10-2013 Vinox zobacz. Uruchomiłeś drugi serwer 8.6 ale nikt na nim nie gra. Założę się że aktualnie jest 0 graczy online i raczej już tak zostanie przez te tonę restartów. Czy nie lepiej było by odpalić tam Old Mazurka? Aktualnie nie gram na mazurku bo za szybko się expi, za wysokie lvle są w topce, jest za dużo niepotrzebnych przedmiotów typu mbp,e ring,zord,mirrow,rose,slx200 i do tego gra kończy się na 820k ponieważ exp jest prawie jak na RL. Gdyby został odpalony Old Mazur z City i Brido gdzie najlepsze EQ to był V set, Klapy, BS, Mis, Nieskończony Life Ring i gdzie expiło się do 90k na drako to z chęcią bym wrócił i wydał te 11zł na PACC. Aktualnie gra tutaj nie ma większego sensu. #edit Zapomniałem dodać że najdebilniejszą rzecz jaką mogliście dodać na serwer to EXP Areny. RE: Kilka informacji. - Grzesiu - 06-10-2013 Jeszcze tylko gdybys przywrocil reby to moze by byl sens expienia Moze nawet wroce do gry po tym updejcie i Dodaniu tych rebow . RE: Kilka informacji. - Vinox - 06-10-2013 nie będzie rebów. RE: Kilka informacji. - Andrut - 06-10-2013 Okej a na moją propozycje co odpowiesz Vinox ^^ "Nie będzie old mazurka." ? : DDD D :
RE: Kilka informacji. - Vinox - 06-10-2013 nie, bo nie jestem w stanie skasować wszystkich questów które robiłem miesiącami tak w "chwilę" oraz expienie w tych czasach na b robe to nie ma sensu bo technika idzie do przodu a nie do TYŁU. RE: Kilka informacji. - Andrut - 06-10-2013 Vinox problemu z tym nie widzę ![]() 1) Bierzesz silnik który masz aktualnie. 2) Wklejasz do niego Data-Pack z Old Mazurka który lata gdzieś po necie. 3) Odpalasz i cieszysz się Old Mazurkiem ![]() A z mapą problemu nie będzie. Tutaj na forum jest pewnie dużo osób które potrafią zrobić jakieś normalne mapy więc możesz im zaoferować "pracę"
RE: Kilka informacji. - Vinox - 06-10-2013 up, skomentuje to ha ha ha. to czemu tego nie zrobisz? xD skoro lata po necie "gotowiec" |